Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztos kaposvári siker a Honvéd ellen

Végig vezettek a hazaiak.

Kometa Kaposvári KK – Budapesti Honvéd Sportegyesület 94-79 (26-23, 26-18, 23-18, 19-20)

Bajnokság, 22. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József, Földesi Ádám (Balogh László György)

KKK: Petersen S. -, Halmai -, Gabric 20/9, Parsons 21/6, Hughes 18. Csere: Brown 20/3, Krnjajski 7/3, Bogdán 3, Puska 3/3, Hendlein 2, Paár -.

Honvéd: Mijovics 22/12, Sherman 16/3, Tanoh Dez 4, Demeter 11, Peringer 2. Csere: Crawley 23/6, Simon K. 1, Kopácsi -, Hajdu -.

A férfi A-csoport 22. fordulójában a Kometa Kaposvári KK látta vendégül a Budapesti Honvéd SE-t – a 11. és a 13. helyezett csapott össze.

Hughes faulttal együtt dobott kosarat, a büntető is ült, majd Gabric sem hibázott a vonalról. Utóbbi nem sokkal később két triplát is jegyzett, majd Parsons közelijével már 17-6-ra vezetett a villámrajtot vett Kaposvár. Crawley triplájával csökkent a különbség. Megtorpantak a hazaiak, amit a pontosan büntetőző vendégek meg is bosszultak: 17-15-nél már csak egyetlen kosár volt a különbség a felek között. Újra hatra nőtt a differencia a hazaiak javára, amiből három egység a negyed végére is megmaradt (26-23).

Nem engedte távolodni ellenfelét a Honvéd, a második negyed harmadik percében egyetlen pontra jött fel (30-29). Időt kértek a kaposváriak, s úgy tűnt, sikerült is rendezni a sorokat: többet hibázott a Honvéd, így a negyed közepét átlépve egy Puska-triplával már héttel vezettek a vendéglátók. Demeter betalált, de Parsons is kintről villant, majd két büntetője is talált egy következő akcióból (44-34). Gabric egy triplával tíz fölé tornázta a különbséget, ami meg is maradt a negyed végéig – az első félidő végül 52-41-gyel zárult.

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott: tizennégyre növelte előnyét a Kaposvár (57-43), sőt volt már tizenöt is a hazaiak előnye, de Crawley révén visszaállította az első félidő végi különbséget a Honvéd. Sőt, Mijovics révén sikerült tízen belülre jönniük a vendégeknek (64-55), azonban egy pontosan zárt hazai akcióval visszaállt a kétszámjegyű különbség – ugyanezt egy perccel később megismételték a felek (70-59). Krnjajski triplája talált, ezzel indult a harmadik negyed utolsó perce, majd egy kettest is hintett a kaposvári játékos – tizenhatra ugrott a különbség (75-59).

Lendületesebben kezdte a záró negyedet a Honvéd, amely a játékrész közepére – köszönhetően Mijovics 11 pontjának, közte három triplával – ismét tíz pont alá szorította hátrányát (82-73). Brown és Mijovics ismét jelentkezett egy-egy hármassal, majd Hughes pontjaival újra tíz fölé nőtt a különbség. Nem maradt már ereje a Honvédnak egy újabb visszakapaszkodásra, így növelte a különbséget a Kaposvár, amely végül 94-79-es győzelmet aratott.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Hunbasket2021HajraKaposAnswerOkosKKK72 Recent comment authors
Hunbasket2021
Olvasó

Grag a győzelemhez és végre Rudez nem séma szerint meccselt, de ez nem azt jelenti hogy ez jó lett volna így.. azt hittem nehezebb meccs lesz. Tűz semmi egyik csapatban sem volt

HajraKapos
Olvasó

Grautálol a győzelmhez. A “kötelező” győzelmek mindig a legnehezebbek, de sikerült.
Borisz visszatérése jól sikerült, fontos pontokat szerzett.
Voltak hibák, de lesznek is. Ez a Honvéd már nem az, akikkel az első fordulóban játszottunk (erősebb), de mégis magabiztos győzelem született. 12 kihagyott büntető nagyon sok, a 12 assziszt meg nagyon kevés. Arisnak mielőbbi felépülést.
Hajár Kaposvár!

Answer
Olvasó

Borzasztó meccs volt.2 nagyon gyenge csapat volt a pályán.gyenge védekezés.támadásban meg megint csak a streetbal.

Okos
Olvasó

R
endkívül gyenge meccs volt! Rudez egy barom. Védekezés 0000! Siralmasjáték, pár zsák és talán 3 felépített támadás.

KKK72
Olvasó

Talán most nem kellene bántani a csapatot végig vezetve hozták a meccset ! Én személy szerint gratulálok a csapatnak aránylag a vártnál könnyebben behuztuk ezt a meccset és a győztes meccset nem kel megmagyarázni. A nyolc az csak Rudez fejében született meg az csak egy álom. A csapatnak gratulálva nem tudok elmenni Rudez cseréi mellett amit ha keresztre feszítenek akkor sem tudok megérteni. Pl első negyed vége mikor lecserélte az egész addig játszó ötöst és a kilenc pontos előnyünket el is veszítettük.Miért is ? Ja és miért kellett Paár Márkkal egy hibája miatt üvölteni ? Ennél nagyobb hibákat követett el… Olvass tovább »

Rubik75
Olvasó

Mai meccsről csak annyit,hogy győztünk.Ami elég arra,hogy bízzunk a csodában,hogy rájátszásba jutunk.A többi mai eredmény alakulása miatt,nincs más lehetőség,mind a 4 következő meccset hozni kell és várni a csodát,hogy az 5.-9.helyezettek közül valamelyik csapat már nem nyer meccset.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés