Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kiütötte Koszovót az U20-as magyar válogatott

Továbbjutott Kovács Adrián együttese.

Koszovó - Magyarország 46-92 (11-26, 10-23, 12-13, 13-30)

FIBA U20 European Challenger
Sopron

Koszovó: Shoshaj 4, Rexhepi -, Thaci 7/3, Zekaj 3/3, Shala 6. Csere: Zeqiri 2, Llapi 10, Syla 4, Sheqiri -, Polloshka 7, Zenelaj 3.

Magyarország: Balogh 2, Pallai 4, Takács 7, Kovács 7, Krasovec 16/6. Csere: Filipovity 12, Kass 3/3, Radics 4, Kármán 2, Neuwirth 14/6, Scherer 5, Valerio-Bodon 16/6.

Szlovákia tegnapi legyőzése után egy papíron könnyebbnek ígérkező gárda, Koszovó várt a magyar férfi U20-as válogatottra a soproni Challenger torna második játéknapján. Csoportunk másik két résztvevőjének mérkőzése 71-64-es fehérorosz sikerrel zárult, akik így 2-0-ra, míg a szlovákok 0-2-re módosították győzelem/vereség mutatójukat. Egy esetleges Koszovó elleni mai magyar sikerrel tehát a csoportelsőségért vívhatunk meg a fehéroroszokkal csütörtökön.

Ennek tudatában jó játékkal kezdte Kovács Adrián legénysége a derbit, Krasovec Ádám vezérletével villámrajtot vettünk. A center a magyar csapat első 11 pontjából tízet szerzett, majd kisvártatva még „rápakolt” egy triplát erre, megadva az alaphangot (6-17). Kass is beszállt egy távoli találattal, majd Filipovity két duplája zárta a negyedet – megkérdőjelezhetetlen volt a magyar fölény, hiszen amellett, hogy 5/19-es mezőnymutatón tartottuk a koszovóiakat, 9 labdaeladásba is belehajszoltuk őket (11-26).

Radics Gerzson ziccere vezette fel a második etapot, ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Scherer is betalált, folyamatosan tudott rotálni Kovács mester. Valerio-Bodon hármasával 15-39-et mutatott az eredményjelző, a nagyszünet 21-49-es állásnál érte a csapatokat. A harmadik játékrészben aztán kissé leült a játék, több lett a hiba – 24-57-nél csaknem annyi koszovói eladott labda (22) volt, mint pont. 10/42-vel céloztak Mark Rodiqi fiai, de a magyar dobószázalék is becsúszott 40% alá (23/58, 39.7%). Ettől függetlenül magabiztosan őrizte előnyét válogatottunk, amelyben minden játékos bőséges játékidőhöz juthatott.

Valerio-Bodon szórt hármast, majd zsákolt szépet a záró tíz percben, végül még egy lapáttal rátettek a fiúk, meglett a közte 40 is. Kovács Adrián a keret mind a 12 tagjának legalább 13 perc játékidőt biztosított, nem férhetett kétség a győztes kilétéhez – Koszovó végül 35 eladott labda mellett mindössze 5 gólpasszal zárt, így nem lehetett esélye szorossá tenni a mérkőzést. A magyar férfi U20-as válogatott 2-0-ra javította mérlegét a tornán, bebiztosítva továbbjutását, a csoport első helyéről pedig a csütörtöki, Fehéroroszország elleni 19:30-kor kezdődő derbi fog dönteni.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
O1GhajdúgyerekAttilabakosKendeffy BotondSopronKCfan Recent comment authors
hajdúgyerek
Olvasó

Jár a gratuláció a fiúknak az eredményért. Szépen eloszlottak a játékpercek (13:15 – 21:41), a kulcs játékosokat sem kellett túlterhelni, gondolva a fehéroroszok elleni mérkőzésre. Voltak jó egyéni teljesítmények (Valerio, Krasovec, Filipovity, Neuwirth) és mindenki játékba jöhetett. Csak a büntetőzés (Koszovo ellen 59,1% 13/22; szlovákok ellen 20/30 – 66,7%) és a triplázás (Koszovo 7/38 – 18,4%; Szlovákia 5/25 – 20%) hatékonysága lehetne sokkal jobb. Van tűzerő a srácokba, sok szépen kidolgozott tiszta dobóhelyzet volt. Csak…
Krasovec Ádám kiegyensúlyozott, stabil játéka nekem inkább a kiemelkedő, pozitív meglepetés. Valerio-tól, Pallai-tól meg alapelvárás ez ilyen szintű, jó teljesítmény.

O1G
Olvasó

Kraso Németországban pallérozódott, szerintem tőle ez egyáltalán nem meglepetés.

Attilabakos
Olvasó

Nagyon szép teljesítmény volt srácok. Mindenki remekül játszott és bebizonyították hogy helyük van a válogatottban. Valerio pedig ha fent tudja tartani ezt a teljesítményt, idővel nagy nevet fog szerezni magának, elképesztő volt a játéka.

Kendeffy Botond
Olvasó

Alapvetően ezt a tornát hazai pályán, ilyen ellenfelekkel meg kellene nyernük! Hajrá srácok!

SopronKCfan
Olvasó

Na ez már sokkal jobb volt! Bravó srácok, holnap meglesz az a csoportelsőség!

Csippa
Olvasó

Grat, ez tök jó, kell a siker! 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés