Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kiesési rangadót nyert a Kaposvár

Az első és negyedik negyedet hozta a KTE, de a két középső játékrészben nagyon alulmaradt.

Kometa Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-76 (18-19, 32-15, 24-18, 9-24)

Alsóházi rájátszás, 4. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Fodor Attila, Lengyel Ádám József (Fekete László)

Kaposvár: Eaddy 22/18, Halmai 9/6, Filipovity 7/3, Jackson Jr. 18/3, Koprivica 8. Csere: Szőke B. 11/9, Paár 8/3.

Kecskemét: Wittmann 4/3, Sinik 10/6, Ivkovic 5, Lukovics 9/3, Karahodzsics 10. Csere: Bogues Jr. 34/9, Dramicsanin 4, Tóth B. -, Kucsera -.

A bennmaradásért nagy harcot vívó Kometa Kaposvári KK a közvetlen rivális Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet fogadta a play-out negyedik fordulójában.

Koprivica kettesével indult a mérkőzés, de fordított a KTE. Halmai-triplával vette vissza a vezetést a házigazda, a fordulásból azonban Bogues is remekül célzott kintről (8-9). Ugyanő egy középtávolit is helyre tett, Dramicsanin büntetőivel pedig nőtt a különbség. Hét kaposvári pont érkezett KTE-válasz nélkül, de fordulatból továbbra sem volt hiány: Karahodzsics két akciójával pillanatok alatt a vendégeknél volt az előny (15-17). Szőke-tripla a gyűrűben, a Kaposvár pedig újra vezetett, de a negyedből hátralevő fél percben négy pont érkezett a Kecskeméttől, így a vendégeknél volt a fór (18-19).

Gyorsan fordított a KKK, amely nagy lendülettel jött ki a második negyedre: Eaddy három, Szőke egy triplát dobott, Paár is betalált közelről kétszer, majd kicsivel később egy távolit is eleresztett, szintén sikerrel – állva hagyta a hat ponttal szerénykedő vendégeket a hét perc alatt 21 egységet jegyző házigazda (39-25). Wittmann triplájára Halmai felelt kintről, Sinik távoliját pedig Eaddy nullázta le – a félidei hajrá már egál küzdelmet hozott, az utolsó szó azonban Filipovityé volt, aki triplával zárta le ezt az etapot (50-34).

A harmadik negyed első fele is kiegyenlített játékot hozott, gyakorlatilag felváltva estek a kosarak, így nem változott a különbség. Több rontott dobás érkezett mindkét oldalról, a büntetők sem ültek igazán. Eaddy dobott egy hármast, Bogues lemásolta, majd ismét Eaddy talált be kintről – lassan, de nőtt a hazai fór, így 27 perc játék után már a húszhoz volt közelebb a különbség (65-46). Eaddy elkapta a fonalat, ismét egy hármasa kötött ki a gyűrűben, s újfent csatlakozott hozzá Szőke is, amivel meg is lett a húsz pontos különbség – Jackson még rátett kettőt (70-48). Maradt a közte 22 a negyed végéig (74-52).

Nagyobb tempót diktált az utolsó negyed elején a KTE, azonban a hazai előny szinte behozhatatlannak tűnt. A játékrész közepéhez érve Boguesék már 13 pontot szorgoskodtak össze, szemben a kaposvári öt egységgel (79-65). További öt pont érkezett több elrontott dobás mellett, kivétel nélkül kecskeméti büntető talált utat a gyűrűbe, így két és fél perccel a vége előtt tízen belülre jöttek a vendégek (79-70). Akcióból a Kecskemétnek sem ment, Wittmann viszont egy technikai után ismét faragott egy pontot a hátrányukból, majd Bogues dobta be mindkét büntetőjét (79-73). Halmai csak az egyik dobását értékesítette a vonalról, hat perces hazai pontcsendet megtörve ezzel. Közelebb viszont már nem tudott férkőzni a KTE, így a negyedik negyedbeli „lefagyás” is belefért a Kaposvárnak: 83-76-ra megnyerte a kiesési rangadót.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

69 hozzászólás

69
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
56 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Nemmindegy?Hunbasket2021YoWassupFamlddDobey Recent comment authors
Mary
Olvasó

.

Hunbasket2021
Olvasó

Igaz a mondás néha a kevesebb több. Végre kihúzta teljesen a méregdogat….fogakat

ldd
Olvasó

Egy kakas lépés előre…
Nem lehet minden mérkőzést megnyerni…csak a következőt kell!
Hajrá, Hajrá Kaposvár!

redmiller
Olvasó

NSO:
Dalibor Damjanovic: – Elismerés jár a csapatomnak a győzelemért, de lapoznunk kell és már készülünk is a Szeged elleni bajnokira. Hétvégén nagyon fontos találkozó vár ránk egy jó egyéni kvalitásokkal rendelkező ellenféllel szemben.
Ivkovics Sztojan: – Húsz évvel ezelőtt kupagyőzelmet és bajnoki címet ünnepeltem az akkori csapattal Kaposváron, most pedig odáig jutottunk, hogy ez a klub és a jelenlegi együttesem is a kiesés ellen küzd. Ez jó mérkőzés volt, amiben egyetlen rossz dolog van, a vereség. A második negyedet egyszerűen nem értem, de vannak ilyen mérkőzések. Nem adjuk fel, megyünk tovább és megteszünk mindent a bennmaradás érdekében.

peszama
Olvasó

Mkosz.hu-n más van

redmiller
Olvasó

Igen, ezt megvágták….

Alulu
Olvasó

Ezzel a sok lila szivecskével, nagyon lmbtq – us oldalt csináltál ide. 🙂

peszama
Olvasó

love is love.

KKK72
Olvasó

Köszönjük Eddynek, Jacksonnak és persze Filipovitynak, hogy sikerre vezette ezt a kaposvári csikó csapatot.
Köszönet Paár Márkónak, Halmai Daninak, Szőke Bálintnak, hogy megmutatták, hogy mindig lehet rájuk számítani.
A felsorolásból nem hhagyhatom ki Koprivicát sem hiszen egész meccsen harcosan játszott.
Ez a felsorolás is mutatja milyen szük kerettel rendelkezett Damjanovics edző aki nagyon összerakottan pihentette játékosait.
Az.hogy nem több lett a különbség nagyban befolyásolta a játékosok fáradsága, de Kapitányék negyedik negyedben mutatott a játékvezetést meghazudtoló működésük.

YoWassupFam
Olvasó

“ Ez a felsorolás is mutatja milyen szük kerettel rendelkezett Damjanovics edző aki nagyon összerakottan pihentette játékosait.”

Mint a Sopron csak hát ők a 8ba kerültek ti meg a kiesés ellen küzdötök közben a budget kb azonos sőt ha csipkelődni szeretnék elkezdeném a Márkó-Marci összehasonlítást. Az edzőt meg picit túl magasztaljátok közben egy “saját porontyot” nem sikerült időben beépítenie… a játék meg hektikus mint a fene. Teljesen mindegy ez a győzelem. Attól még ár-érték arányban ami Kaposváron és Pakson megy vérlázító és kiesést, ha fájó szívvel is de max ez a 2 csapat érdemel aztán hátha az illetékesek tanulnak belőle…

Alulu
Olvasó

Ha nem figyeltél volna, még egyszer leírjuk. 3 légiós és 4 Kaposvári nevelés játszott tegnap. Engedd már meg hogy pár dicsérő szóval illessük őket.

YoWassupFam
Olvasó

“ 3 légiós és 4 Kaposvári nevelés játszott tegnap”

Túloldalt meg 3 nyugdíjas.

“ pár dicsérő szóval illessük őket.”

Illessétek őket persze, végre nem akasztani akarjátok őket, ezt is megéltük.

Alulu
Olvasó

Na, még egyszer, utoljára, hátha sikerül megérteni. 4 SAJÁT nevelésű fiatal játékos.

Nemmindegy?
Olvasó

És ki az a 4 saját nevelés?

KKK72
Olvasó

Ne haragudj de ők ezekkel a nyugdíjasokkal akartak neki menni a bajnokságnak és senki nem kényszerítette rá őket. Nálunk meg ezt a helyzetet a kényszer hozta. Csak ennyi a különbség.

KPSVRKK
Olvasó

Ugyanezt elmondhatod a csapatok háromnegyedéről idén. Van ahol a 3. edzőt fogyasztják, van ahol alig van az eredeti légiósállományból, van ahol a te pénzedből 5 külföldi dobja a pontokat öreg magyarral kiegészítve akadémiaként tetszelegve. Váradi irányító nélküli csapatát látod nálunk -bár nem hiszem, hogy nézed a meccseinket- ahol a center jobb napján nem ejti ki a labdát a kezéből. Nem véletlen, hogy tegnap a meccs jó részében a 20 éves Halmai irányított. Kometa költ pénzt a kaposvári játékosok hazahozatalára, de a légiósok bérére keveset költött. Olcsó és gyenge keretet sikerült választani. A büdzsénk jóval alacsonyabb az általad említett példánál. És… Olvass tovább »

YoWassupFam
Olvasó

“ büdzsénk jóval alacsonyabb az általad említett példáná”

Azért ment haza biztos gombokért Márkó illetve biztos a kapos szépsége miatt térne haza csak a korábban említett hazatérő(k).

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Márkó kifejezetten családi okok miatt tért haza.

HajraKapos
Olvasó

YoWassupFam! Nincs itt az a két félkegyelmű, ezért próbálod őket helyettesíteni? 🙂 Az hogy egy 7 meccses vesztes széria alatt kritikával illettük a csapatot, szerintem teljesen jogos. Sok hátráltató körülmény volt a csapat körül, emiatt is jutottunk a kiesőjelőltek sorsára. Remélem még időben összeállt a csapat, hogy ezt elkerüljük. Egész szezon alatt volt 1 db legiós cserénk, amikor D. Jackson helyett hoztuk Eaddy-t, és +1 legióst igazoltunk JM személyében. 1 edzőcsere volt nálunk + évközben jött hozzánk Markó. Nem hiszem, hogy olyan pénzszórásba kezdtünk, mint pl. tette azt a Paks, akinél Ihring van meg egyedül a szezon előtti légiósállományból. És… Olvass tovább »

YoWassupFam
Olvasó

“ Nincs itt az a két félkegyelmű, ezért próbálod őket helyettesíteni”

Sztem nem voltam vulgáris se tiszteletlen. Szimpla vélemény fogalmaztam meg eddig is és leginkább a beharangozó alatt elhangzottak miatt … na meg enbloc elhangzottakra az évben mert szerintem egyik csapat szurkolói közt nincs annyi alusisakos mint Kaposváron.

Nemmindegy?
Olvasó

Véleményem az,hogy ezért tart sajnos a Kaposvár itt mert a fiatalokra sokat hagytak, de nincs más azzal kell főzni ami van

KPSVRKK
Olvasó

A legfontosabb teljesült megint!
Nagy volt a nyomás, ezt a rengeteg kihagyott büntető és sok eladott labda is mutatja, de 3 légióssal, csak fiatal magyar játékosokkal abszolút megérdemelten nyertünk.
Az amit főleg a 4. negyedben műveltek a játékvezetők vérlázító volt. Ha a közönség nem helyezte volna nyomás alá őket elveszik tőlünk a meccset. A karvaly még mindig nagy úr.

Tovább előre, mutassuk meg, hogy itt a helyünk!!!

peszama
Olvasó

Üldözési mánia.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Te melyik meccset nézted?
Végülis nem gond lényeg hogy ki nyert!

peszama
Olvasó

Ne csak nézz láss is

KPSVRKK
Olvasó

Nézd vissza a 4. negyedet, aztán ne mondj semmit, nekem annyi is elég lesz

peszama
Olvasó

visszanéztem, a Kaposvár elfáradt.

Dobey
Olvasó

Fején találtad a szöget, pont az van a Maestrónak nagyon régóta.

YoWassupFam
Olvasó

Bírózás helyet normális játékot kéne játszani… egy örök állandó: Kaposváriak bíróznak mindegy , hogy nyernek vagy veszítenek. Vàrom a kövi alusisakos sztorit , hogy a soron következő meccs épp miért lesz elcsalva meg ilyenek…

KPSVRKK
Olvasó

Bármit visszaolvashatsz tőlem, sosem bíróztam.

YoWassupFam
Olvasó

Naaaaaaaaaa és abba hagyom mert kifogyok az “a” betűből. Önvizsgálat kollega , önvizsgálat.

KPSVRKK
Olvasó

Mikor bíróztam?
Nagyon beindultál ellenünk ma, látom

YoWassupFam
Olvasó

Nem vagyok ellenetek, sose voltam szerintem sőt nem egyszer hangsúlyoztam , hogy mennyére sajnálnám ha kiesnétek (ez bármely csapatra igaz btw). Szimplán abból indulok ki amit a kaposvári társaid műveltek a beharangozó alatt. Mennek ezerrel az alusisakos teória gyárak, a bírózások de azt , hogy előkapjátok a valódi érintetteket azt valahogy nem látom sose.

KPSVRKK
Olvasó

Pedig megkapta Váradi a qgyengét, ami itt nem szokás és elzavartunk annak idején egy ügyvezetőt.
Én nem hiszek az előre leosztott sztoriban, de ahogy Váradi innét távozott az biztos nem pozitív emlék számára és, ha rajta múlna mi esnénk ki.
De nem rajta múlik, hanem mi csapatunkon, jól kell játszani, jobban, mint más és akkor nem lesznek kérdések.
A Kometa BÁRMANNYIT elkölt a kaposvári játékosok hazahozatalára, de stratégiai hibát elkövetve, nem költött eleget a légiósokra, illetve Váradi szabad kezet kapott a külföldiek kiválasztására. Azt fentebb írtam, meg látjuk is, hogy sikerült.

Eddiee Irwine
Olvasó

Maestro: Bármi lesz a vége, ez a meccs igazolt engem, hogy a pénz a minden a családomban. Külön köszönöm a kecskemétieknek, hogy kitartottak mellettünk, amikor gödörben is voltunk. Köszönet a közönségnek. Nem az edzőnek, nem a játékosoknak, hanem nekik jár köszönet és fiamnak. Sok helyen nem értik ezt, hogy nemcsak a pontok számítanak, hanem a közösség, a hozzáállás. Mi becsülünk Kecskeméten mindenkit, és ezért tudunk 2012 óta működni. Nem igazoltunk légióst, viszont fiamat fejlesztettük, aki ponterős. Jelenleg a Partizan, és a Madrid figyeli, de továbbra is szeretném, hogy hétvégi ebédnél az asztalnál legyen, ezért ma haloványabb volt, türelmet kérek mindenkitől…

peszama
Olvasó

hiányoltunk már, de egyre haloványabb a szöveg, oszt jónapot

Eddiee Irwine
Olvasó

Olyan vagy mint szókincs-nélküli nyelvtanuló próbálna beszélni egy idegen nyelven – sok erőfeszítés, de kevés érthető mondat…

peszama
Olvasó

Egy nap mindenre fény derül, addig még gyűjtögesd a “plusz pontokat” 🙂

redmiller
Olvasó

Ütős 😀

peszama
Olvasó

Az te vagy

Jebemti
Olvasó

A szokásos 3-ik negyed beli “sokk”, most a 4-ikben jött el…
Mindegy, nyertünk, ez a lényeg. Ráadásul még a bírók sem tudtak mit kezdeni az eredménnyel…
Jó volt látni Halmai és főleg Szőke aktivitását, Paár is hozzá tett.
Koprivica is hasznosabb volt a szokottnál, de nekem Rony lepattanózása és labdaszerzései tetszettek a legjobban.
Filipovitynak ma nem nagyon jött ki a lépés a dobásoknál, de másban viszont nagy hasznát vettük.

Mindenesetre behúztuk, és rz a lényeg…

KKK72
Olvasó

Ebben közrejátszott a negyedik negyedben a bírói hármas botrányos fújása. BÁr a meccset nem tudták megfordítani de egy esetlege egymás elleni kosárülönbség döntési lehetőségét a KTE javára próbálták eldönteni. Szóval mocskosak voltak. Én személy szerint Kapitánytól ezt nem vártam.

+++++

peszama
Olvasó

Üldözési mánia.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Kussssss

peszama
Olvasó

A neved

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

22 ponttal is simán vezettünk, de szokás szerint mégis izgalmas lett a vége! Igaz, kicsi volt a rotációnk, 7 emberrel küzdöttük végig a meccset. A fiataljaink szinte lubickoltak, de Rony is elemében volt! Szép volt fiúk, gratulálok!!

peszama
Olvasó

Itthon nyerni kell az összes meccsünket és akkor nincs gond. Előre megyünk nem hátra! Hajrá Kecskemééééét

Dobey
Olvasó

Hátra már nagyon innen nem tudtok.

peszama
Olvasó

hol van még a vége…

piros710321
Olvasó

Tipmix jó volt mester?

HajraKapos
Olvasó

Gratulálok a fiúknak, küzdőttek becsülettel, de sajnos a végére elfáradtak.
Nem is csoda, Remy és Jean-Marie (talán már nincs is Kaposváron) nem játszott a légiósok közül + Beni. DE, itt voltak a fiataljaink! 28 dobott pont, 43 VAL és 70 perc játékidő. Nem tudnék a bajnokságban még egy ilyen tehetséges fiatal magot mondani. Csak így tovább!!!
Hajrá Kaposvár!

Alulu
Olvasó

Borisz se volt. 3 légiós 4 Kaposvári magyar. Egy biztos ez a csapat nem érdemli meg a kiesést.

peszama
Olvasó

Egyik sem a hatból.

Schwarzkopf
Olvasó

Jean itt volt.Ott ült a bírói asztal mögött a kispadunkhoz közel.Amúgy körmend ellen sérült meg!

HajraKapos
Olvasó

Elnézést, ezt nem tudtam.

KKK72
Olvasó

Ha megsérült !????????

KKK72
Olvasó

Remy ott ült a kispadon Jean-Marie nem mert a játékosok közé ülni a versenybírói asztal mögött nézte végig a meccset. Még az is megfordult a fejembe mert Ivkótól kitelik minden mocskos megoldás, hogy Jean-Marie-t Ivkó megkente, hogy jelentsen sérültet.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Rosszabb ennél

Mary
Olvasó

Naaaa! Te tudsz valamit! Osszad meg velünk is légyszí!

peszama
Olvasó

Lipótot ki kell nyitni ujra lassan de lehet Kaposváron?

Mary
Olvasó

Jean-Marie ott volt a nézőtéren.

KKK72
Olvasó

Az talán szerencsésebb lenne ha megmondanák az igazat Jean-Marie-val kapcsolatban. Miért nem játszott és még a kispadra sem mert leülni (vagy le sem ülhetett) mint a többi sérült játékos Kapucniba burkolódzva nézte végig a meccset a bírói asztal mögött mint aki bujkál valami miatt.

redmiller
Olvasó

Kiesési rangadón… 10 és 17. perc között 21-6 a Kaposvárnak…
Kár, hogy igazi védekezésünk csak az utolsó 10 percben volt…
Fáj a vereség, nagyon fáj…

Kaposvárnak gratulálok!

red-black01
Olvasó

Azért az az utolsó +15 pontos negyed még sokat érhet…

Alulu
Olvasó

Igen, Valószínű Kapitányék is ezt gondolták

peszama
Olvasó

Üldözési mánia.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Mondtam már kusss

peszama
Olvasó

A neved

KKK72
Olvasó

Amihez Kapitányék nagy segítséget nyujtottak !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés