Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kmézics Zorán újra kispadot kapott

Egy régi számán keresték, amit már nem használ. Nem vette fel, mert azt gondolta, hogy valamilyen pesti cég próbál megint rásózni valamit.:

:

Két nagy múltú szakember csatlakozik a Rátgéber Akadémia stábjához: a bajnok és kupagyőztes Kmézics Zorán a junior fiú csapat vezetőedzője lesz, míg felesége, a Mizo-Pécsi VSK-val bajnoki címet és kupát nyerő, Euroliga Final Fourba jutó Vilipics Daliborka a 2005-ös lányok segédedzője és centerképző specialista lesz. A házaspár három évre kötelezte el magát a Rátgéber Akadémia mellett.

Kmézics játékosként bajnoki címet szerzett a Szolnokkal, majd edzői pályafutása kezdetén, 2000-ben bajnoki ezüstérmet nyert az Olajjal. Négy év múlva bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a Kaposvárral. Ezt követően dolgozott a szolnoki női csapattal, a Pécsi VSK-Pannonpower vezetőedzője volt 2010-ben, majd edzősködött Nyíregyházán, illetve ő vezette a magyar válogatottat a 2011-es Universiádén. Később visszatért az élvonalba, Sztojan Ivkovics lemondását követően ült le a Szolnoki Olaj kispadjára. Az utóbbi években a piros-feketék utánpótlás-csapatait irányította.

– Rátgéber Laci hívott egy régi telefonszámon, amit már évek óta nem használok. Nem vettem fel, mert azt gondoltam, hogy valamilyen pesti cég próbál megint rám sózni valamit.

Szerencsére üzenetet is küldött, ezt a feleségem elolvasta. Ekkor azt gondoltam, azért keres, mert Pécsről Újvidékre az út a mi falunkon vezet keresztül, és biztos találkozni szeretne velünk. De ehelyett azt kérdezte, szeretnénk-e az Akadémia stábjához csatlakozni – mesélte Kmézics Zorán az akadémia hivatalos honlapjának. – Megbeszéltük, mi vár itt ránk, és mikor először megmutatta a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, nagyon meglepődtünk, hogy milyen infrastrukturális és szakmai lehetőségek vannak Pécsett az utánpótlásnevelésre. Azért fogadtuk el a felkeresést, mert a körülmények, feltételek, Pécs városa vonzónak bizonyultak és az egész család számára láttunk ebben jövőképet. Rátgéber László személye biztosíték arra, hogy az Akadémián minőségi szakmai munka folyik. Ez mindkettőnknek nagyszerű lehetőség, a feleségemnek pedig nagy előrelépést is jelent női kosárlabdaedzőként Szolnok után.

Az ezer szállal Szolnokhoz kötődő, ott kisebb kihagyásokkal közel 30 évet eltöltő szakembernek nem volt egyszerű a döntés, hogy családjával együtt Pécsre költözzön.

– Sokat mérlegeltünk, mert sok szál Szolnokhoz köt, de ami szintén döntő tényező volt, hogy a kisfiunk is elkezdett kosárlabdázni, és neki nincs ennél jobb hely arra, hogy ha szeretné, kosárlabdázóvá válhasson, akárcsak a szülei. Szóval mindhárman látjuk a helyünket és a szerepünket a rendszerben, mindhármunknak nagy lehetőséget kínál a Rátgéber Akadémia. Én dolgoztam már női és férfi kosárlabdában, nyertem bajnokságokat, mint játékos és mint edző, a feleségem Rátgéber Laci kezei alatt érte el a legnagyobb sikereit, most úgy döntöttünk, hogy ezt az utat szeretnénk megmutatni a kisfiunknak is itt Pécsett.

fotó: fiba.com

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kalok KevinBolyongó Recent comment authors
Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Sok Sikert!

Bolyongó
Olvasó

Sok sikert Zoki, jól jár vele az Akadémia !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés