Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Komoly tornákra készülnek a korosztályos válogatottakkal a kecskeméti fiatalok

A korosztályos nemzeti együtteseknek is mozgalmas és munkával teli volt az elmúlt időszak.



:

:

Nemcsak a felnőtt válogatott számára, de a korosztályos nemzeti együtteseknek is mozgalmas és munkával teli volt az elmúlt időszak. A legtöbb korosztályos válogatott ráadásul komoly tornára készül, és ezekben a csapatokban rendre szerepet kapnak a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendékei is.

Komoly megmérettetésre készül a lány U16-os válogatott, ugyanis jövőre Európa-bajnokságon fog szerepelni. Mészárosné Kovács Andrea irányításával a cél az, hogy ez a társaság tovább írja a már eddig is kiváló szériáját, ugyanis nyáron bronzérmet szerzett az Ifjúsági Olimpián. A nemzeti gárdába meghívást kapott Kecskemétről Sinka-Pálinkás Szofi, illetve tagja a csapatnak Gergő Janka is. A kecskeméti Akadémia U16-os leány csapata Halmai Gábor vezetésével a kiemelt bajnokság éllovasa, eddig minden meccsét megnyerte, így nem véletlen, hogy a válogatott is támaszkodik a két kecskeméti tehetségre. Az U18-as válogatottba pedig Tózer Nemes Boglárka kapott meghívást.

A fiúknál az U20-as válogatott is rendelkezik szép számmal kecskeméti érdekeltséggel. A csapat vezetőedzője a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovic Stojan, valamint segítője az a Dusan Markovic, aki több mint öt évvel ezelőtt a világhírű szerb magaslati edzőtáborból, a Yubac Campról érkezett a kecskeméti Akadémiára. – Megtiszteltetés, hogy a kecskeméti Akadémiát képviselhetem az utánpótlás válogatottban – nyilatkozta Dusan Markovic, akinek kiváló szakmai munkáját jól tükrözi, hogy nemrégiben magas szintű kosárlabda edzői diplomát szerzett Belgrádban, valamint az U18-as kecskeméti csapattal szintén vezeti csoportját a kiemelt bajnokságban. Az U20-as nemzeti csapat kecskeméti edzőtáborában – ahol a fiatalok a vb-selejtezőkre készülő felnőtt válogatott munkáját is segíthették – három egykori kecskeméti akadémista, Ivkovic Milán, Tóth Barna és Tóth Balázs is bekerült. Mindhárman tagjai a Kecskemét felnőtt csapatának is, amely hatalmas büszkeség az Akadémia számára.
A legkiemeltebb feladat előtt talán a fiú U19-es válogatott áll, amely jövő évi hazai rendezésű korosztályos világbajnokságra készül. A csapat irányításával a kecskeméti Akadémiáról Váradi Kornélt bízták meg, aki már a kinevezésekor is hangsúlyozta, hogy megtisztelő, egyben hatalmas feladat, hogy ő vezetheti a csapatot a magyarok által rendezett világeseményen. Az együttes több edzőtábort is tartott már az elmúlt időszakban, így a most novemberi összetartás sem maradhatott el, és csak úgy, mint korábban, ezúttal is ott lehetett a csapatban két kecskeméti, Tóth Patrik és Kőházi Bence. Utóbbi korábban pont egy válogatott edzésen szenvedett súlyos sérülést, de szerencsére már jól halad a felépülése, míg előbbi fiatal kora ellenére már a KTE felnőtt csapatában is bemutatkozhatott tavaly.

Az U18-as fiú válogatott is megtartotta novemberi összetartását. Itt ugyancsak három kecskeméti játékos, Kégel Tamás, Gera Ferenc, valamint Dobos Máté vívta ki a keretbe kerülés jogát. Szarvas Gábor szövetségi kapitány számíthat a hírös városi kosarasokra, ugyanis mindhárman tevékeny részesei a kecskeméti Akadémia U18-as csapat idei remeklésének. A válogatott háromnapos felkészülésen vett részt Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában, ahol a fiúk már a 2023-as Európa-bajnokságon való jó szereplés jegyében edzettek.

 

November elején a 2007-es és a 2008-as születésű korosztály legjobbjai is ott lehettek a válogatottaknál. Ahogyan a nagyobbaknál, úgy itt is érkezett meghívó Kecskemétre. A 2007-es válogatott táborban Lázár Levente, míg a 2008-as korosztály MKOSZ Kiválasztó-Képző Programjában Asztalos Miklós, illetve Gera Viktor vehetett részt. Mindhárman az Akadémia reménységei, akik előtt szép jövő állhat.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés