Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Komoly erőként tekintenek a férfi válogatottra, Japánban játszik a magyar nemzeti csapat

Sikeres évad, a Covid nem írta felül a bajnokságokat. Elnökségi ülést tartott az MKOSZ.:

:

A bajnoki évad utáni első elnökségi ülését tartotta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Az elnökség kifejezte elismerését a szövetség versenyirodájának azért, hogy a koronavírus-járvány ellenére sikerült rendben, elmaradt mérkőzések nélkül lebonyolítani a bajnokságokat.

– Az őszi megbetegedések után sportágunk gyakorlatilag probléma- és betegségmentesen tudta bonyolítani bajnokságait, ami hatalmas dolog, főleg a zárt térben lebonyolított sportágakat nézve – értékelte a szezont Szalay Ferenc elnök. – Ebben meghatározó szerepe volt annak a szigorú, pontosan lefektetett, s következetesen betartott szabályrendszernek, amit a védekezés kapcsán fölállítottunk. Természetesen a legjobb terv és elképzelés is hamvába holt volna, ha a csapatok nem lettek volna partnerek maximálisan. A versenyirodánk november közepétől-végétől elképesztő szervezőmunkát végzett azért, hogy a bajnokságaink utolérjék magukat, amiért csak az elismerésemet tudom kifejezni! Külön kiemelném ismét a klubok szerepét, hiszen a legnehezebb időszakban is azt keresték, miként tudják pótolni a mérkőzéseket.

Bodnár Péter főtitkár is ennek a jelentőségét hangsúlyozta az elnökségnek, mint mondta, minden mérkőzést meg tudtak rendezni, a bajnokságokat le tudták bonyolítani, ráadásul a szezon végére még a nézők is visszatérhettek a csarnokokba.

Így már a sportág utolsó szezonbéli eseményét, az U20-as Morgen Ferdinánd bajnokság nyolcasdöntőjét is megtekinthetik a szurkolók, persze a járványügyi szabályokat ezúttal is be kell majd tartani a helyszínen.

– Annak ellenére, hogy a szurkolók csak a képernyőkön keresztül tudták követni kedvenc csapatuk mérkőzéseit, színvonalas és izgalmas bajnokság áll mögöttünk a férfi és a női mezőnyben egyaránt – mondta Szalay Ferenc. – Külön szeretném kiemelni, hogy válogatott játékosaink meghatározó szerepet töltöttek be csapataik szereplésében, a férfi döntőben egyenesen a főszerep volt az övék, ami rendkívül jó a magyar kosárlabdának.

Nemzetközi porond, elmaradó Eb-k

Bodnár Péter főtitkár arról tájékoztatta az elnökséget, hogy a nyáron az utánpótlás korosztályok Európa-bajnokságai elmaradnak a járványhelyzet miatt, ugyanakkor tornák megrendezését támogatja a nemzetközi szövetség.

– Mi valamennyi korosztályos válogatottunkat beneveztük ezekre a tornákra, így nem maradnak idén nyáron mérkőzés nélkül a nemzeti csapataink – mondta Bodnár Péter. – A legjobban alighanem valamennyien a női és a férfi 3×3-as válogatottjaink debreceni olimpiai selejtezőjét várjuk június 4. és 6. között. Csapataink elszántak, bízunk benne, hogy a nagyszerű debreceni közönség segítségével lesz magyar kosárlabdázó a tokiói olimpián.

Ha már szóba került Tokió, a férfi kosárlabda válogatottat az olimpia házigazdája meghívta egy felkészülési tornára július elején, ez a meghívás is azt igazolja, hogy komoly erőként tekintenek Sztojan Ivkovics válogatottjára. A torna kiváló lehetőség az őszi világbajnoki selejtezőkre való felkészülésben.

A női nemzeti csapat már befejezte szezon utáni összetartását, Székely Norbert szövetségi kapitány értékelése szerint nagyon hasznos edzőtáboron és görögországi felkészülési meccseken vannak túl.

– Egy nagyon fiatal, mindössze 21,5 éves átlagéletkorú csapattal dolgoztunk, pontosan azért, hogy lássuk, kik azok, akikre az ősszel induló Európa-bajnoki selejtezőkön számíthatunk – számolt be az elnökségnek Székely Norbert. – Görögországban három mérkőzést játszottunk a rutinos, a hamarosan kezdődő Eb-re készülő házigazdával. Jó volt látni a fiatalokat, kipróbálhattunk olyan játékosokat, akik eddig még nem voltak a felnőtt keretnél. Folytatjuk a 2019-es kontinenstorna után elkezdett fiatalítást, a célunk az, hogy a 2023-as Európa-bajnokságra egy ütőképes, erős válogatottat építsünk. Ebbe a folyamatba remekül illeszkedett ez a pár hétnyi közös munka.

Forrás: MKOSZ

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
CsippaSenkiVadkakasattipbasketballfan Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Alibi Nolbelt ?

Vadkakas
Olvasó

Ne feledkezzünk meg a boldog mindigo előfizetőkről…

attip
Olvasó

Székely Úr még meddig? Holland meccs aszisztása? Ameddig Ön a diri addig nem lesz EB!

basketballfan
Olvasó

Válasszanak másik elnököt, mondjuk Szombathely polgármesterét!
A szolnokiak szerint semmilyen előnye nem származik az adott város csapatának, akkor miért ne?!

WSreborn
Olvasó

Legyen nyugodtan! Én lennék a legboldogabb! Ha kicsit is tisztában lennétek az elnökség működésével, és az elnökségi szavazások menetével, ti magatok is röhögnétek, hogy mennyi befolyása van az elnöknek a bajnokság kimenetelére….

BL menetelés
Olvasó

És az elnökségi ülés végén az mkosz elnöke, szolnok polgármestere bejelentette hogy a tisztesség és a fair play szellemének eleget téve lemond elnöki poziciójáról hogy a továbbiakban ne legyen támadható! Ja nem ez elmaradt! Inkább a” fárasztó “idény levezetéseként elfogyasztottak egy szarvaspörköltet!

WSreborn
Olvasó

A döntőben mivel voltunk előbbre Szalaynak köszönhetően te idióta? Elég volt pár sörrel levajazni a bírókat.
Kíváncsi vagyok a BL-ben is elég lesz e 1-2 doboz sör a bíróknak?

Milo
Olvasó

Rendkívül unalmas már ez. Milyen előnyünk származik abból, hogy Szalay az MKOSZ elnöke? Bírók nekünk fújnak? Úgy látszik nem eléggé. Ha nekünk fújnának megnyertük volna pályaelőnyből a bajnokságot. Az egész döntő alatt felváltva ment a hülyeségek fújása. Első meccsen Warner támadója, a második meccsen Cakarun kiállítása, a harmadik meccsen megkaptuk a hazai pályát, nem is ítéletekkel, hanem hogy engedték a fizikális kemény védekezést sokszor faulthatáron is átlépve, a negyedik meccs utolsó negyedében megsegítették a Falcot 2-3konnyű sípos fújással amivel lendületbe jöttek és megérdemelten nyertek. Eddig 2-2 a bírói “csalások” aránya. Majd jött az 5. meccs, ahol korrekt fújásnál a mi… Olvass tovább »

Senki
Olvasó

Faszt foglalkoztok velük.. bajnokságot nyertek ünneplés helyett másokra ugatnak… Csak két idézet egyik Szalai “Külön szeretném kiemelni, hogy válogatott játékosaink meghatározó szerepet töltöttek be csapataik szereplésében, a férfi döntőben egyenesen a főszerep volt az övék, ami rendkívül jó a magyar kosárlabdának” másik Gyuri báé”Szövetségének feladata, hogy minden körülmények között megvédje a játékosokat, azon belül is megkülönböztetett figyelemmel a magyar, illetve a magyar válogatott kosárlabdázókat”

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Üres duma, sok locsi-fecsi blabla. Tele csúsztatásokkal, öntömjénezéssel, vállveregetéssel és hazug víziókkal. Totál NER-kompatibilis-

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés