Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem adott esélyt a Honvédnak a Kaposvár

Magabiztos somogyi sikerrel indult az alsóház.

Kometa Kaposvári KK – Budapesti Honvéd Sportegyesület 95-72 (20-18, 29-19, 20-20, 26-15)

Alsóházi rájátszás, 1. forduló
Kaposvár, Kaposvári Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Kapusi Gábor, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

KKK: Brown 18/6, Puska B. -, Parsons 17, Gabric 30/18, Hughes 16/3. Csere: Krnjajski 9/3, Halmai 3, Hendlein 2, Paár -, Bogdán -.

Honvéd: Sherman 12/3, Tanoh Dez 14, Demeter 6, Crawley 13/3, Peringer 2. Csere: Mijovic 18/12, Hajdu 4, Reizinger 2, Kopácsi 1, Vámos -, Simon K. -.

A Kometa Kaposvári KK vendége volt a Budapesti Honvéd SE a férfi élvonal alsóházi rájátszásának első fordulójában.

A Honvéd vette magához a vezetést, 0-4 majd 2-6 volt az állás, de Gabric duplája és triplája már a hazaiaknak ért előnyt (7-6). Gyors pontváltást követően ismét Gabric célzott pontosan, 11-8-ra módosítva az állást. Négy Honvéd-pont következett, azt viszont szintén négy hazai egység követte, amire időkérés volt a vendégek válasza (15-12). Mijovic büntetői célba értek, majd Krnjajski kettesére is a vonalról felelt a Honvéd légiósa (17-16). Szoros lett a negyed hajrája is, csak kettő ponttal tudtak vezetni a hazaiak (20-18).

Tanoh Dez révén fordított a Honvéd, de Krnjajski rögtön válaszolt, Hughes pedig kétszer is eredményes volt akcióból (26-21). Gabric és Mijovic egy-egy hármassal jelentkezett, a dobóversenybe aztán Krnjajski is beszállt (33-26). Gabric újabb távolijával már kétszámjegyű volt a különbség (39-28). Tanoh Dez pontjai is kellettek, hogy ismét tízen belül legyenek a vendégek, akik egészen mínusz hatig kapaszkodtak vissza (43-37). A félidő utolsó két és fél percében azonban már csak a Kaposvár dobott kosarat, amely így 49-37-es előnnyel mehetett pihenőre.

Gyors kosárváltást követően ismét Gabric villant kintről, átlépve ezzel a 20 dobott pontot. Egy rövidebb gólcsend után Brown és Parsons is betalált, így Mijovic hármasa csak mínusz tizenkettőre hozta vissza a vendégeket (58-46). Gabric ötödik hármasa is talált, Crawley azonban kintről válaszolt, majd Demeter kettese máris időkérésre késztette a vendéglátókat (63-53). A negyed hajrájában minimálisan még faragott hátrányából a Honvéd, azonban Brown egy hármassal gondoskodott róla, hogy visszaálljon a negyedet megelőző különbség: 69-57-ről jöhetett az utolsó tízperces etap.

Brown hármasával nőtt a különbség, Parson duplája után pedig már 17-tel is vezettek a hazaiak (74-57). Négy pontot ledolgoztak a vendégek, majd Sherman vezérletével előbb tizenkettő, majd kilenc pontra is vissza tudtak kapaszkodni (78-69). Gabric viszont gondoskodott róla, hogy visszaálljon a tíz pont feletti különbség – hat triplánál és 30 pontnál járt már a kaposvári légiós (84-69). Nőtt a különbség, a húszat is elérte, és már csak két perc volt vissza. A Kaposvár magabiztos játékkal rukkolt elő, így győzelemmel nyitotta az alsóházat: 95-72 a vége.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Tadam33goldmedalsRámen11-12KPSVRKKRubik75 Recent comment authors
Tadam
Olvasó

A Honvédnek Peringert el kellene tanácsolnia, a perceit meg a fiatalok közt szétosztani.

Rámen11-12
Olvasó

Bp Honvéd meg ez a Nyíregyháza nagyon gyenge B-csoportos csapat!
Nem lehetne, hogy mind a kettő húzzon a Piros csoportba?
Szégyen, gyalázat amit kosárlabda helyett művelnek…

33goldmedals
Olvasó

Mondjuk akkor nektek elég ciki, hogy novemberben kikaptatok egy ilyen gyenge B csoportos csapattól. ???

Tadam
Olvasó

A rossz szezon eleji elképzelés miatt van ennyire mélyen a bp.-i csapat. Ha eleve több légióssal indulnak, simán előrébb lehetnének a tabellán. Viszont becsülendő, hogy magyarokra, köztük fiatalokra építenek.

KPSVRKK
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez!
A Honvéd meccsek után legfontosabb, ha az ellenfelek sérülés nélkül megússzák. Felugró, zsákoló játékosokat faultolnak. Az egyész csapat, különösen Peringer nagyon veszélyesen játszik. Minden kitámasztásával előre löki a térdét, az előző meccsen ez okozta Åris szakadását is.
Amikortól biztossá vált a bentmaradásunk a légió remélem csak besegít.

Rubik75
Olvasó

Győztünk!Ennyi.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés