Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kitüntették “Dongót”, a válogatott masszőrét

Hermann János az Atomerőmű SE 40 éves fennállásának ünnepén megkapta az ASE Egyesületért elismerő oklevelet.:

:

Alapításának negyvenedik évfordulóját ünnepelte az Atomerőmű Sportegyesület a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Az eseményen egykori, és aktív sportolók, edzők, sportvezetők vettek részt. A piros-kék klub az elmúlt négy évtized alatt a város meghatározó szereplője lett a tömegsport, az utánpótlás nevelés, és a versenysport terén. Ezres nagyságrendű a hazai bajnoki címek és dobogós helyek száma, de a világversenyeken elért arany, ezüst és bronzérmek felsorolása is több mint nyolc A4-es oldalt tesznek ki.

A 40. évforduló alkalmából Süli János miniszter és dr. Kovács Antal adták át az ASE Egyesületért elismerő okleveleit. A díjazottak: Fenes László teke szakcsoport, Gergely László természetjáró szakcsoport, Hangyási Eszter női kosárlabda, Hermann János férfi kosárlabda, Jakab Albert természetjáró szakcsoport, Jégh Lajos vitorlás szakcsoport, László Zoltán vitorlás szakcsoport, Orosz József utánpótlás labdarúgó szakosztály, Sipos György Attila öregfiú labdarúgás, Szabó Sándor asztalitenisz szakcsoport, Szijártó László sakk szakosztály, Varga Szabolcs kyokushin karate szakcsoport – számolt be a hírről a telepaks.net.

Balról a harmadik Dongó, az ASE és a válogatott masszőre (Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök)

Juhász Sándor, a férfi kosárlabdacsapat egykori edzője, sok éven keresztül a klub ügyvezetője így nyilatkozott: “Több száz szép emlékem van. Rengeteg élményem van, sokat ünnepeltünk, az olimpiai címtől, a férfi kosárlabda bajnoki címekig. Sosem felejtem el, amikor Kovács Anti Hamiltonból világbajnokként jött haza, a repülőtéren nemcsak őt és a Hangyási Lacit, hanem engem is a levegőbe dobáltak. Szeretem az önkormányzat lépcsőjét, mert mindig ott köszöntötték a bajnokokat. Visszatérve a kosárlabdára, volt egy komoly sorozat, négy bajnoki címet, négy kupagyőzelmet szereztünk, akkor összejöttek a jó játékosok, és a jó edzők. Nem mondom, hogy felér egy egyéni világbajnoki címmel, de itthon komoly eredménynek számított.”

Hermann János „Dongó” az ASE férfi kosárlabdacsapata és a magyar férfi kosárlabda válogatott masszőre így emlékezett: “A Paksi SE-től, a focistáktól csalt ide Csűrös Dénes és Juhász Sándor. Nem ismertem a kosárlabdát, furcsa volt, hogy teremben játsszanak, ilyen magas emberekkel még nem dolgoztam, de profibb körülmények voltak, mint a fociban, így maradtam. Sokat utaztunk, bejártuk a fél világot. Sok élménnyel lettem gazdagabb, de hamar elmúlt ez a 28 év. Ez idő alatt 15-16 edzővel, több száz játékossal dolgoztam együtt. Kiket emelnék ki? A teljesség igénye nélkül: Mészáros Zalán, Sitku Ernő, Czigler Laci, a Madison–Davis páros, aztán Pavlik Jancsi. Megfordult itt sok magyar válogatott, sok jó külföldi játékos. Jól érzem itt magam.”

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés