Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposváron szakadt meg a ZTE sorozata

Nagyon szoros meccsen, a hajrát jobban bírva győzött a Kaposvár.

Kometa Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 89-82 (22-21, 22-26, 19-14, 26-21)

Bajnokság, 18. forduló
Kaposvár, Kaposvári Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Ádám József, Szilágyi Bálint (Dernei Gábor)

KKK: Brown 23/6, Petersen 10/6, Halmai D. -, Gabric 25/6, Hughes 18. Csere: Parsons 9, Hendlein 2, Puska B. 2, Bogdán -.

ZTE: Trice 16/6, O'Reilly 9, Polster 2, Smith 15/3, Osztojics 15. Csere: Keller I. 8/6, Csuti 6, Rakicsevics 6, Zsiros 5/3.

A bajnokság második leghosszabb – hat meccs – győzelmi sorozatát magáénak tudó Zalakerámia ZTE KK a Kometa Kaposvári KK vendége volt az alapszakasz 18. fordulójában.

Smith zsákolásával a második perc közepén kezdődött a pontgyűjtés, majd ismét a ZTE-légiós volt eredményes, amire Brown triplája érkezett válaszul. Még 6-5-re is a zalaiak vezettek, erre azonban négy hazai pont érkezett, így már a Kaposvárnál volt az egykosárnyi előny (9-6) – a kilenc kaposvári pontból hét Brown nevéhez fűződött. A négy hazai pontot négy vendég egység követte (9-10). A zalaiak tartották minimális előnyüket, Gabric hármasával azonban fordított a KKK. Zsiros is triplát dobott, de egy akció végén Gabric ezúttal kettessel jelentkezett, amire megint Zsiros felelt (20-21). Szoros első negyedet produkáltak a csapatok, Puska kettesével alakult ki a 22-21-es állás az első tíz perc végén.

Ott folytatták a csapatok, ahol az első etapot abbahagyták: felváltva estek a kosarak, két perc után már 27-27 volt az eredményjelzőn. Gabric kettese talált, a zalaiak időt kértek. A negyed közepéhez közeledve is egál volt az állás, Gabric kosarával vette vissza a minimális fórt a Kaposvár. Trice hármasára Petersen felelt, majd Csuti hatodik pontja következett – újra egyenlő (34-34). Továbbra is felváltva vezettek a csapatok, egy-egy pont volt a különbség, a félidő végén azonban jobban koncentráltak a vendégek: O’Reilly vezetésével 47-42-re vezetett a ZTE, de Brown akciója egy kosárra hozta a hazaiakat (44-47).

Trice triplájával lett közte hat, Hughes és Gabric akcióival azonban ismét csak egyetlen kosárnyi előnyt tudhatott magáénak a ZTE (48-50). Keller triplája tett róla, hogy ne így legyen, Gabric kettessel felelt. Több lett a hiba, így több mint két percen keresztül nem növelték pontjaik számát a csapatok. Keller következő hármasa törte meg a pontcsendet (50-56). Hughes gól jó plusz büntető-akcióját egy rontott zalai támadás követte, de Parsons is eladta a labdát, majd ismét a zalaiak rontottak. Egy pontra zárkózott a Kaposvár, O’Reilly büntetőivel távolodott a ZTE, Brown egyenlítő kosarát azonban már a vendégek időkérése követte. Trice-é volt a következő kosár, erre a hazai pad reagált egy rövid szünettel. A Kaposvár a következő két akciójával meg is fordította az állást, 63-61-ről jöhetett a negyedik etap.

Két perc elteltével öt pontot jegyzett a Kaposvár, s ugyanennyit a ZTE a negyedik negyedben. Hughes kettese is beakadt, a zalaiak pontcsendjét pedig Petersen is megbüntette, ráadásul egy triplával (73-66). A zalaiak két percen keresztül nem találtak be, de Osztojics faulttal együtt dobott pontot, és a vonalról sem hibázott – a negyed közepén ötpontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (75-70). Brown távolijával már a tízhez közelített a hazaiak előnye, ami Hughes akciójával meg is lett (80-70). Innen már nem engedte ki a győzelmet a Kaposvár, amely 89-82-es győzelemmel szakította meg a ZTE sorozatát.

Kiemelt kép, fotók: Bálizs Zsuzsa

39 hozzászólás

39
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
Mike21BebelavjamankapacaBobby666 Recent comment authors
Mike21
Olvasó

Gratulálok a Zeg elleni hazai bravúrgyőzelemhez Csapatnak, Szakmai Stábnak! Ami tetszett, hogy mindenki átérezte a meccs súlyát pályán belül és pályán kívül is, volt ritmusunk, dinamikánk és nagy energiákat mozgósítottunk az utolsó negyedben is, nagyon jó hangulat volt, sokan voltunk, idén a kicsiben a legjobb, azért az Arénában korábban volt már hasonló, többen fehérben, zegiek is normálisan szurkoltak. Szeba Családja drapikkal, pólókkal csatlakozott, köszönet nekik a támogatásért. Mind az 5 légiós hozzátett, a védekezés javult DRTG 12. helyre feljöttünk, a pattanózást nyertük, 9 támadópattanó. Nálam Toma és ÁjBí voltak a meccs legjobbjai, kulcsszituációkban léptek elő vezérré. Tetszett DP és Mike… Olvass tovább »

Bebe
Olvasó

Valahogy mindig jobban várom a ZTE elleni meccset, talán a hangulat miatt, vagy mert bárhol állunk a tabellán mindig egy jó meccset játszunk ellenük akár idegenbe, akár itthon. Ezért ragadtam anno tizen x éve a csarnokba. Ez olyan volt mint régen, a hangulat, a meccs, az egész atmoszféra teljesen elvitt, be kell látni, az Arénába ez a hangulat sose fog előjönni, sokkal szívesebben jövök így, hogy a Körcsarnokban játszunk. Respect a ZTE tábornak, tényleg sportszerűen szurkoltak végig, további sok sikert nekik a bajnokságba. Meccshez pár gondolat csak: Nem ragadtunk be a 3. negyedbe, ez pozitív végre. Védekezés azért néhol mutatott… Olvass tovább »

Csippa
Olvasó

Off, de nem értem O’Reillyt miért említi az összes riporter làjem oràjlinak, miközben sztem helyesen líem oríli lenne. De még Jenő is a tvs meccseken ..

kapaca
Olvasó

Liem orájli a helyes kiejtés.

fanaticfantastic
Olvasó

Gratulálok! Nagy fegyvertény volt! Komoly ellenfél ellen,szép eredmény!

HajraKapos
Olvasó

A védekezésünk sokat javult Parsons érkezésével és látszik a többieken is, hogy hamar befogadták. Nagyon kíváncsi leszek a vasárnapi meccsre.
Menjünk minél többen Szegedre! 🙂
Hajrá Kaposvár!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Nagyon boldog vagyok, férfiasan megküzdöttünk ezért a győzelemért, egy igen jó Zete ellen; gratulálok mindkét csapatnak!! Nagyon korrektek az egerszegi hozzászólások és a szurkolásuk is tetszett, teljesen sportszerű volt, jó hangulat teremtődött a csarnokban! Én azért fogtam a fejem az “indul a busz” rigmusnál (részünkről) 1’17-el a vége előtt, 7 pont előnnynél… Ez kosárlabdában, még messze nem győzelem, főleg egy ilyen szoros, kiélezett, ki-ki meccsen! De végre (sőt ismét) jól végjátékoztunk és fortuna sem hagyott el minket. Összességében megérdemelt a győzelem és pozitív, hogy végre -ismét- védekeztünk is! A meccs főhőse számomra Toma Gabric, extázisban játszott, akárcsak Mike Hughes! De… Olvass tovább »

Bobby666
Olvasó

Minden szavaddal egyetértek! A ZTE nagyon erős csapat! Hajrá OSE, hajrá KKK!

Alulu
Olvasó

Szép győzelem. Annak ellenére hogy a rigók megpróbálták elcsalni.

torma
Olvasó

A rigók nem elcsalni akarták, hiszen végig a hazaiaknak fújták a 2+1-es szituációkat. A ZTE ellen csőstül fújták azokat, míg a ZTE csak egyet kapott ilyent az egész meccsen!
A játékosai számon is kérték a bírókat,de azoknak eszük ágában sem volt ezt befújni!
Ettől függetlenül nem játszottunk elég élesen, ez okozta a vereséget. Egy koncentráltabb ZTE győzött volna.

KPSVRKK
Olvasó

Izgalmas meccs volt, még él a remény! A 4 magyar pont nem túl acélos, de védekezésben mindenki odatette magát.
Tőzsér-Ádám már-már Pappi mélységekben volt ma.
Mindkét szurkolótábor jól nyomta, jó utat haza!

Pojáca!
Vedd meg a jegyet, aztán nyitsd a brifkód, Gumi szomjas!

Bobby666
Olvasó

Örülök a győzelmeteknek és a szuper közvetítésnek, pedig a ZTE-t is komálom!

JR.Benitez
Olvasó

Pojáca!!!! Mit ígértél????

JR.Benitez
Olvasó

Fizetheted Gumi piáját, ha van benned gerinc🤣🤣🤣

Alulu
Olvasó

A MÁV jegyét is belinkelhetné 🤣🤣

Pojaca
Olvasó

Fizetem is, de szigorúan hónap elejére kell időzítenem a találkozót, mert az általam nagyra tisztelt Professzor Úr bizony ha belelendül a dinom-dánomba, nem túl pénztárca barát vállalkozás! De sebaj, bevállalom, maximum megint Provident lesz belőle.

JR.Benitez
Olvasó

Majd szólj ha megvolt, megkérdezem a szakértő urat kellően gavallér voltál e

Tessa
Olvasó

Élvezetes, jó mérkőzés volt, jó és sportszerű szurkolás mindkét oldalról. Csak azt sajnálom, hogy a tabellán előrébb nem sikerült lépni, de remélem csapatként nagyot fejlődtünk, ez a következő két fordulóban kiderül. A 8 így is csak szép álom lehet, de azért is hajrá Kaposvár!

Rubik75
Olvasó

Nagyon jó mérkőzés volt,az utolsó percekig fej-fej mellett volt a két csapat,végét mi kaptuk el jobban a fonalat.A csapatban mindenki nagyon hajtott ma,talán Brownak kéne elhagyni a streetballt,ellenben sok pontot dob.Nálam az év meccset játszottuk ma,végre minden egybe volt.Ma szurkolók is jó formában voltak,és igen az egerszegi szurkolók is végig sportszerűen szurkoltak.Negativum,talán Tőzsérék voltak néha nem tudták milyen rendezvényen vannak.A dán szurkolók is nagyon nyomták a szurkolást,jó volt hallani amikor kiabálták,hogy Kaposvár.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Sebastian Aris Petersen szülei és családtagjai voltak jelen és szurkoltak dán transzparenssel! Isten hozta őket!

torma
Olvasó

Grat a Kaposvárnak,mi nem voltunk elég élesek ma. Azért az nagyon szembetűnő volt, hogy a bírók a 2+1-ket “kiütéssel” a Kaposvárnak fújták!

Mary
Olvasó

Szép volt fiúk! Csak az a baj, hogy ez mit sem változtat a helyezésünkön. Sajnos nem csak a mi kezünkben van a sorsunk.
HAJRÁ KKKK!

heraklith
Olvasó

A két magasemberünk korai faultproblémája miatt nem tudtunk nagyobb előnyt kiharcolni, a végén meg a Kaposvár jó védekezése ellen nem találtuk a megoldást. Harcosabb volt az ellenfél és Smithnek ma nem igazán ment a játék.
Nincs gáz, ki lehet Kaposváron kapni és a közvetlen riválisok is kikaptak, így nagy változás nem történt a tabellán.
Sopron meccs még nehezebb és fontosabb lesz.

zterulez
Olvasó

Főleg, hogy ma kikapott a Sopron Oroszlányban is, és ez már a 4. vereségük zsinórban.

Player
Olvasó

Hu, tenyleg a remeny hal meg utoljara! Nyertunk!
Es a gyozelmet nem kell megmagyarazni! Rudez mester es a csapat is levegohoz jutott. Szukseguk is volt ra.
Ilyenkor a gyozelem legfontosabb uzenete, hogy kepes vagy ra!
Ettol meg a top 8 nem realis cel, de a Szegedet meg kell probalni elcsipni.
Gabric! A sokat szapult, hozta a mait.

lavjaman
Olvasó

tehát ha kikapunk mondjuk Szegeden akkor adunk levegőt Rudeznek? ennyi vásárolt, cserélt játékossal nem kaphat ki a Szegedtől a csapatunk! Nem leszünk 8-ban akkor rögtön meg kell neki köszönni a munkát aztán keresni egy normális edzőt.

Player
Olvasó

Az elso mondatod mibol jott? Abbol biztosan nem, amit irtam. Es igen, Szegeden nem csak gyozni lehet, ez a realitas. Pl. csak kell egy olyan biroi harmas, akik tul dimenzionaljak a hazai palyat. Raadasul iden az latszik, hogy egy-egy meccsen szinte barki gyozhet barki ellen. Lasd: mi a Falconal, most a DEAC a Falconal pl. Rudez es a csapat most jutott kisse ‘ levegohoz”. Aki valamikor is jatszott az iskolai bajnoksagnal magasabb szinten, tudja, hogy a sorozatos vereseg nagy nyomast es rossz hangulatot okoz barmely csapatnal egyebeken tul. Ezert is volt fontos a ket utobbi meccsen a gyozelem. A negativ… Olvass tovább »

bbzte
Olvasó

Grat Kaposvárra! Megérdemelték ma, élesebbek voltak, és az utolsó negyedben szinte mindnt be is dobtak….nem volt esélyünk visszajönni.
Hajrá ZTE!

zterulez
Olvasó

Jókor jött a pofon remélem, mert Sopronban és Debrecenben ennél is erősebb csapattal fogunk találkozni. Gratulálok a Kaposvárnak, életben tartották a playoff reményeiket.

lujo
Olvasó

Grat a Kaposvárnak, megérdemelték a sikert. Hajrá ZTE

HajraKapos
Olvasó

Ha nem nyertünk volna is azt mondom, hogy ez egy jó meccs volt! Jó csapat van Zalaegerszegen, simán a legjobb 4-ben fognak végezni.
Nagyon szép volt fiúk a mai produkció. Jó energiával játszotattok, csak így tovább! Szegeden ellen is győzni kell, akkor még értékesebb ez a győzelem. Hajrá Kaposvár!

Hagyadmár...
Olvasó

Nagy volt az arc, a 49db belépő miatt….

Zeg zeg zeg……

heraklith
Olvasó

Zalaegerszeg!

bbzte
Olvasó

hagyadmáááá….

TaKkeRr
Olvasó

Te madar, ha nem az istalloban jatszunk, hanem az arenaban, ahol lett volna 300+EGERSZEGI, tokkal-vonoval megbasztunk volna titeket, ha mar zeg zeg zeg-ezel és nyilvan nem pozotiv iranyba, bicskas somogyi 🤡

Hagyadmár...
Olvasó

A ti istállótokról inkább ne beszéljünk ahol toi toi WC van kirakva a vendéghez… Tavaly nem volt ekkorra szátok mikor Puskás boldogított titeket. Jöttetek kB 10en. Ne csak akkor álljatok a csapat mellé mikor megy nekik.

TaKkeRr
Olvasó

Egyedül te szítod a tüzet, nézd meg az összes többi kaposvari szurkoló normalis hangvetelben ír. Ertelmetlen amit csinalsz, orulj a gyozelmeteknek.

Ui: ZALAEGERSZEG vegre a melto helyen! 💙

fanaticfantastic
Olvasó

Eddig a meglepetések fordulója!

Mary
Olvasó

Másik meg a filco😁

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés