Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kocsis Tamás: dolgozunk tovább, küzdünk a nyolcba kerülésért

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 79-93 (24-23, 11-15, 20-27, 24-28)

Kocsis Tamás, Körmend: Nagy harc folyt a pályán, ellenfelünk a találkozó jelentős részében pontosabban és fegyelmezettebben játszott. Több alkalommal is átvettük a vezetést, de főleg a végjátékban nem koncentráltunk eléggé, ezért nem tudtuk megvalósítani a célkitűzésünket. Dolgozunk tovább, küzdünk a nyolcba kerülésért.
Gasper Potocnik, Szolnok: Elégedett voltam csapatom teljesítményével. Nagyon küzdelmes mérkőzést nyertünk meg, és a második helyről kezdhetjük el majd a rájátszást. A Körmend nehéz ellenfél volt, erre számítottunk, a fontos pillanatokban is higgadtak maradtunk, ez kellett a győzelemhez.

Forrás: Nemzeti Sport

HÜBNER Nyíregyháza BS – Budapesti Honvéd SE 85-91 (24-23, 19-22, 24-22, 18-24)

Darko Radulovic, Nyíregyháza: Sajnálom a szurkolóinkat, hogy nem tudtunk győzelemmel visszatérni ebbe a szép arénába. A statisztika nem mutat nagy különbséget, a dobott pontszámunk is elegendő, de a védekezésünk nem volt elég jó, rosszul kommunikáltunk, könnyű dobásokat engedtünk az ellenfélnek, ami különösen a kritikus szituációkban volt fájó.

Baksa Szabolcs, Honvéd: Hetek óta magunkkal küzdöttünk, de most átszakadt a gát. A legfontosabb az volt, hogy mindenki kezd hinni önmagában, illetve abban a rendszerben, amit szeretnénk játszani. Egyre jobban beépülnek az új játékosok, kialakulnak a szerepkörök. Kollektív teljesítményt nyújtottunk, mindenki beletette a magáét. Fontos, hogy a korábban ránk jellemző önbizalommal és hittel játszottunk, nekünk erre az útra kell visszatérnünk! A Nyíregyháza sokat fejlődött, kemény párharc lesz a playoutban, de mindkét csapat bele fog tenni apait-anyait. Hamarosan újra találkozunk!

MVM-OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 67-75 (20-20, 14-22, 12-18, 21-14)

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Egy újabb nehéz este, itt, a szurkolóink előtt. Azt hiszem megvolt az energiánk egészen a végéig, küzdöttünk, megtettük, amit tudtunk, de egy tapasztalt csapat ellen játszottunk, és támadásban nem nagyon találtuk a jó játék ritmust. Védekezésben harcoltunk, de a második negyedben túl sok könnyű pontot engedtünk az ellenfélnek. A második félidőre ezt kijavítottuk, de a támadásunk továbbra sem olyan volt, mint amilyennek lennie kellene, valószínűleg a Kecskemét jó védekezése miatt és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Forray Gábor, Kecskemét: Mindenekelőtt természetesen szeretnék gratulálni a hazai publikumnak és a hazai csapatnak, hiszen, bár úgy gondolom, hogy a mérkőzést nagyrészt végig kontrolláltuk, irányítottuk, de egy percre sem adta meg magát az OSE. Sőt, amikor nagyobb előnyt kialakítottunk, nagyon szívós, lelkes játékkal visszajöttek. Jár a gratuláció a csapatomnak, büszke vagyok rájuk és köszönöm nekik ezt a hozzáállást, hiszen számunkra ez nagyon fontos mérkőzés volt, mondhatom azt, hogy élet-halál, hiszen a playoff-ért küzdünk, még rajtunk kívül négy csapatnak van ugyanolyan esélye, és az fog bejutni, aki jobban bírja ezt a végjátékot. Ma megérdemelten nyertünk, talán a kritikus pillanatokban higgadtabbak voltunk, mint az OSE, és a kritikus pillanatokban nálunk mindig előrelépett valaki aki jót csinált és ez okozta azt, hogy végülis azt kell mondjam, hogy magabiztosan nyertünk, de nem volt egyszerű mérkőzés, tehát az eredmény azt gondolom, hogy csalóka, nagyon nehéz az Oroszlány pályáján nyerni. még egyszer gratulálok a játékosaimnak és további sok sikert kívánok a hazai csapatnak.

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 81-78 (26-21, 15-17, 14-30, 26-10)

Sebastjan Krasovec, ZTE: Ahogy vártuk nagyon nehéz meccset játszottunk és tudtuk, hogy a Paks minőségi együttes. Nagyon büszke vagyok a csapatra. A szezon során sokszor megkaptuk, hogy szerencsénk volt, vagy kifogásokat hallottunk, miért nyertünk. Mindig egy csapat nyer, ma például azzal, hogy óriásit küzdöttek a játékosaim, amiért nagyon büszke vagyok rájuk. Szóval lehet bármit mondani, a győzelem, az győzelem. Remélem, hogy mostantól nagyobb tiszteletet kapunk.

Csirke Ferenc, Paks: Gratulálok a ZTE-nek. Vissza kell néznem majd a mérkőzést hideg fejjel. Én úgy érzem semmi nem indokolta a 24-13-as hazai faultarányt. Ettől függetlenül meg kellett volna tartanunk a 15 pontos előnyünket. Nekem kicsit furcsa volt a negyedik negyed. Harmincöt percig uraltuk a mérkőzést, jól játszottunk, de 19 eladott labdával nem lehet nyerni.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-97 (17-24, 23-23, 24-28, 18-22)

Nikola Lazics, Szeged: Tudtuk, hogy a Falco az esélyesebb csapat, és nem kérdés, hogy jobb csapat. Főleg védekezésben rengeteg hibát követtünk el, de támadásban is sok rossz döntést hoztunk, ezeket pedig rendre megbüntette a Falco. Volt, mikor jobban védekeztünk, de támadásban továbbra is sok rossz döntést hoztunk, nem járt a labda, passzívok voltunk. Persze, a Falco is jól védekezett, nyomást helyezett ránk szinte az egész meccsen. Ha bent akarunk maradni, akkor ki kell javítani ezeket a dolgokat, mert nem lesz könnyű a play-outban.

Milos Konakov, Falco: A szezon ezen részében nincs könnyű meccs, néhány apróság döntheti el a meccseket. Támadásban az első 20-25 percben idegesek voltunk, védekezésben viszont hiába voltunk nagyon jók, 23 támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek, ilyen nem fordulhat elő még egyszer. Ma este nem büntettek meg eléggé ezért, szerencsések voltunk, de összességében 40 percen keresztül irányítottuk a meccset és megérdemelten nyertünk. Az öltözőben is gratuláltam a srácoknak, megérdemeljük, hogy első helyen végezzünk az alapszakaszban. A Szegednek a legjobbakat kívánom a szezon hátralévő részére, kívánom, hogy maradjanak bent az A csoportban, ez fontos lenne a magyar kosárlabda számára is!

DEAC – Arconic-Alba Fehérvár 77-87 (22-21, 25-23, 18-23, 12-20)

Andjelko Mandics, DEAC: Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, közel teltház volt, sajnálom, hogy így alakult. Sokáig partiban voltunk, az utolsó öt percig jól játszottunk. Az igazsághoz tartozik, hogy rosszul dobtunk kintről, az Alba Fehérvár pedig kihasználta a hibáinkat. Az egész meccs egy faulton múlott, ahelyett, hogy a végén támadhattunk volna a vezetésért, a Székesfehérvár ellépett négy ponttal, és ezen a szituáción el is ment a mérkőzés. Mindezek ellenére gratulálok a srácoknak, hiszen a hozzáállás és az akarat rendben volt, de a győzelemhez több koncentrációra van szükség.

Alejandro Zubillaga, Alba Fehérvár: Az első két negyedben a védekezéssel akadtak problémáik, a debreceniek pedig betaláltak ezekből az üres helyzetekből. Főként erről volt szó a félidőben, hogy keményebben kell védekeznünk a folytatásban. A fordulás után már így léptünk fel, jól zártuk a passzsávokat látszott a változás a játékunkon. Az utolsó negyedre pedig a támadások is egyre hatékonyabbak lettek, sok üres helyzetünk volt, amikből be is találtunk, így meg tudtuk nyerni a találkozót.

Sopron KC – Kometa Kaposvári KK 94-67 (26-16, 30-17, 21-24, 17-10)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Gratulálok mindenkinek! A játékosok mindent kiadtak magukból. Minden mérkőzésen láthatók dolgok, amelyekben fejlődhetünk, tudjuk is, mik ezek. Ma este mindenki jól küzdött, a szurkolók is remek hangulatot teremtettek. Látszódott, hogy a játékosok még többet, még jobbat akarnak. Ez volt a harmadik győzelmünk az utolsó négy meccsből, és fontos volt, hogy hazai pályán nyerni tudtunk, mert az utóbbi időben idegenben jobban játszottunk, ez pedig még egy ok arra, hogy örüljünk ennek az eredménynek. Ma még ünnepelhetünk, de holnaptól elkezdünk dolgozni, felkészülni a pénteki, Kecskemét elleni meccsre. Sok van még hátra, ezért továbbra is koncentráltnak kell maradnunk, minden edzésen, minden helyzetben, hogy a lehető legjobban tudjuk befejezni a szezont.

Ivan Rudez, Kaposvár: Gratulálok a Sopronnak! Úgy gondolom, a mai eredmény a Sopron jó hárompontos dobószázalékának köszönhető, ami talán a legjobbjuk volt a szezonban. Mi túl sok könnyű kosarat engedtünk nekik, és ettől Barnett és a védők is tűzbe jöttek. Jobban kellett volna használnunk a faultjainkat a második negyedben, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy beütött hibával zárjuk ezt a szakaszt. Az, hogy a Sopron legyőzött minket, jól mutatja a jelenlegi különbséget a két csapat között. Ma jobbak voltak nálunk, de úgy gondolom, ha Gabrics és Aris velünk lett volna, szorosabb is lehetett volna a találkozó. Ki kell elemeznünk ezt a meccset, és a lehető legjobban felkészülni a jövő heti Nyíregyháza elleni hazai bajnokira.

Fotó: Zsu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
C. Sándor Recent comment authors
C. Sándor
Olvasó

A szombat esti forduló eredményei alapján hétfön délben még nincs új tabella!!!!! Ki ez a mókus aki leszarja a munkáját?????? igaz rendszeresen ez van. Csodálkozzak vagy ne hogy az illetékeseknek sem tünik fel a jelenség??????? Igaz kosárlabda szövetség elnőke????? minek van ott????? Hajrá magyar kosárlabda!!!!!!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés