Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kocsis Tamás: aki nem akar ebben részt venni, annak el kell gondolkodnia

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 109-77 (27-16, 30-20, 20-26, 32-15

Sebastjan Krasovec, ZTE: Először is boldog új évet kívánok minden kedves szurkolónknak. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, az első félidőben szinte tökéletes kosárlabdát mutattunk. A harmadik negyedben feljött a Körmend, energiát vesztettünk, de volt egy kis időnk hogy pihenjünk és a negyedik negyedben ismét remek volt a játék. Végig a hátunk mögött éreztük a közönséget. Fontos siker volt, hiszen egy nagyon nehéz idegenbeli mérkőzés vár ránk az Alba otthonában.

Kocsis Tamás, Körmend: Ez a találkozó az első félidőben már eldőlt. Egy értékelhető negyedet mutattunk, az a harmadik volt. Ezt Körmend mezben nem lehet megengedni, ugyanis rosszul lehet játszani, de ennyire figyelmetlenül nem. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig biztattak bennünket. Dolgozni fogunk, hogy kijöjjünk ebből a helyzetből is, aki nem akar ebben részt venni, annak el kell gondolkodnia.

MVM-OSE Lions – Arconic-Alba Fehérvár 66-83 (18-21, 20-17, 6-30, 22-15)

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Először is szeretném megköszönni a nagyszerű szurkolóinknak a fantasztikus hangulatot. Ezen a mérkőzésen többet vártam a csapattól, szerintem ez remek lehetőség lett volna bizonyítani, de a második félidőnk szörnyű volt, azt hiszem nem álltunk készen erre az agresszivitásra. Szeretnék elnézést kérni a gyenge teljesítményünk miatt, próbálunk javítani a következő mérkőzésen, Budapesten.

Matthias Zollner, Alba: Tudtam, hogy egy nagyon nehéz meccs lesz. Nekünk mindig nagyon nehéz az ilyen szituációkban a maximumot nyújtani 40 percen keresztül. Próbáltam ezt elmondani a fiúknak, boldog, büszke vagyok a második félidőre.

Kometa Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 61-86 (24-25, 19-22, 11-29, 7-10)

Ivan Rudez, Kaposvár: Gratulálok a Falcónak! Roli nem edzett velünk már két hete, egy órával a meccs előtt még nem tudtuk, játszik-e. Végül is úgy döntöttünk, lépjen pályára. Örülök neki, hogy jól reagált a lába a terhelésre. Gondot jelent az is, hogy Bogdán Benedek betegséggel bajlódott az utóbbi napokban, így nem edzhetett. Nem lehetek elégedett az irányítóink teljesítményével, hiszen nem mindig a legjobb döntést hozták meg, persze ehhez az is kellett, hogy ellenfelük, mely egy nagyon jó csapat, nyomás alá helyezte őket. A meccsen több lehetőséget kapott Paár Márk, Halmai Dániel és Antalics Dániel is, akik testközelből láthatták, mire képesek a válogatott játékosok. Dolgozunk tovább, felkészülünk a következő meccsre. Hamarosan mindenki visszatér, s úgy érzem, teljes lesz a csapatunk, amikor a legnagyobb szükségünk lesz rá.

Milos Konakov, Falco: A meccs előtt azt mondtam, nem lesz egyszerű dolgunk, mert a Kaposvár jobb csapat, mint azt a tabella mutatja. Az első tizenöt percben nem védekeztünk jól, sok könnyű kosarat kaptunk. A második negyed harmadik percétől már jól teljesítettünk, ráadásul a házigazda játékosai elfáradtak, mi pedig rátaláltunk a ritmusunkra. Gratulálok a csapatomnak a második félidőért, a kaposváriaknak sok szerencsét kívánok a folytatásban.

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 76-78 (32-15, 13-18, 14-23, 17-22)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Úgy gondolom, ma újra bebizonyítottunk, mennyire jó csapatunk van! Mindenkinek szeretnék gratulálni, büszke vagyok mindenkire, és a szurkolókra is a hangulat miatt. Hősiesen küzdöttünk, és biztos vagyok benne, hogy bárki más nagy vereséget szenvedett volna ma.

Gasper Potocnik, Szolnok: Gratulálok az egész csapatomnak, ma mindent kiadtak magukból. Két ponttal nyertünk Sopronban, ami senkinek sem könnyű. Mindkét oldalon sok volt a betegség és a sérülés, így kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok. Az első félidőben szenvedtünk, de már a második negyedben sikerült váltani, és tenni egy kis lépést előre, a második félidőben pedig ezt folytattuk. A végjátékban türelmesek voltunk, és sikerült átvennünk a mérkőzés irányítását, és ugyan vétettünk hibákat, valaki ma odafent velünk volt. Előre nézünk, hiszen csak akkor ér valamit ez a győzelem, ha a következő mérkőzésen is jól teljesítünk.

HÜBNER Nyíregyháza BS – DEAC 75-96 (14-27, 17-28, 25-25, 19-16)

Darko Radulovikj, Nyíregyháza: Ugyanaz történt, mint Sopronban. Hiába próbáltunk a védekezésünk minden szegmensén javítani, kudarcot vallottunk. Idejött a vendégcsapat, nagyobb energiával játszott, mindenben jobb volt. Készülhetünk bárhogyan egy mérkőzésre, ha nem tudunk keményebben játszani, nem lehet esélyünk.

David Dedek, DEAC: Boldog új évet kívánok a szurkolóinknak! Boldog vagyok, hogy ma is sokan eljöttek, buzdítottak minket és az elejétől nagy energiát adtak, amit ki is használtunk az első félidőben. A harmadik negyedben volt egy kis megingásunk, de túllendültünk a problémán, igazi csapatmunkával arattunk győzelmet, nagy energiával játszottunk, ami kulcs volt.

Budapesti Honvéd SE – Paksi Atomerőmű SE 73-69 (17-20, 17-14, 20-17, 19-18)

 
Baksa Szabolcs, Honvéd: Először is gratulálok a Paksnak, attól függetlenül, hogy a sérülések miatt problémákkal küzdöttek, nagyon keményen és jól játszottak! Persze szeretnék a saját csapatomnak is gratulálni, sok szoros mérkőzést játszottunk mostanában, korábban is kijöhetett volna már nekünk a lépés a végjátékokban, ezúttal végre a kulcsszituációk a mi oldalunkra döntötték el a mérkőzést. Szeretnénk ugyanezen az úton továbbmenni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még ilyen meccseink, ezért fejlődnünk kell, a korábban vagy ezen a meccsen is látott hibákat nem szeretnénk újra elkövetni. Nagyon boldog vagyok és büszke vagyok a csapatra, de máris készülünk a következő hazai mérkőzésünkre.

Csirke Ferenc, Paks: Először is gratulálok a Honvédnak! Két adat, ami miatt elbuktuk a mérkőzést: 14 támadólepattanót engedtünk és 11 büntetőt kihagytunk. Megvoltak a lehetőségeink, a büntetők nagy részét a második félidőben hibáztuk el, így azért nagyon nehéz idegenben mérkőzést nyerni. A Honvéd eddig is bizonyította, hogy jó csapat, ha 35 percig tartanának a mérkőzések, akkor lehet, hogy a hatodik helyen állnának. Nehéz volt 67–60-ról visszajönni, de visszavettük a vezetést, aztán egy támadólepattanó utáni hárompontossal nyerték meg a mérkőzést. Nehéz mit mondani… Ráadásul Frank Áron és Kovács Ákos is kiesett, így csak egy irányítónk maradt. Próbáltunk készülni, tudtuk, hogy Ákos nem játszhat, de pont ezen a mérkőzésen volt Edwinnek faultproblémája, így statikussá vált játékunk. Ennek ellenére megvolt az esélyünk, csak a büntetőket kellett volna bedobni. Gratulálok még egyszer a Honvédnak, nekünk élet-halál meccs lesz a Kaposvár elleni, úgyhogy dolgozunk tovább.

Fotó: zsu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
zterulezSzhelYMotorosJólnézünkMIKIRedbid Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Nem kell ahhoz kosárlabda szakértőnek lenni, csak rá kell nézni a hunbasket táblázataira, hogy lássa vki, hogy mi a baj idén Körmenden: 1309 pontot kaptak 15 forduló alatt, ez több, mint bármely más csapatnál a bajnokságban, holott a dobott pontjuk alapján az élmezőnyben lehetnének (5. legtöbb). Talán a védekezést kellene valahogy összerakni végre, nem 1-1 embert/játékost kikiáltani bűnbaknak. Ez pusztán szakmai kérdés, az egyéni és csapatvédekezés Körmenden mostanság nem divat.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Kocsis Tamás megfenyegette a csapatát! Szolnokon 51 pontos vereség. most 32 a ZTE ellen.
Plusz Bebes István fiatalítási programja szétverve, Takács-Kiss M-Balogh Máté-Ralf Martinez közül egyik sem játszana, ha nem lenne az U23 szabály! Martinezt közben elküldték.
Bebes maga is részt vett az idei MTE összeállításában, folyamatosan kikérte Kocsis Tamás és Németh Levente véleményét is.
Jogos az edzői kritika, de azért…

Motoros
Olvasó

Köszönjük mindentudó Miklós a magasröptű elemzést????

SzhelY
Olvasó

miért te mit csinálnál ebben a helyzetben szarok és beleszarom játék megy!

Redbid
Olvasó

Aki ebből él, vagyis profi sportólóként nem akar ebben résztvenni, annak nem elgondolkodnia, hanem mennie kell!!

JR.Benitez
Olvasó

Cakarun láthatóan nem akar részt venni benne. Mit tudsz csinálni? Kirúgod? A főnök emberét? Hagyjuk már. Amíg a főnök nem látja be hogy bakizott Cakarunnal, és ő megteheti hogy gyenge teljesítmény mellet még bele is tojik, mi a túrót vársz a többitől???? Hogy minden meccsen szedjék fel a parkettát? Fepu már a válogatott szünetben megmondta: csak a főnök tudja miért van ott Cakarun. Csak ő bízik benne. Tudtommal Ciprusi is ki akarta rakni, de meg lett vétózva. Számomra érthetetlen Bebes konoksága, ezzel árt szeretett csapatának. Ok nyáron majd ki lesz találva vmi szori miért nem marad Cakarun elő szerződése ellenére.… Olvass tovább »

Pojaca
Olvasó

Nem a te hibád Tatu. Romlott húsból nem lehet jó ételt sütni. Szebb időket Körmendre! Zalaegerszegen évekig tartott a rémálom, végre sikerült belőle kilábalni!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés