Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kiütéssel hangolt a Szedeák a play-outra

Nem volt esélye a TF-nek.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Serco-TF-BP 97-66 (25-15, 24-14, 29-13, 19-24)

Alsóházi középszakasz, 6. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Papp P., Kovács N., Vida J. (Faidt M.)

Szeged: Boltics 13, Wirth 7/3, Ponjavics 16/9, Juhos 8, Sulovics 11. Csere: Bonifert 5/3, Krapic 20/3, Révész 8, Mayer -, Balogh -, Goldring 3, Kerpel-Fronius G. 6.

TF-BP: Krnjajski 13/3, Szobi 1, Clark 16, McLane 5, Bergstedt 17. Csere: Buzás 2, Filipovic 5, Beák -, Rikalo 5/3, Meleg 2.

Az alsóházi középszakasz utolsó mérkőzésen a Naturtex-SZTE-Szedeák a Serco – TF-BP csapatát fogadta hazai pályán. A mérkőzésnek a presztízsen kívül már egyéb tétje nem volt, hiszen az már korábban eldőlt, hogy ez a két csapat játssza a play-outot.

A Szeged magához ragadta a kezdeményezést, bő három percet követően 10-5-re vezetett, amikor Sulovics talált be közelről. 11-9-re felzárkózott a TF, ám innentől a Szedeák dominált ismét, 21-11-re megléptek Andjelko Mandics tanítványai. Ezt a tízpontos fórt meg is tartották a hazaiak a negyed végéig (25-15).

A második negyedben is lendületben maradt a Szedeák, a fővárosiak sem támadásban, sem védekezésben nem jeleskedtek. A negyed derekán Clark kosara csak arra volt elég, hogy 39-23-ra hozza fel csapatát. Ezután a budapestiek mutattak némi életjelet, Krnjajski büntetői után feljöttek tizenkét pontra. A hajrában viszont ismét a Szeged volt jobb, így a félidőre nagynak mondható, húszpontos differencia alakult ki (49-29).

A harmadik játékrészre teljesen összeesett a TF, a 25. percben Ponjavics duplája után 65-35 volt az állás. Tetszés szerint szerezték a hazaiak a kosaraiakat, és a különbség egyre csak nőtt. Innen már látható volt, hogy az utolsó negyedre csak az maradt nyitott kérdésként, hogy mekkora lesz a különbség a végén (78-42).

Némileg sikerült kozmetikáznia a különbségen a vendégeknek, de a Szedeák magabiztos győzelmét semmi nem veszélyeztette (97-66). A szegediek így kiütéses győzelemmel hangoltak a play-outra, míg a TF-nek össze kell magát szednie, ha a play-out során egyszer győztesen szeretne távozni Szegedről.

Fotó: Frank Yvette/hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CsakegyfanpbaskKoops Recent comment authors
Csakegyfan
Olvasó

Ezt a Szegedet a TF búcsúztatni fogja, a kérdés csak az, hogy 2-0ra vagy 2-1re. Utána pedig kíváncsi leszek hogy Juhos hova igazol.

pbask
Vendég
pbask

TF altat

Koops
Olvasó

Gratulálok a Szegednek!
Csak így tovább!!!!!!! ✌️✌️✌️

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés