Connect with us

B-csoport

Kiss Benedek szerint a B-csoportban is sokat lehet fejlődni

A Nyíregyháza új szerzeménye szeretne a csapat meghatározó fiatalja lenni.:

:

Már két mérkőzésen is pályára lépett a Hübner Nyíregyháza BS friss szerzeménye, Kiss Benedek, aki Körmendről érkezett kölcsönbe a csapathoz. A 2001-es születésű kosaras nem tétlenkedett, az első meccsén rögtön 9 pontot dobott a PVSK-nak. A játékos az érdeklődésünkre beszélt a váltás okairól, illetve arról, hogyan érzi magát Nyíregyházán.

– Nagyon jól érzem itt magam. A több játéklehetőség reményében váltottam és azért, hogy a felnőttekkel tudjak együtt kosárlabdázni. A csapattársaim nagyon befogadóak és segítőkészek voltak, így megkönnyítve a beilleszkedésemet.

A Blue Sharks meggyőző teljesítménnyel, a Ceglédet 89-53-ra legyőzve jutott be a Hepp Kupa négyes döntőjébe. A hátvéd ezt a találkozót is értékelte.

– Jól kezdtük a mérkőzést, de voltak azért hibák a védekezésben. A döntő az volt, hogy a félidő előtt meg tudtunk lépni tizenhárom ponttal. A nagyszünetről is jól jöttünk ki, az előnyünkre építve egyre jobban elléptünk a ceglédiektől. A végén már mindenki pályára tudott lépni, boldogok voltunk, hogy nyertünk és bejutottunk a legjobb négybe.

Bár a minta még nem túl nagy, Kiss Benedeket arra kértük, hogy hasonlítsa össze az élvonalt és a Piros-csoportot.

– Ez is egy nagyon erős pontvadászat, az edzések minőségében szerintem nincs eltérés. Azt gondolom, hogy az A-csoportban a játék egy picit gyorsabb és talán fizikálisabb is. Mindettől függetlenül szerintem ez is egy nagyon komoly bajnokság és itt is nagyon sokat lehet fejlődni.

Egy fiatal tehetségnél mindig érdekes kérdés, hogy mit szeretne kezdeni a pályafutásával, mi az a cél, ami a szeme előtt lebeg.

– Rövid távon mindenképpen szeretnék a Nyíregyháza meghatározó fiatalja lenni, illetve minél több játéklehetőséghez szeretnék jutni és bizonyítani. Hosszútávon pedig az A-csoport meghatározó kosárlabdázója akarok lenni.

Fotó: pvsk-panthers.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MAFCdrukker Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Akár azt is belefoglalhatta volna a nyilatkozatába, hogy szimpatikus volt számára, hogy nyíregyházi játékosként teljesítményétől függetlenül nyilatkozhat a bb1-en. Ez is valami szerintem.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés