Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Kiütéssel egyenlített a MAFC

Kétszer annyi pontot dobtak a remeklő újbudaiak, mint az indiszponált PVSK.

Újbuda MAFC - Pécsi VSK-Veolia 102-51 (24-14, 23-14, 31-6, 24-17)

NB I. B, Piros-csoport, döntő, 2. mérkőzés
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Söjtöry Tamás Ferenc, dr. Németh Patrik, Nepp László Oszkár (Vághy Tamás János)

MAFC: Polgárdy 17/9, Pintér 17/15, Archibald 18/3, Bordács 6 (+11 lepattanó), Pápai 4. Cs: Buzás 11/3, Biber 11, Komma 7/3, Katona 7/3, Misek 4, Herló -.

PVSK: Micsovics 1, Frank 3, Németh A. -, Antóni 16/6, Horti 6. Cs: Bíró 9/3, Plézer 6/3, Mokánszki 5, Molnár M. 5, Halász -, Ravasz -, Radó -.

Akárcsak az első mérkőzésen a Lauberben, a Gabányi László Sportcsarnokban is élvonalba illő hangulatban csapott össze a Piros-csoport két finalistája, már a bemutatás során nagy hangpárbajt vívott egymással a főleg a MAFC Kosársuli növendékeiből álló hazai keménymag és a 75 fős szektorát megtöltő, Rail Panthers vezette pécsi tábor. Antóni szerezte az első kosarat, Pintér kintről felelt, Polgárdy egy betörést fejezett be, Horti centerből volt eredményes (5-4). Frank gyorsindtásos kosarát Polgárdy annulálta, Pintér egy kisebb gólcsend után újabb két hármast küldött a helyére, de Horti is beemelt egy távolit, Antóni négy pontjával egyenlített a Vasút (13-13). Archibald pillanatai következtek, egy trojka után két büntetőt értékesített, aztán Biber tett fel egy nehéz ziccert – 7-0-ra 7-0-lal felelt a MAFC. Mokánszki büntetője szakította meg a hazai rohamot, az újbudaiak légiósa is a vonalra állhatott, Katona betörésével tízpontos előnyt szereztek az első kisszünetre a piros-feketék (24-14).

A hazaiak 0-sa ott folytatta, ahol az első negyed végén abbahagyta, Komma egy hárompontossal 15 egységnyire növelte a különbséget, Bíró törte meg a pécsi vesszőfutást egy ötpontos akcióval (29-19). Biber egy támadólepattanót tett vissza, Polgárdy egy üres hárompontossal visszaállította a tizenöt pontos differenciát, Szrecsko Szekulovics időt kért. Antóni is betalált a 6,75-ön túlról, Biber újabb második esélyt használt ki, válaszul Molnár jelentkezett 2+1-gyel (36-25). A fővárosiak irányítója ismét beszórt egy kintit, Pápai egy pöcivel iratkozott fel a táblára, Micsovics dobhatott kettőt, Archibald megverte védőjét, Bordács duplájával és Polgárdy két büntetőjével a húszat is átlépte a különbség. Horti és Mokánszki és egy szabaddobást küldött a helyére, az utolsó percben már nem rezdült a háló – akárcsak szerdán Pécsett, ezúttal is sokkal nagyobb energiával játszott az aktuális házigazda, 33-15-re nyerte az első félidei lepattanócsatát, miközben jobban is dobott a fővárosi gárda (47-28).

A térfélcsere sem hozott fordulatot, sőt, a 22. perc elejére három könnyű góllal 25 pontra növelte előnyét a fehérmezes hazai együttes (55-28). Archibald csinált 2+1-et egy újabb szerzett labdából, semmi nem jött össze a vasutasoknak, ellentétben Pintérrel, aki megdobta negyedik hárompontosát, Bordács, Archibald és Pápai révén már 20-0-s futásban voltak a XI. kerületiek, amikor Bíró hat perc elteltével megszerezte a harmadik etap első pécsi pontjait (67-30). Ezzel együtt nyílt tovább az olló, Misek középtávolijával alakult ki a 78-34-es negyedvégi eredmény.

A záró tíz percre ugyan már nem maradt izgalom, de továbbra sem lassítottak Lakits András tanítványai. Előbb Mokánszki, majd Antóni próbálta tartani a lelket a Párducokban. Bár szurkolóik az utolsó pillanatig bíztatták őket, nem tudták elkerülni a száz kapott pontot a mecsekaljiak, Buzás ziccerével állította be a 102-51-es végeredményt – a viszonylag sima szerdai pécsi sikerre totális KO-val tromfoltak rá otthon a műegyetemisták, folytatás kedden 18 órától Pécsett.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Fotó: Girgász Benedek/MAFC

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TürelmeslddCogito ergo sumLaposvárBorn2Ball Recent comment authors
ldd
Olvasó

Nem az a LEGÉNY aki adja, hanem aki állja…(népi bölcsesség Apám után…)

Türelmes
Olvasó

Az evolúció meg kirostálta őket (Charles Darwin után (bocs, viccnek szántam) 🙂 )

Cogito ergo sum
Olvasó

MAFC-nak minden, PVSK-nak semmi ezen a napon. Van ilyen is! Jól menedzselt mérkőzés a jv-k részéről, megfontolt, mindenkinek annyi járt amennyit megérdemelt, legyen a többi is ilyen! Lélektani előny MAFC, nyomás a pécsieken, lássuk mi sül ki belőle kedden! Hajrá mindenki!

Laposvár
Olvasó

Hoppá…. Mégsem szeretné a PVSK azt az A csoportot? Kár lenne.
Ha idén sem sikerül a feljutás (vagy nem akarják), akkor szerintem már nem is fog.

panther
Olvasó

Hát, erre nehéz lenne azt mondani, hogy szép volt fiúk…

Először is gratulálok a MAFC-nak, ma minden bejött nekik és egyértelműen jobbak voltak.

Ugyanakkor a különbségnek nincs jelentősége, a hazai pályát kell megvédeni, és akkor meglesz a feljutás.

Egy több győzelemig tartó sorozatban egyébként is be szokott csúszni egy rossz meccs (még az NBA-ben is), remélem, ezt most letudtuk.

A keddi teljesen más mérkőzés lesz, de az biztos, hogy sokkal jobb játékra lesz szükség tőlünk. Amire egyébként képesek is a fiúk!

Hajrá Vasút!

Born2Ball
Olvasó

Azért egy ekkora vereség lélektanilag is sokat tud számítani, mint negatív és pozitív oldalon a két csapat játékosainak.
Ha valamikor, akkor most van esélye elvinni a pályaelőnyt a mafc-nak, de ha most nem sikerül, akkor utána sem hiszem, hogy összejön majd.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés