Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kocsis Tamás: Ilyet nem is tapasztaltam még, amióta edzői pályán vagyok

Edzői értékelések a szombati mérkőzések után.:

:

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Arconic-Alba Fehérvár 81-97 (19-20, 24-19. 23-30, 15-28)

Szarvas Gábor : Azzal szeretném kezdeni, hogy nagyon szépen köszönjük a szurkolóink biztatását, igazi forró hangulatot teremtettek a tiszaligeti arénában ma este! Gratulálunk az Alba csapatának, a mérkőzés egészét nézve megérdemet a győzelmük! A büntetőzésünk tragikus volt, egy ilyen derbin nem hagyhatunk a vonalon tizenegy pontot. Valamennyire sikerült leszorítani az eladott labdákat, ez volt az egyik fő célunk. Ahhoz, hogy komolyabb eredményt érjünk el, abban mindenféleképpen fejlődjünk kell, hogy megtanuljuk uralni azokat a momentumokat, amelyek eldönthetnek egy találkozót. Kétszer is volt tíz pont körüli előnyük, amelyek pár másodperc alatt el is szálltak. Korai döntések, korai dobások, talán egy kicsit forrófejű játék. Nagyon fontos, hogy ezekre a szituációkra lehiggadjunk és olyan hideg fejjel tudjunk kosárlabdázni ezekben a pillanatokban, amivel meg tudjuk nyerni az ilyen a mérkőzéseket. Kemény, férfias találkozó volt, ahol sokáig kérdéses volt a győztes kiléte. Mi nem uraltok ezeket a sorsdöntő pillanatokat, amikor viszont belementünk a végjátékba és az Alba átvette a vezetést, ők profi módon, hideg vérrel tették meg azt. Ez döntött a javukra, ebben előttünk járnak. A következő héten nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Honvéd ellen, dolgozunk tovább!

Jandro Zubillaga : Először is gratulálok a stábunknak a játékosainknak, remekül dolgoznak. Ezt minden héten elmondom, mert igaz. A Falco elleni kupameccs után újra jól játszottunk a bajnokin. Tartást mutattunk és hogy javulni tudunk szinte minden nap. Azt gondolom két kulcsa volt a mai győzelmünknek. Az egyik, hogy azokban a nehéz helyzetekben, amikor a Szolnok már tizenhárom ponttal is vezetett, nem vesztettük el a figyelmünket, tovább dolgoztunk és visszahoztuk a mérkőzést. A nagyszünetben azt beszéltük, hogy forgatni kell a labdát támadásban, könnyedén játszani. Ezt betartottuk, jó dobóhelyzeteket alakítottunk ki és be is dobtuk azokat. Sok siket Szolnokra! Könnyen lehet, hogy nemsokára újra találkozunk!

Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-118 (15-28, 20-30, 20-31, 27-29)

Sebastjan Krasovec : Gratulálok a Falconak, nagyon jó szezont futnak, ma este nem volt nehéz dolguk ellenünk, rosszul játszottunk. Ki kell emelnem azt, hogy milyen jól védekeztek, nehéz ellenük jól játszani, minden hibát kihasználnak, amikből adtunk nekik bőven, így nem is tudtunk meccsben maradni. Nagyon fontos találkozók következnek, ezen most túl vagyunk, de már a következő feladatokra koncentrálunk.

Milos Konakov : Gratulálok a csapatomnak, talán a mérkőzés vége könnyebb lett, mint amire számítottunk, de mindenki követte a megbeszélteket. Jól forgattuk a labdát, ebből adódóan sok extra gólpasszunk és pontunk származott. Azonban minden védekezésünkön múlt, jól felkészültünk, talán a 10 támadólepattanón kellene javítanunk, amit a Paksnak engedtünk, de a második félidőben ezen már javítani tudtunk, kizártunk, nyomást helyeztünk a labdára, ezekből tranzíciós kosaraink is voltak. Kemény héten vagyunk túl, de három jó mérkőzést játszottunk, aminek eredményeképp három győzelmet húztunk be, innen folytatjuk.

MVM-OSE Lions – SZTE-Szedeák 88-79 (24-14, 23-21, 19-26, 22-18)

Váradi Kornél : Először is gratulálok a csapatomnak és nagyon büszke vagyok rájuk, mert tényleg, egész héten, amióta itt vagyok keményen dolgozunk, és látszik az előrelépés. Védekezésben volt, amikor elcsúsztunk, de abban is léptünk előre mindenképpen, és akkor is vitt előre a szívünk. Hatalmas energiákat kaptunk a pályán kívülről is, ami nagyon sokat jelentett nekünk. Minden pillanatban át tudtunk lendülni, amikor nem ment annyira a játék. Nagyon fontos győzelem volt a számunkra, megtört a jég, ez bizonyítja, hogy ugyanígy kell tovább dolgoznunk. Azon kívül, hogy nagyon megdolgozott ezért a csapat és büszke vagyok rájuk ezt a győzelmet szeretném azoknak ajánlani, akiket itt a klubnál megismertem, a szurkolóknak és az egyesület összes dolgozójának, akik a legnagyobb bajban kitartanak a csapat mellett és mindig pozitív energiákat adnak. És ugyanúgy azoknak az embereknek, családnak, szeretteinknek, akik ilyen nehéz helyzetben is folyamatosan támogatnak minket.

Nikola Lazic : Gratulálok az Osénak a győzelemhez. Szerintem megint, ahogyan Zsír is mondta nem kezdtünk jól, megint -10 pont. A harmadik negyedben kezdtünk picit jobban játszani, jobban kosárlabdáztunk, de a kulcs pillanatokban nem jó döntéseket hoztunk. Amikor volt esély, azt nem használtuk ki. Sok hibát csináltunk, most az öltözőben azt mondtam a fiúknak, egy mérkőzést meg lehet nyerni dobásokkal, de nem mindig. Az Ose is sokkal agresszívabb volt, szerintem sokszor falthatár fölött is, de nem akarok játékvezetésről beszélni abszolút. Az Alba ellen sem beszéltem erről. A mérkőzés előtt is azt mondtam, hogy talán nekünk hiányzott ma az energia, mert ez a harmadik mérkőzés, nem voltunk normál ritmusban, mint az Ose, aki egész héten tudott készülni, de megint nagyon közel voltunk, csak nem tudtuk kihasználni az esélyeinket és az Ose abszolút megérdemelten nyert, sokkal több energiával játszott, sokkal agresszívabb volt nálunk és szerintem ez döntött, semmi más.

Sopron KC – Kometa Kaposvári KK 83-78 (20-19, 13-28, 25-10, 25-21)

Gasper Potocnik: Gratulálok a csapatomnak! Nagyon köszönjük a szurkolóink támogatását is, mert rengeteget segítettek nekünk. Az elismerés jár ellenfelünknek is, mert az edzőváltás óta láthatóan jobban teljesítenek. Nagy fegyelemmel, agresszíven játszanak, és biztos vagyok benne, hogy sikeresek lesznek a szezon hátralévő részében. Mi tudtuk ezt, így ennek megfelelően készültünk erre a mérkőzésre, de az első félidőben, különösen a második negyedben nagyon rosszul reagáltunk a játékukra. Nem játszottunk csapatként, nem voltunk szervezettek, egyáltalán nem védekeztünk, és ez elfogadhatatlan. Egy olyan csapat, amely szeretne elérni valamit a bajnokságban, nem engedheti meg ezt. Félidőben beszéltünk erről a problémáról, és a csapatom a második félidőre teljesen más mentalitással jött ki, teljesen más hozzáállással. Mindent beleadtak, és emiatt a jó csapatjáték és küzdőszellem miatt végül győzelmet arattak. Most sikerült nyernünk, de ha legközelebb is ilyen fókusszal lépünk pályára, veszíteni fogunk. Mostantól a következő meccsre készülünk, mert minden találkozó egyformán fontos a bajnokságban.

Dalibor Damjanovic : Gratulálok a Sopronnak, megérdemelte a győzelmet. Elmondhatom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, főleg védekezésben, nem hagytuk nekik, hogy végigjátsszák a figuráikat, másfelől viszont tizennégy ponttal vezettünk az első félidőben. Támadásban elfelejtettük a figuráinkat, a játékainkat, és ez volt a legnagyobb probléma. Félidőben próbáltam elmagyarázni a játékosaimnak, hogy bár vezetünk tizennégy ponttal, azután sem kaphatunk triplákat vagy könnyű ziccereket, és tovább kell védekeznünk. Az ellenfelünk egész pályás letámadást alkalmazott, ami ellen mi szenvedtünk, ahogy a zónavédekezés ellen is. Rossz ritmusba kerültünk, és a végén már a könnyű ziccereket sem tudtuk bedobni. Annak örülök, hogy nem adtuk fel, a mérkőzés végéig hajtottunk. A Sopron főleg a második félidőben okosabban játszott nálunk, és ezzel nyerte meg a meccset.

DEAC – NKA Universitas Pécs 85-78 (17-20, 17-22, 25-22, 26-14)

Andjelko Mandics : Mindkét gárda érdekelt volt a Magyar Kupa negyeddöntőjében, így nem csoda, hogy a kimerültség jelei meglátszottak a feleken. Az első félidőben nem sikerült végrehajtanunk az előre megbeszélt taktikai utasításokat, ám a nagyszünet elégnek bizonyult a soraink rendezésére, főként fejben. A térfélcserét követően már sokkal több energiával és koncentráltan játszottunk, üres helyzeteket alakítottunk ki, amikből be is találtunk. Úgy gondolom, hogy a második húsz percben kifejezetten tetszetős kosárlabdát mutattunk be, amire lehet építeni.

Goran Tadics : Az első félidőben jól játszva előnyt tudtunk kialakítani, azonban a második húsz perc során teljesen megváltozott az összecsapás képe. Ez főként annak köszönhető, hogy a korábbiakkal ellentétben a négy külföldi játékos mellett a fordulás után már Mócsán Bálint volt az ötödik DEAC-játékos a parketten. Emellett a debreceniek a fizikalitás tekintetében is felénk kerekedtek, és a dobásaikat is remek százalékkal értékesítették. Még a végjátékban is volt esélyünk kicsikarni a diadalt, de sajnos nem éltünk a lehetőségeinkkel.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 101-110 (29-29, 22-24, 21-27, 29-30)

Baki Gergely : Gratulálok a Körmendnek, mert megérdemelten nyert, nekünk fellángolásaink voltak. Az ellenfél nagyon jól dobott, mi támadásban az átlagosnál jobban teljesítettünk, azonban védekezésben előjöttek a hiányosságaink. Nem tudom melyik volt előbb, hogy a Körmend elkezdett jobban támadni, vagy a mi védekezésünk lanyhult. Az új irányítójukat igyekeztünk nyomás alá helyezni, ami az első félidőben még sikerült, de ahogy jött a fáradtság, már nem sikerült ugyanez. Tanulni kell ebből a vereségből és tényleg össze kell tartani, nem szabad, hogy mindez más irányba forduljon. Remélem, hogy a jövő héttől sikerült rátérni a helyes útra az új vezetőedzővel, aki érkezhet hozzánk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy itt voltak és ma is buzdítottak bennünket.

Kocsis Tamás : Minden gratulációm a csapaté. Amilyen szerkezetben érkeztünk erre a rangadóra, az nem tűnt túl biztatónak, hiszen magas embereink hiányoztak. Próbáltunk védekezésben olyan megoldásokat választani, ami ebben a helyzetben jónak mutatkozott. Beszélhetünk egy falat kenyérről, vagy az utolsó lélegzetvételről, amiben voltunk, ám bízom benne, hogy kikeveredünk ebből. Ilyet nem is tapasztaltam még, amióta edzői pályán vagyok, hogy ennyi gond legyen. Minden nap valami újabb sérülés és gond jött. Kitartást kívánok most a ZTE csapatának, mert tudjuk, milyen az, amikor egy csapat ilyen helyzetbe kerül. Köszönjük a két szurkolótábornak, hogy itt voltak, hiszen ők is hozzátartoznak egy ilyen derbihez.

Kép: Bálizs Zsuzsa

 

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
agyasMisiArtur DokiBasketMankosárbáró Recent comment authors
agyas
Olvasó

nol.hu: “Kocsis Tamás: Elismerés mind a két szurkolótábornak, sportszerűen buzdították a csapatokat.”

Misi
Olvasó

Sajnos idén az MTE többször került a kommentelők célkeresztjébe, mint kellene. Ennek oka nyilván az eredménytelenség. A tegnapi meccs azonban ismét megmutatta, hogy Kocsis Tamás tehetséges edző. A “megmaradt” játékosokkal a szakma, a taktika és a szív diadala volt. Végül is ez az igazi edzői feladat: a győztes taktika megvalósítása motivált játékosokkal. Gratulálok a csapatnak, MTE!

kosárbáró
Olvasó

Szerintem nem Tatun kell elverni a port a Körmend idei szereplése miatt.Támogatni kell,olyan lehetőségeket biztosítani Neki, és a többi magyar, fiatal edzőnek,mint amiket a sok csetnyik . cseh, német, spanyol, stb. edző megkap éveken keresztül a bajnokságunkban.

BasketMan
Olvasó

Mit nem kap meg támogatást?Más edző rég el lett volna zavarva már Kmden. Carter,Sylla kinek a választottja? Stb…

Redbid
Olvasó

Már megbocsáss, de kérdezettek a kényszer választottai, azért pedig nem ők a felelősek! Lehet azért nem lettek még “elzavarva”

BasketMan
Olvasó

Akkor ha ők ketten nem jönnek ide,nincs is center Körmenden?!Azaz csak ők voltak elérhetők,aha.

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Azért ennél sokkal összetettebb a dolog, csak sokan nem tudják a háttér infókat. Ahogyan te sem.

Laposvár
Olvasó

“Ilyet nem is tapasztaltam még, amióta edzői pályán vagyok”

Mert még túl fiatal…

MTEMTEMTE
Olvasó

Én viszont lassan 40 éve járok meccsre, és hidd el, ami idén sérülés fronton nálunk van, az igen ritka, még én sem nagyon emlékszem hasonlóra. De persze ez nem magyarázza teljes egészében az idei gyenge produkciót, más gond is van, nem kevés.

Milo
Olvasó

2018/19 Olaj, annyira régen nem volt…

Murphy lesérül ősszel, kupa negyeddöntőn Milosevic elszakítka az achillesét, Kovács elszakítja a bokaszalagját. Később Rowsey családi okokra hivatkozva a rájátszás előtt lelép, mikor már nem tudsz hozni helyére senkit. Benkének fáj a térde, tudna játszani, de megműtteti. Kovács visszatér és elszakítja a másik bokaszalagját. Andric háta már annyira fáj a rájátszásban, hogy nem tud egyenesen állni, nem is játszott már a végén. Ehhez képest az idei Körmend még piskóta… Persze rossz látni egy ilyen Körmendet. De ebben van bőven szakmai balfaszság is Cakarun 2 év, Carter, Sylla…

Artur Doki
Olvasó

Mi az idei szezont Ihring- Sanadze- Eilingsfeld trió nélkül kezdtük,akik tegnap sem játszottak( papíron a 3 legjobb játékosunk)
És a Gulyás- Radics duo is elég régóta csak melegítőben csücsül
Kacsa és Pajor is meccseket hagyott ki….
Erre a szezonra eddig kb ennyi
De ez gyakorlatilag egyenes folytatása az előző szezonnak,vissza lehet lapozni,hogy ott mi volt…

Szóval Tatu még fiatal,nem olyan régen edző????

Emőkefan
Olvasó

Nem tudom, hogy milyen alapozással készült a DEAC a bajnokságra, de azért nagyon furcsa, hogy a bajnokság felénél a kimerültségre panaszkodik Mandics mivel három meccset játszottak a héten. Lazics is a harmadik mérkőzésre hívatkozik amit egy hét alatt játszottak.

SárgaPárna
Olvasó

Miért nem Pista nyilatkozik a meccsek után? Idegállapotban van még olyankor?
Szerintem úgy lenne helyes, ha a valódi edző nyilatkozna!

Motoros
Olvasó

Azért mert Pista okos és szerény, csak azzal törődik ami a dolga!
Légy te is olyan mint a Pista!
LOL

WestChampi
Olvasó

Gratulálok Tatu a győzelemhez. Ilyen az, mikor egy szívvel-lélekkel érző,lokálpatrióta edző van a pályán. Ugyanakkor elítélem azokat a hangokat, akik a fejedet követelték különböző platformokon. Olvastam, láttam. Próbálja meg más játszani ezt a játékot irányító és center nélkül. Főleg olyan embernél, aki egy szedett-vedett csapatot a bronzéremig repített.
Kár lett volna nyomás hatására elküldeni Téged.
Örülök, további sok sikert

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Korrekt hozzászólás, respect

Redbid
Olvasó

Egyetértve veled, irányító és center nélkül játszani, kb. olyan mintha négyen játszanánk öt ellen, de ettől függetlenül mindez ha ilyen eredménytelenségbe menne, nálatok sem lenne másképp! Ott ugyanúgy fejeket követelnének, mint ahogy volt is már ilyen, csak a jóvilágban most elfelejtettétek már! Mert a szurkoló már csak ilyen, tehát ezért szemrehányást tenni teljesen felesleges!! Meg azt azért még halkan had jegyezzem meg ketten vannak! Tatu érdemeit még véletlenül sem kicsinyítve, de Levinek sokkal több köze mind a tavalyi, mind a mostani szezonbeli törénésekhez, mint azt sokan gondolnák! Pl. a mostani helyzetben is, amikor egy teljesen problémás felállásban, különböző megoldásokkal próbálunk… Olvass tovább »

PL
Olvasó

Respect!

Hála Istennek csak pár olyan figura követelte a Tatu/stáb fejét, akik egy győzelem esetén nyomtalanul eltűnnek…. Akinek van szeme, jár meccsre, követi az eseményeket, az tudja, hogy “miből/kikből” kell csapatot gyúrniuk…

Én csípem a Tatut, remélem nagyon sokáig marad a padon.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés