Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kiss Mátyás szerint hatalmas lehetőség és megtiszteltetés is egyben a Körmend játékosának lenni

A 2001-es születésű kosaras már a nemzetközi porondon is bemutatkozhatott.:

:

Kiss Mátyás idén habár csak két mérkőzésen lépett pályára a férfi élvonalban, az Egis Körmend kosárlabdázójaként lehetőséghez jutott az Alpok Adria Kupában is, ahol 6.3 pontot, 1.5 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt.

A játékos a hungarysport.hu-nak adott interjút:

Milyen érzés, hogy az ország egyik nagy múltú, ugyanakkor a fiatalokra előszeretettel építő csapatánál dolgozhat hétről-hétre?

– Fantasztikus. Amikor először találkoztam ezzel a sporttal, attól fogva a körmendi kosárlabda a mindenem. Itt tanultam meg a sportág alapjait. Az idei évtől különösen nagy hangsúlyt fektetnek Körmenden a fiatalok felnőttcsapatba való beépítésére. Remek szakmai stábbal dolgozhatunk, külön erőnléti edzővel. Úgy gondolom remek munkát végeznek.

Mi a véleménye a körmendi szurkolókról? Ők is hozzájárulnak egy-egy sikerhez?

– A körmendi szurkolók… nos, magabiztosan állítom, hogy az országban messze a legjobbak. Nélkülük nem lennénk ott, ahol vagyunk, rengeteg mérkőzést az ő buzdításukkal sikerült behúzni. Ezért nagy köszönet jár nekik.

A nyáron új koncepció kidolgozására került sor Körmenden. Ennek eredményeként már nemzetközi hadszíntéren is bizonyíthatnak a fiatalok. Ez mennyivel másabb a honi derbikhez képest?

– Igen, ez így van. Az idei szezonban ismételten indult a csapat az Alpok Adria Kupában, de idén csak az U23-as játékosok szerepeltek ebben a sorozatban. Ez remek fejlődési lehetőség volt számunkra, úgy gondolom sokat tanultunk ez idő alatt. Az U20-as bajnoksághoz képest teljesen más. Itt felnőttek ellen játszottunk, ami önmagában nagy különbség. Én személy szerint nagyon szerettem ezeket a találkozókat, sok tapasztalatot gyűjtöttem.

Körmenden mindig számítottak a fiatalokra, ez terhet jelent vagy inspirációt az ön számára?

– Szerintem abszolút motivációként kell ezt felfogni. Ez hatalmas lehetőség és megtiszteltetés is egyben.

Milyen más sportokat kedvel, követ?

– Nem igazán követek más sportokat. Nővérem röplabdázik, az ő meccseire néha el szoktam menni, ha nekem épp szabadnap van.

Kedvenc kosarasa?

– Ez egy nagyon jó kérdés… megmondom őszintén konkrét kedvencem nincs! LeBron James játékát kedvelem, azt, amilyen dominanciával játszik 35 évesen is. Az utóbbi időben nagyon megkedveltem Facundo Campazzo játékát, aki a Real Madrid irányítója. Rendkívüli látása van ehhez a játékhoz.

A családja mit szól hozzá, hogy ön egy többszörös bajnok és kupagyőztes együttes feltörekvő fiatalja?

– Természetesen nagyon boldogok, de ez nyilvánvaló. Nélkülük sehol nem lennék. Igazából a kosárlabdázást, önmagát is nekik köszönhetem, hiszen ők vittek el 2011 nyarán az első kosártáborba, Körmendre.

Milyen távlati tervei vannak a kosárlabdával?

– Legfőbb célom az, hogy egyénileg minél többet fejlődjek, illetve szeretnék a körmendi csapatnál minél több szerepet kapni.

Mivel tölti a kevés szabadidejét?

– A jelenlegi helyzet miatt elég sok szabadidőm van. Végzős diákként most a tanulás volt a legfontosabb. Ezek mellett folyamatosan edzem magam. Vannak egyéni edzéseink is, de egyénileg is bejárok a konditerembe, illetve néha elmegyek futni. Sok időt töltök a családommal is, hiszen most itthon vagyok.

Fotó: hungarysport.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
majerle09 Recent comment authors
majerle09
Olvasó

A babyface killer…
Sok sikert, Matyi!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés