Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Kiss Kolos: felnőtt válogatott szeretnék lenni

Az U16-os Eb-t is megjárt játékos szerint az önbizalom és a szerénység nagyon fontos egy fiatal játékos számára.:

:

Jelenleg a 9. helyen áll a DEAC U23-as csapata a férfi NB I/B Zöld-csoportjában 3-4-es mérleggel. A gárda 2003-as születésű, utánpótlás válogatott játékosa, Kiss Kolos is több lehetőséghez jutott már a bajnokságban. A bedobó rendszeresen a felnőttekkel edz, tehát két fronton is helyt kell állnia.

– Az Újpest elleni meccset leszámítva eddig jó mérkőzéseket játszottunk. Nagyon jó az összhang és a hangulat az öltözőben, szerintem ezért is tudunk jók lenni. Jelenleg az U18-nál játszom főként, de ha minden jól megy, akkor lehet, hogy az U20-as bajnokságban is lehetőséget kapok, ott még nem sikerült bemutatkoznom. Az NB I/B csoportjában nagyon sok bizalmat kapok az edzőktől és ott nagy önbizalommal tudok játszani, szerintem ott jól is megy a játék. U18-ban még nem találtam meg teljesen a formámat, de így is hasznos tagja tudok lenni a csapatnak.

Egy utánpótlás játékosnak, aki már ott kopogtat a felnőtt csapat ajtaján mindig extra edzésmennyiséget kell letudnia egy héten.

– Ez attól is függ, hogy mikor vannak meccsek. Például, ha hétvégén nincs mérkőzésünk, akkor vasárnap is van edzés. Nyolc-kilencet szoktam edzeni, de ebből egy-kettő néha a meccs miatt elmarad.

Ahhoz, hogy valaki élvonalbeli kosaras legyen, nagyon sok mindennek össze kell jönnie. Kiss Kolos egyszer magára öltené a felnőtt válogatott mezét is.

– Iszonyatosan sok munka és magabiztosság, ami nagyon fontos. Szerénység mellett az önbizalomnak is meg kell lennie, de nem szabad átesni a ló túloldalára. Rövidtávon mindig az a fő célom, hogy bekerüljek az utánpótlás válogatottba. Hosszútávon pedig az, hogy minél hamarabb bemutatkozzak a felnőttek között és ott is maradjak. A legtávolabbi célom pedig, hogy felnőtt válogatott játékos legyek.

fotó: fiba.com

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés