Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kiss Benedek: Nagyon jó a csapaton belüli kémia

A Nyíregyháza fiatal játékosa a saját teljesítményéről is beszélt.:

:

A gyengébb rajtot követően valósággal szárnyal az újonc Hübner Nyíregyháza BS csapata, amely a legutóbbi öt találkozóját megnyerte – ezzel a harmadik legjobb formában levő együttes – és fellépett a hetedik helyre. A gárda fiatal játékosával, az U23-as szabályt remekül kihasználó (4.5 pont, 2.3 lepattanó, 5.5 VAL) Kiss Benedekkel beszélgettünk.

Egy gyengébb kezdés után szárnyra kapott a csapat, hogyan értékelné a szezon eddigi alakulását?

– Valóban, az elején nem jött ki a lépés, aztán a soproni győzelem mindenkinek önbizalmat adott. Ezt követően egymás után jöttek a sikerek. Szerintem az összeszokottság érett be és a jó eredményeket annak tudhatjuk be többek között, hogy nagyon jó a csapaton belüli kémia, mindenki mindenkivel jóba van, ez is közrejátszik abban, hogy egy ilyen szériában vagyunk.

Így tizenegy mérkőzés után hova tudná elhelyezni a Nyíregyházát?

– Szerintem az alapszakasz végén is 1-2 meccs fog dönteni a helyezésekről. Talán mondhatom azt, hogy a célunk a 9-11. hely lesz, de persze jó lenne elcsípni egy rájátszást érő pozíciót, ha úgy alakul.

Sok szakember úgy tartja, hogy Ön az U23-as szabály egyik nagy nyertese, jól él a kapott percekkel. Az egyéni teljesítményét hogyan látja?

– A szezon elejét jobban kezdtem, ez talán az önbizalmamnak köszönhető, illetve annak, hogy Pethő Ákos megadta nekem a sok játéklehetőséget. Az utóbbi pár meccsen nem úgy mentek a dolgok, ahogy én azt szerettem volna, úgyhogy az a célom, hogy visszakerüljek abba a kerékvágásba, ahogy elkezdtem az idényt.

Nagy a kihagyás a válogatott szünet miatt, hogyan töltik ezt az időszakot? 

– Elég sok energiát fordítottunk a pihenésre és a regenerálódásra. Természetesen a munkát sem nélkülözhetjük, pár nap pihenő után újra edzésbe állt a csapat, múlt héten már a Debrecennel játszottunk edzőmeccset, most pénteken pedig megyünk a Szolnokhoz, készülünk a következő bajnoki fordulóra.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Baszketboll Recent comment authors
Baszketboll
Olvasó

Hajrá Benedek!👍💪

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés