Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kiss Benedek: Megkaptam a bizalmat

Emmanuel Ubillától és Bus Ivántól rengeteget tanul:

:

A több játéklehetőség reményében igazolt Nyíregyházára Körmendről Kiss Benedek, aki eddig úgy tűnik, hogy meg is találta a számításait. Siska János vezetőedző többször is a kezdőben ad lehetőséget a bizonyításra a fiatal kosarasnak, aki eddig mérkőzésenkénti 9.4 pontjával, 2.2 lepattanójával és 1.3 gólpasszával (9.7 VAL) meg is hálálja a kapott perceket.

Legutóbb, amikor beszéltünk, akkor említette, hogy a több játéklehetőség miatt igazolt Nyíregyházára. Azóta eltelt több mérkőzés, eddig 9 találkozón ötször kezdőként lépett pályára és átlagban közel húsz percet tölt a parketten. Megtalálta a számításait?

Igen, ezt elmondhatom. Siska János megadta a bizalmat, sokat tudok játszani, amit köszönök is neki. Próbálom kihasználni azt a játéklehetőséget, amit kapok és igyekszem minél jobb teljesítménnyel meghálálni.

Ki az, akitől a legtöbbet tanul, tanulhat a posztján?

Emmanuel Ubillától és Bus Ivántól rengeteget tanulok, de ezt elmondhatom Mohácsi Mátéról és Bazsó Brúnóról is, mivel velük vagyok azonos poszton. Mind fizikálisan, mind mentálisan is fejlődök mellettük.

Milyen érzés “belecsöppenni” egy nyíltan a bajnoki címért küzdő csapat öltözőjébe?

Érdekes volt, mert Körmenden nem játszottam a felnőtt csapattal és ezért nem tudtam, hogy ez milyen érzés. Hozzá kellett szoknom, de most már én is egyértelműen átérzem, hogy a bajnoki cím a cél. Azért dolgozunk nap, mint nap, hogy ezt elérjük.

Ezt hogyan lehet felvenni mentálisan? Nem rak ez egy plusz terhet a vállukra, amikor a pályára lépnek?

Szerintem nem, mert nagyon jó játékosállománnyal rendelkezünk, illetve az edzőnk is odafigyel arra, hogy kordában tartsa a kosarasokat. Nem gondolom, hogy ez egy plusz teher lenne.

Nemrég a Hepp-kupát is elhódították, milyen érzés volt elnyerni ezt a címet?

Nekem még ilyenre nem volt lehetőségem, ez egy hatalmas élmény volt számomra és a csapat számára is, mivel ők már több döntőn is részt vettek korábban, de megnyerni még nem tudták. Ilyenben még nem volt részem, leírhatatlan érzés volt.

Vasárnap újra megmérkőzhetnek a kupadöntőbeli ellenfelükkel, a BKG-val. Mit várhatunk azon a találkozón, mennyire lehet kiindulni a Hepp-kupa döntőből, mire számítanak?

Sokat pihentünk, azóta volt egy bajnokink a Vasas ellen, ahol sikerült is nyernünk, ebből tudunk meríteni. Nem tudjuk, hogy ki fog pályára lépni az ellenfelünkél, ugyanúgy készülünk, mint a többi bajnokira. Természetesen a győzelem a célunk és ha ez összejön, akkor szerintem be tudjuk ezzel biztosítani az alapszakasz győzelmet.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MAFCdrukkerkgaborMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Érdekelne ez az összecsapás (BKG-Nyíregyháza). Adják élőben? YouTube?

kgabor
Olvasó
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Thx!!!

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, ezen a héten nem írtam B-s menüt, de a 24eskörzetTV yt-csatorna a BKG minden hazai (és néhány idegenbeli) meccsét közvetíti.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés