Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kiütéses sikerrel hangolt a Szolnok elleni rangadóra a Falco

Az első pár percet leszámítva nem volt kérdés a győztes kiléte.

Falco KC Szombathely – Sopron KC 95-64 (24-15, 23-18, 26-14, 22-17)

Bajnokság, 4. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Győrffy P., Farkas G., Fodor A. (Bodrogváry J.)

Falco: Váradi 13/6, Somogyi 9/3, Benke 23/15, Clark 2, Barac 19. Cserék: Perl 19, Verasztó -, Sövegjártó -, Golomán 8, Keller 2, Horváth -, Takács Z. -.

SKC: Myers 11/3, Supola 3, Borisov 15/3, Sitku 6/3, Montgomery 12. Cserék: Halász 5/3, Csendes -, Ford 5/3, Takács N. -, Csátaljay 2, Werner 5, Schöll -.

A negyedik fordulóból előrehozott összecsapáson találkozott egymással a Szombathely és a Sopron együttese. A vendégek továbbra is foghíjasan álltak fel, sem Collins, sem Fazekas játékára nem számíthattak, míg a hazaiaknál Kovács Benedeket volt kénytelen nélkülözni Milos Konakov vezetőedző.

Jobban kezdték a soproniak a találkozót, két perc után 0-5 állt az eredményjelzőn, Barac büntetői voltak az első hazai kosarak (2-5). Mindkét oldalon akadozott a támadójáték a meccs elején, Braniszlav Dzunics egy időkéréssel igyekezett felrázni az övéit. Somogyi visszalépős tripláját követően már a Falcónál volt az előny, majd Montgomery egy gyönyörű zsákolással egyenlített (7-7). Kialakult egy patthelyzet, egyik csapat sem tudott érdemben ellépni, Halász és Borisov összjátéka után 10-13-ra módosult az eredmény. Benke sarokhármassal egalizált, aztán villámgyorsan jött egy a sárga-feketékre nagy futás, amivel kilenccel léptek meg a hazaiak. 24-15.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Váradi magánshow nyitotta a második játékrészt, az irányító hat pontjával tizenöttel lépett meg a vasi együttes (30-15). Állandósulni látszott a hazaiak megnyugtató előnye, majd Benke küldött a helyére két triplát egymás után, egyre jobban nyílt az olló (37-20). Bár volt már tizenkilenc is közte, egy kicsit tudott kozmetikázni a különbségen a nagyszünetig az SKC. 47-33.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Egy kisebb rövidzárlatot kihasználva feljött tizenegyre a Sopron a fordulás után, de mindig volt valaki a szombathelyiektől, aki a szorultabb helyzetben betalált, így összességében a megnyugtató Falc-előny nem volt veszélyben (52-39). Fellazultak a védelmek, mindkét oldalon könnyű kosarak születtek, a hazaiaknál Perl és Benke, míg a vendégeknél Myers és Montgomery vitte a prímet (63-47). Két gyors hazai kétpontossal a mérkőzés során meglett a közte húsz is, folyamatosan érkeztek az egy-két passzos gyorsindítások a sárga-feketéktől, egyre jobban eldőltnek tűnt a találkozó. 73-47.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

A záró etap elején teljesen szétesett a Sopron, sorozatban jöttek a könnyebbnél-könnyebb hazai kosarak, a különbség pedig már a harmincat is átlépte (78-47). Már eldőlt a mérkőzés, de sajnos így sem zajlott le a hátralevő idő sérülés nélkül, Supola fogott rosszul talajt egy betörés után és kapott a bokájához, csak a társai segítségével tudta elhagyni a pályát. A maradék négy percben már csak az maradt a kérdés, hogy a szezonban először átlépi-e a száz pontot a Falco, ez végül nem sikerült, de a vasiak így sem bánkódhattak, hiszen egy magabiztos győzelemmel hangoltak a Szolnok elleni rangadóra.

Fotók: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu:

HIRDETÉS

66 hozzászólás

66
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
24 Comment threads
42 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
wileysargafeketeaszivRózsabimbóGodemperorPraenoricum Recent comment authors
WSreborn
Olvasó

Szerintem, ha a tisztességesség és makulátlanság jelentését keresnénk az értelmező kéziszótárban akkor a Falco címert és Gyuri bácsi vigyorgó fejét találnánk a címszó alatt.
Ezért elnézést kérek minden szombathelyitől őszintén az eddigiekben leírtakért!
Ti vagytok a legszebbek, legjobbak, legtisztességesebbek, legintelligensebbek, legsportszerűbbek, legvendégszeretőbbek, legprofibbak, legújabbak, legrégibbek, legpatinásabbak, egyszóval A CSAPAT!
Titeket nem lehet nem szeretni!
30-40 ponttal nyertek szombaton minden bizonnyal, kár is elutazni és kiállni, nem is tudom hogy képzeljük…..
ENNYI

Vulcano
Olvasó

Köszönjük??
Gyertek nyugodtan. Mi nem fogunk macskakövekkel dobálózni, mint egyes helyeken.

wiley
Olvasó

Te fóbiás bohóc! ?

donnarumma
Olvasó

a piros párna jelző már kevés is számodra

WSreborn
Olvasó

Ez ismét a szombathelyi kettős mércét bizonyítja….

donnarumma
Olvasó

nem is vagy te annyira hülegyerek?
gyere szombaton és rájössz nem is annyira rondák és rosszak ezek a labancok! ígérem egy sört is küldök neked a vendégbe!
Csak nyugodjál meg, attól megnyugszol

WSreborn
Olvasó

Nem rossz ötlet, valószínűleg tök jól eldumálnánk.
Tudod addig jó amíg csak szájkarate van és nem igazi.
:-))))))

Godemperor
Olvasó

?
Kérlek, ne hagyd abba! ???

WSreborn
Olvasó

Mindenki bohóc szerinted aki utálja a Falcot?

Vulcano
Olvasó

Nem. De te biztosan az vagy.

WSreborn
Olvasó

Ha te mondod neked elhiszem…

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelméhez. Eddig nagyon meggyőző, amit mutat. Anderson, Lake helyén sikerült nagyot előre lépni, ennyivel jobb az idei csapat. Clark egy kicsit kakukktojás, meglátni, hogy elindul-e felfelé, vagy megragad ezen a szinten.

sargafeketeasziv
Olvasó

Clarkot nagyon sajnálom, ha megfigyeled alig veszik be a játékba a többiek, ha több labdát kapna élne a lehetőséggel szerintem. A fault problémái már más kérdés.

Bencur2021
Olvasó

En is ezt vettem eszre a 3 meccsunk alatt, hogy balszerencseje van es a tarsak nem nagyon keresik, kene neki egy kis bizalmat adni, hogy megjojjon az onbizalma, es akkor rendben lenne. Mert igy mentalisan felfog orlodni.

Praenoricum
Olvasó

Nem gondolom, hogy rossz játékos és lesz sok meccs, ahol később bizonyíthat. A fault gondjaival kell kezdeni valamit. Nagyon sokat összeszed, sokszor kényszerből kell levenni a pályáról. Az viszont hosszú távon kevés lesz tőle, hogy egy két pontot tesz a közösbe. Légióstól mindenképp több kell. Nem minden meccsen, de átlag tíz pont körül jó lenne hoznia. Védekezése és hozzáállása jónak tűnik, de a gyűrűvel szorosabb barátságot köthetne, legalább a ziccerek erejéig.

Vulcano
Olvasó

A légióstól több kell, mondjuk a mi csapatunkra nem igazán vonatkozik. Itt a két légiós csak kiegészítő ember és ezt el is fogadták, tudomásul vették.

FalcoParádé
Olvasó

Felkészül szarvas!!!????

WSreborn
Olvasó

Totàl be van szarva tőletek Szasza…
Akármennyi szennyet zúdítotok rá, a duplájàt kapjátok vissza jan 5.-én.
Mellesleg ami Szarvastól – nem tagadom – sportszerűtlenül elhangzott, az egy zárt fb szurkolói csoportban történt, az hogy egyesek képesek ebbe álnéven aljas módon beszivárogni az megint csak a Falcot és szurkolóit minősíti!
Ja és aki arra recskázik, hogy 6 válogatottal, csillagászati ktgvetéssel 30 pontokkal alázza a pénzük 1/3ával rendelkező ellenfeleket az nem érdemel ilyen csapatot.
Vicces amikor a bajnokcsapat szurkolói készülnek frusztrációt kiélni magukból szombaton.
Nyerjetek 30al megint és hátha helyreáll a lelketek, nekünk nincs mit bizonyítanunk.

Hajrá Olaj!

donnarumma
Olvasó

“duplájàt kapjátok vissza jan 5.-én.”
mondjuk ebben jók vagytok,ez nem kérdés…
a Falcot minősítí???? a duplája meg a Szolnokot?
ember, orvoshoz szaladj gyorsan, mert neked fóbiád van!
velünk fekszel,velünk kelsz.
Nyugodj meg, szombat után vasárnap lesz, kiírják majd az eredményt(sztem te ne nézd meg)
vicces itt már csak egyedül te vagy! tudod,amikor a szolnoki “pénzez”
vastag a bőr…

WSreborn
Olvasó

A fene sem kel és fekszik veletek ennyire azért nem vagytok atyaúristenek!

Mendez
Olvasó

Nem hát.
Nincs olyan Falcos cikk ahova ne böfögnél oda.
De írtam már, mi örülünk neki ha még mindig ennyire fáj…???

Godemperor
Olvasó

Megfogadtam hogy átsiklok a baromságaidon, de egye fene, most az egyszer válaszolok. Legalább most nem alpoklegaljáztál, labancoztál, meg sárgageciztél, ez már haladás. A csillagászati ktgvetésről, meg a háromszoros lóvéról kérnék valami bizonyítékfélét, mert ez így csak egy hablaty. Háromszorosan kiemelkedő ktgvetése egy csapatnak utoljára Szolnokon volt, az gondolom nem zavart. Most nagyságrendileg a top csapatok között nem nagyon van különbség. A hat válogatottról meg annyit, hogy ki a tököm akadályozott meg mondjuk titeket, hogy leigazoljatok válogatottakat? Elárulom senki. Benke, Váradi, Golomán, Somogyi bárhová mehetett volna. Minket választottak, ez van. Nyeld le a békát, hogy az általad legjobban utált csapat vonzóbb… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

Már bocs, de ti jelenleg 6 légióst fizettek, mi meg 2-t. “Kétszeres, háromszoros költségvetés”…
Nyilván. Hol van ez a Szolnok 10 évéhez képest, ahol szinte mindig 4-5 válogaott, plusz 5 extra légiós volt a keretben?
Nevetséges vagy.

WSreborn
Olvasó

Elmentek ti a picsába ezzel a 6 légiós szöveggel, ha nem sérül meg Solano, igazoltunk volna szerinted 6. légióst? Idióták vagytok

Vulcano
Olvasó

Két éve talán nem igazoltatok? De biztos nagyon csóró a Szolnok, mikor a semmiből előránt egy horvát válogatott irányítót. Csak az miatt érzed magad csórónak, mivel ti 4 éve még tényleg 2szeres költségvetésből gazdálkodtatok. Ahhoz képest elhiszem, hogy ez most visszaesés. Most nem 13 csapatnál van nagyobb költségvetésetek, hanem csak mondjuj 11-12. Ez a duma, amit itt levágtok, egy OSE szurkolótól még hitelesen is hangzana, de egy szolnokitól kurvára nem. Mögöttetek egy évtizeden keresztül ott állt egy milliárdos oligarcha, a Strabag, meg a Mol. Szóval, akiknek a legnagyobb kussban kéne lenni, ha pénzről van szó az pont a Szolnok.

Rózsabimbó
Olvasó

Mocskos sárga csürhe!

Vulcano
Olvasó

Mi legalább nem dobálózunk macskakövekkel…

Godemperor
Olvasó

Köszi, én is szeretlek! 😀

Mendez
Olvasó

Összeszedted minden eszed ehhez a kommenthez.
Csoda, hogy le tudtad írni.

zetomee
Olvasó

Gratulálok a Falconak, teljesen megérdemelten nyert még ilyen arányban is. Véleményem szerint max 70% ment a falco, mivel nem volt rákényszerítve semmire. Ez nem sok jót vetít előre a bajnokságra.
Supinak sok erőt, kitartást mert nem 1-2 meccsre vesztettük el.
Szakmai vezetőinktől megkérdezném szívesen, hogy mi alapján tervezték ezt a meccset, mert semmi sem köszönt vissza.

Vulcano
Olvasó

Aztán remélem a 100 pontot a hétvégére tartogatjuk??

KKKfanta
Olvasó

Semmi értelme így egy szezonnak hogy egy csapatot engednek ennyire kiemelkedni a többitől! Sok csapat azért is küzd hogy használható magyarja legyen! Ezeknek meg van 6-7. Számomra ennek igy nulla sportereje van!

Vulcano
Olvasó

Másnak meg van 5 légiósa, nekünk meg 2.

Vulcano
Olvasó

???

darius96
Olvasó

Minden évben reménykedek abban,hogy sikerül egy szezont sérülések nélkül elkezdeni, de szinte sosem. 3-4 emberünk mindig sérült, más csapatoknál alig. Nem a kiütéses vereséggel van a baj.. hanem, hogy mindig lesérül valaki nálunk. De most komolyan, ez mitől van?

Roland
Olvasó

Beteges ez a Szolnoki kattanàs, meg kène tanulni tisztességesen nyerni, igazolni aztán jöhet a nagy arc.

sobis
Olvasó

Montgomery Myers talán jo Ford kuka
Ha csak krónikusan sérült magyarokat alkalmazunk akkor azok valószínűleg megsérülnek ez van Csendes Csátalja hajra

donnarumma
Olvasó

várnék még egy meccset azzal, amivel a szolnoki “kollégáim” véleményét erősíteném meg….
Sok sikert a Sopron csapatának…jobbulást a sérültnek. Ha BL ben így játszunk(hozzáállás) akkor nincs esély.de nyílván nem így fogunk! Nem tudom mennyi sport értéke volt így ennek.

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk!??

Bencur2021
Olvasó

Grat a csapatnak!
Szolnok ellen remelem nem igy fog felallni a kezdo 5 osunk.
Supolának jobbulást nem nezett ki jól nem tudott raallni ugy vitték ki.

Roko
Olvasó

mar megint nem lett meg a 100 ezzel a kerettel
igazi luzer ez a falko

KD
Olvasó

Majd szombaton, Nektek tartogatjuk.

crazybasket
Olvasó

Hát figyelj, legyünk is ekkora lúzerek, hogy 30-al nyerjük a meccseket, és még a 100 pontot sem dobjuk meg! ???

Mendez
Olvasó

…és egy ekkora lúzer csapat hálót vágott valahol pár hónapja.
Nem tetszik tudni hol? 🙂

KD
Olvasó

Grat, de ma kevésbé voltunk élesek, mint Fehérváron. Sebaj, majd szombaton! Egyébként a triplázásunk ma sem volt rossz, 8/19, ma Barac kivételével a magasember szekció volt visszafogott. A mezőnymutató 56,5, a Szolnok ellen is elfogadnám. Hajrá Falco!

Dudi
Olvasó

Ez a meccs ok volt, de az igazi erőfelmérő szombaton lesz. Remélem mindkét csapat teljes kerettel tud felállni. ??

andrás
Olvasó

Borisov legend.

Skcforever
Olvasó

Gratulálok a Falconak, még a nagy különbségű győzelem is teljesen megérdemelt. Viszont a Falco első 3 meccse nem túl jó hír a bajnokságra nézve, nekem semmi bajom azzal, ha egy csapatot anyagilag tolnak, csak legalább 3-4 csapatot kéne tolni, mert ez így nagyon egyértelmű lesz… Remélem Supi sérülése nem súlyos, a csapatnak pedig jó utat haza! SKC!!

Marillion
Olvasó

Egy sportoló sérülése játszon bármely csapatban…sosem jőn jókor…sem neki sem a klubnak…szintén remélem,csak látszatra volt súlyosabb a sérülése…Szombaton meglátjuk mire megyünk a Szolnokkal?! Az egy másik kávéház lesz… Hajrá Falco!

Skcforever
Olvasó

Remélem nem haragszotok meg, de adja isten, hogy szoros lesz? nekem mindegy ki nyer, csak legyen szoros

Heindrich
Olvasó

Na ezt is nekünk kell elintézni 🙁 Hajrá OLAJ!

KD
Olvasó

Úgy, mint a tavalyi döntőben?

Ewing
Olvasó

3-2 nél nehéz szorosabb döntőt játszani

Mendez
Olvasó

Szarvas kivetette már veletek a szabadságot hétfőre? 🙂

Sajka
Olvasó

Ezt és a múltkori Alba elleni meccset nézve úgy gondolom eléggé egyhangú lesz a bajnokság, legalábbis az első hely kérdésében. Ez a Falcó bombaerős.
Ettől függetlenül azért nem kéne hímestojásként védeni a Falco játékosait, nincsenek rászorulva. Számos olyan faultot fújtak be a Falcónak, amit a Sopron nem kapott meg. Ezek azért zavarók, mert a nemzetközi meccseken másmilyen fújással kell majd szembenézni.

KD
Olvasó

Mire gondolsz? Faultarány 18-18. Pl: Clark blokkja tiszta volt, faultnak fújták. A nemzetköziben annyi a különbség, hogy ott a bírók konzekvensen fújnak, tudni lehet a faulthatárt, ( ami nem biztos, hogy meccsenként egyforma, de meccsen belül általában igen)itthon pedig a mecsen belül is változik.( tisztelet a kevés kivételnek)

elfogult vagyok
Olvasó

Csapatok szerint változik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KD
Olvasó

Nomen est omen.

elfogult vagyok
Olvasó

Többször is “leszóltak” már, hogy mindig sírunk a játékvezetés miatt! Pedig szó szerint ezt kifogásolom Én is! A válogatottakat, különösen “védik” a fújásokkal, csak azt nem gondolják át, hogy valójában ártanak nekik a hímestojás szerepben!

SopronKCfan
Olvasó

Fenn a fej, megyünk tovább!
Grat a Falconak.
SKC!

Petike97
Olvasó

Senkit nem szeretnék megbántani,mert nem szokásom,de nagyon meglepődnék,ha most a Szolnok el tudna kapni minket.De egy jó meccset lássunk??

Dallas
Olvasó

Ha a 2 sérültünk nem lesz,nem sok esélyünk van,eddig nem jó nézni a meccseiteket, nem ti tehetek róla, csak a szoros meccseket szeretem ha 2 semleges csapat játszik ,itt is már néha fél monitoron néztem,és olvasgattam közbe 🙂

Vulcano
Olvasó

2? Solanot tudom, de ki a másik? Pongó?

Dallas
Olvasó

Igen

SárgaPárna
Olvasó

Kiütéses sikerrel hangolt a Szolnok kiütésére a Falco!!!!

abcabc
Olvasó

30+.Mondtam.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés