Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kmézics Zorán szerint hét párharcból négy is vendéggyőzelemmel zárul

Újra teljes fordulót rendeznek a férfi élvonalban.:

:

A válogatott szünet után teljes fordulót rendeznek szombaton a férfi élvonalban, több ígéretesnek tűnő párharccal. Ezúttal Kmézics Zoránt, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia junior fiú csapatának a vezetőedzőjét, játékosként és edzőként is magyar bajnok, a 2011-es Universiádén a magyar válogatottat vezető szakembert kérdeztük a lehetséges kimenetelekről.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Sopron KC: Olvastam, hogy a Kecskemét bajban van, mert a koronavírus beleszólt a keretükbe, ráadásul a vezetőedzőjük sem tud velük lenni. Biztos, hogy óriási érvágás érte a csapatot ebben a szituációban, nem lehet tudni, hogy hogyan fognak kiállni. Alapjáraton két olyan együttesről beszélnénk, amely stílusban és játékkeretben is hasonló értékeket képvisel, de így a Sopront tartom az esélyesnek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – OSE Lions: Mindig a Szombathelyre szoktam tippelni és ehhez nem is kell nagy tudás, hiszen a sárga-feketék ezzel a kerettel, magyar maggal, több válogatott játékossal mindig esélyesként futnak ki a pályára, most is őket tartom a favoritnak. Az Oroszlány egy nagyon szívós csapat, amely sosem adja fel a mérkőzéseket, de egyértelműen a hazai pályán játszó vasiakat várom győztesnek.

PVSK-VEOLIA – Atomerőmű SE: A Pécs elveszítette az utóbbi pár mérkőzését és nagy a nyomás rajtuk, hogy hazai pályán győzzenek. A Paks is bizonytalan formában van, ez a meccs az idegek harca lesz. Az ASE szeretne tapadni az első négyhez, míg a PVSK szeretne kikerülni egy rossz sorozatból. Nem tudnám megmondani, hogy ki fog nyerni, de talán egy kicsit a vendégek az esélyesebbek a keretük miatt.

Egis Körmend – Jászberényi KSE: A Körmendet hazai pályán mindig favorizáltam, bár ők is döcögősen teljesítenek az idei bajnokságban. A Jászberény nagyon közel állt ahhoz, hogy megszerezze az első győzelmét a szezonban. Sokkal erősebb már a keret, jobban is játszanak, szoros mérkőzéseken szerepelnek. Valószínűleg Körmendre is úgy mennek, hogy megpróbálnak nyerni, ráadásul nyomás sincs rajtuk. Ebben a szituációban mindettől függetlenül a piros-feketéket várom győztesnek.

Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász: Két csapat, amelyhez nagyon szép emlékek fűznek, mindkét együttesnél voltam vezetőedző is. A Kaposvár Lazics érkezése óta nagyon szép, tudatos kosárlabdát játszik, hazai pályán pedig különösen veszélyes. A Szolnok remek játékosállománnyal rendelkezik, ráadásul az eredmények is jönnek náluk. Ők az esélyesek ebben a párharcban. A somogyiak szeretnének kikerülni a veszélyzónából, szerintem nem játszanak nagy nyomással. Az Olajbányász harcol az első helyért, és ha azt elakarja érni, akkor ezt a meccset be kell húznia.

Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák: A Zalaegerszeg megnyert egy meccset az új edzővel, de nem hozzák azt a formát, ami várható volt tőlük. Heinrich Róberttel megnyertek három mérkőzést is, akkor láttam, hogy felszabadultan játszanak. A Szeged az eddigi szezon meglepetéscsapata, Szrecsko Szekulovics szépen dolgozik és jól összerakta a csapatot. Zalaegerszegre is a győzelemért mennek és szerintem ha nem is könnyen, de ezt meg is szerzik.

Alba Fehérvár – DEAC: A két csapatot a keretek erőssége és az elvárások miatt is favorizálták a bajnokság előtt és közben is. A Fehérvárnak hazai pályán ezzel a kerettel be kéne húznia ezt a meccset, de valószínűleg nagy a nyomás rajtuk, ráadásul a DEAC megmutatta már többször is, hogy idegenben is meg tudja nyerni a nagyon nehéz mérkőzéseket, a dudaszóig harcolnak. Itt nagyon bizonytalan a végkimenetel, de a hazai pálya miatt úgy gondolom, hogy az Alba némi előnnyel rendelkezik.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés