Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kisöpörte a Pécs a Jászberényt

Véget ért a szezon a Jászberénynek, ettől függetlenül le a kalappal Nikola Lazics együttese előtt.

Pécsi VSK-Veolia - JP Auto-Jászberényi KSE 88-76 (21-21, 22-26, 25-18, 20-11)

Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Földházi T., Benczur T., Rácz Zs. (Hartyáni Zs.)

PVSK: Pongó 8, Taylor 17, Csirics 15/3, Budimir 28/3, Horti 14/3. Csere: Wright 6, Demeter -, Bíró -.

JKSE: Pitts 19/6, Rakics 17/15, Brbaklics 9/3, Czirbus 10, Pantelics 13. Csere: Ruják 2, Kerpel-Fronius 6, Fekete -.

A remek formában lévő, önbizalomtól duzzadó hazaiak söpréssel való továbbjutásra készültek, esélyeiket növelte, hogy a sérüléssel bajlódó Alekszandrov nem vállalta a játékot a vendégektől.

A Jászberény azonban eddig sem volt könnyű ellenfél, és ezt ma is bizonyította. Brbaklics kosarára Budimir felelt az elején, érdekesség, hogy utóbbi szerezte az első kilenc pécsi pontot (4/4 dupla), 9-8 állt ekkor a táblán. Felváltva vezettek a csapatok, pontgazdag első negyed után 21-21 állt a táblán.

A folytatásban némiképp visszavettek a csapatok a pontgyártásból, de a tartalékos JKSE továbbra is tapadt ellenfelére, sőt Rakics és Pitts vezérletével jórészt még vezetett is. A félidőben 43-47 volt az állás, semmi nem dőlt el.

A szünetben rendezte a sorokat Csirke Ferenc és együttese, Budimir extra volt, visszavette a vezetést a PVSK, de továbbra is nagyot küzdött a Berény. 68-65-ről indult a záró felvonás.

Innentől már a „Vasút” irányított, az utolsó negyed is a baranyaiakról szólt. Ha nehezen is, de bejutott a legjobb négy közé a Pécs, centenáriumi évében tehát az éremért harcolhat. A Jászberény remekül indította a szezont, de a végére elfogyott, az ötödik hely így is csúcsbeállítás a klub történetében.

fotó: pvsk-panthers.hu

49 hozzászólás

49
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
CSAKaPÉCSKoopsS.PippenMexx92Pvskpanthers Recent comment authors
CSAKaPÉCS
Olvasó

Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Azt kell hogy mondjam,nem voltak szép meccsek, főleg a tegnapi. Budimir és Ciro teljesítménye előtt le a kalappal,nélkülük hiába lenne Taylor, nem itt tartanánk!
Jászberényieknek további sok sikert a jövőben!(Szerintem az idei Alba összetette volna a két kezét,ha 5.helyen végez,úgyhogy nincs okotok szomorkodni!:) )

Hajrá PVSK!

Koops
Olvasó

Gratulálok a csapatoknak nagyon szép teljesítményt játszottak tegnap és az egész szezonban!
Hajrá Pvsk!

S.Pippen
Olvasó

Na, akkor a 3 órás utazás, egy vacsora, fürdés (és egy kis higgadás…) után én is a sablonnal kezdem: gratulálok a továbbjutónak, még inkább a vesztesnek, no meg persze a rímfaragónak is! De sajnos nem mehetek el szó nélkül a parketten történtek mellett. Mivel ma már csak igen kevesen utaztunk el a Mecsek lábához, bíztam benne, lesz legalább egy karakán baranyai szurker, aki a nagy örömködés mellett csak egy aprócska kis megjegyzést tesz a játékvezetők ténykedésével kapcsolatban. Egy sem akadt. Valahol várható volt, mégis szomorú. Pedig már az első pécsi meccs is “érdekes” volt, a berényit lenyeltük a csapat gyengébb… Olvass tovább »

Koops
Olvasó

Mi van ennyire savanyú a szőlő számodra, hogy megint csak ezzel kell foglalkoznod?!?!

Laposvár
Olvasó

Látjátok… Na ezért írok elsőként a meccseitekhez (és azt, amit). 😀 Jó nyaralást Pippen barátom, tedd el őszig a csövet amin keresztül a világot szemléled! 🙂

Van ebben az országban egy ember, aki pontosan ezt csinálja, mint te. Sulykolja az emberek tudatában a böszmeséget, bízva benne hogy egyszer talán saját maga is elhiszi. Ő ezt tolja: migráns, soros, EU, állítsuk meg. Te pedig ezt: bírók, centenárium, ordas csalás.
Az első esetben már elvesztettük a pácienst, de neked még nem késő segítséget kérni, a paranoia teljesen jól kezelhető!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Te vagy az egyetlen jászberényi szurkoló, aki nem tudja elengedni ezt a csunyabírókmindigmegveretnekminketaszegénykiscsapatot dolgot… Az meg végképp röhej, hogy szerinted ti vagytok a kiscsapat és akkor gondolom a PVSK meg a gonosz pénzes szövetség csapata? Nem is értem hogy gondolod ezt, mikor 10 éve várunk arra, hogy elődöntőbe jussunk, ráadásul mindezt 4 légióssal és nem 5el, ahogy például a Jászberény. Pantelic az első szövegelésére megkapta a technikaiját, ami neki valóban furcsa lehet (ahogy Szabolcs is remekül versbe foglalta), aztán meg ezen hőzöngött egész meccsen, meg tapsolta a bírót végig….A régi bírói kar tagjai (Várhalmi/Váradi/Forrai/Valovics) az első tapsikolásnál küldték volna zuhanyozni,… Olvass tovább »

KIMI1011
Olvasó

Teljes mértékben igaz! Minden mondattal egyet tudok érteni! Ez a bírói hozzáállás, amit szinte egész évben kaptunk! Felháborító! Szégyen! A kézilabdában tudnak külföldi bírókat egy Veszprém-Szeged meccsre hívni? Azt sem értem, hogy hogy lehet egy szolnoki polgármester a Szövetség Elnöke!? Nem összeférhetetlen egy cseppet sem. A szolnoki játékosokkal is ő tárgyal. Nem kell profi kosárlabdázónak lenni, hogy lásd mit csinálnak a bírók és mindig róluk szól a meccs, szégyellhetik magukat! Teret adni egy folyamatosan sunyin színészkedő játékosnak! Nem sporthoz méltó! Azt kell, hogy mondjam Pantelic-nek rengeteget volt igaza! Jó lenne már tiszta játékot, és tisztességes BÍRÓKAT! Büszkék lehetünk a keservesen… Olvass tovább »

Mexx92
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!
Ma elviseltük azt is hogy Máté nem dobott olyan extrán mint az első, helyére lépett Veljko aki megmutatja hogy még mindig van benne spiritusz. Ciro amit ma megint leművelt közel 40hez az hihetetlen! Most éremért küzdök innentől az elődöntő ajándék nekünk de senki ne gondolja hogy fel tartott kézzel megyünk ki a pályára!

Pvskpanthers
Olvasó

Gratulálok a Berénynek hogy igy helyt áltak ilyen helyzetben irány a döntő

panther
Olvasó

Mindenek előtt óriási gratuláció a fiúknak, ez a szezon már mindenképpen nagyszerű, függetlenül attól, hogy mit hoz a folytatás! Innentől kezdve minden győzelem ráadás! Hajrá Vasút ! A részletesebb véleményem a következő: 1./ Először is bunkó a BB1 címadása a tudósításhoz, mert bár tényszerűen valóban 3-0-ra nyertünk, mindegyik meccs szoros küzdelmet hozott, így itt a “söprés” kifejezés indokolatlanul sértő a Berényre nézve. Persze a portál stílusát és szombathelyi elfogultságát ismerve ezen nem kellene meglepődnöm. 2./ Minden elismerésem a csapatunké, Csirke Ferié, és nem utolsósorban a “leöregezett” Veljkoé és Csiroé ! A nagy szakértők a szezon eleji sikereink után már megmondták,… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

Köszi a kedves szavakat! Pantelicet majd kivesézzük egyszer személyesen ?

Strejkó
Olvasó

Először is gratulálok a csapatnak, le a kalappal amit véghezvittek, egyszerűen szenzációs! Ahogy a szezon indult az parádés volt, sorra nyertük a meccseket és megjött az étvágy, mindenki érezte hogy ez egy különleges év lehet aztán jött egy óriási hullámvölgy aminek a tetőfoka a TF elleni hazai vereség volt. Ekkor hihetetlen mód mérges voltam és szomorú de megkérdőjeleztem Csirke Feri munkásságát aminek hangot is adtam s mint kiderült rosszul tettem mert a csapat ismét olyan lendületbe jött hogy hihetetlen hajrával sikerült bejutni ötödikként a felsőházba, aztám ott jött a bónusz,megeleőzhetetlennek tűnt a Berény még a sok sérültjük ellenére is, de… Olvass tovább »

jb17
Olvasó

Ha valaki év elején azt mondja nekem, hogy a szezon során végig a top 4-be leszünk és csak a végén csúszunk vissza az 5.helyre,illetve hogy az MK-ba is 4.helyet érjük el, biztos, hogy az arcába röhögtem volna. Nem gondoltam volna, hogy a sok nagyon rossz szezon után, mikor folyamatosan a kiesés ellen kellett küzdeni ilyen fog velünk történni. Ezer hála és köszönet a srácoknak, Lazicnak és mindenkinek aki egy kicsit is hozzátett ehhez a nagyon szép szezonhoz.? Reméljük a következő szezon is jól alakul, bízunk a jó folytatásban. Hajrá JKSE!? Pécsnek pedig további sok sikert kívánok, és örömet azoknak a… Olvass tovább »

KOsárfan
Olvasó

Grat mind a két csapatnak, dícséretet illeti a feleket.
Czirbust, vagy egy hasonló magyart szívesen látnánk Pécsen jövőre!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Hatalmas gratuláció az egész csapatnak más most az idei évhez! Bár nehezen indult, de kihasználtuk a jászberényi csapat fáradtságát, és az utolsó negyedben eldöntöttük a meccset. Veljko ismét csapatkapitányként játszott, de mindenkinek jár a dícséret, aki pályára lépett. Még Wrightnak is volt 1-2 hasznos megmozdulása, amin mondjuk még a közönség is felhördült 🙂 Egyetlen fájó pont Demeter Attila beszari játéka volt :/ Az elmúlt meccseken kezdett magára találni és most megint visszaesett, pedig az ő jó játékára nagy szükség lesz a továbbiakban. Gratulálok a Jászberénynek is az egész éves teljesítményükhöz, kár hogy most nem volt szurkolás a részükről, pedig a… Olvass tovább »

lizapanna
Olvasó

Sajnálom én is ezt a címet, mert bár “így mondják”, kőkeményen meg kellett küzdenünk ezért a továbbjutásért. Ma sem volt túl sok nyugodt percünk, látszott, hogy a nagy akarásnak nyögés lesz a vége, de lényeg, hogy sikerült, köszönöm fiúk! Én ritkán szakmázok, bírózni is csak akkor, ha valami nagyon félrecsúszik, de azt biztosan állítom, hogy ilyen komoly, kemény összecsapásban mindkét csapat maximális elismerést érdemel. Úgy jött ma ide a Berény, hogy egy másodpercre sem adta fel, csak a végén lett viszonylag nagy a különbség, főleg a kipontozódások miatt. Változatlanul szurkolok majd tovább a Berénynek, de most végtelenül boldog vagyok, hajrá… Olvass tovább »

J.R.Benitez
Olvasó

Grat Pécsre! Azt ne feledjük gyakorlatilag 3 légióssal vannak ők is. Évről évre kiemel vkit Csirke az aktiv rotációba magyarok közül. Berényt meg nagyon sajnálom. Taccsra vágta a szezont a sok sérülés. Lehet vitatkozni pro és kontra edzői hiba vagy pech. De azért ott állt Lazic egy történelmi siker küszöbén. Ha szerencséje van, érem lehetett volna. Kíváncsi vok maradnak e a légiósok.

hortisandor
Olvasó

Gratula a Pécsnek a játékuk és a továbbjutás miatt! Gratula a mi csapatunknak is az idei éves teljesítményükért! Továbbra is hajrá JKSE!
A mérkőzést nem láttam, így csak a statisztikákat nézegethettem: és nem érzem meglepőnek a faultarányt (27:15) :), illetve azt hogy 3 pécsi kezdőjátékos a lejátszott 103 percük alatt összesen 3 faultot ütöttek :). Szép teljesítmény, szinte tökéletes védekezés. Ehhez nagy gratula nekik is, nem is tudom volt-e erre példa bármelyik magyar csapatnál? Ennél a Földházi-Benczúr páros szigorúb szokott lenni. 🙂

J.R.Benitez
Olvasó

A stat sokszor tud csalni. Nem is a pontos számok mérvadóak. Inkább az hogy mikor kinek fújnak.

hortisandor
Olvasó

És az is köztudott és néha be is ismerik, hogy a játékvezetők néha kompenzálnak, valamint ügyelnek a fault arányokra. 🙂

Zsola81
Olvasó

Én úgy gondolom ennyi volt a Lazic korszak. Jó néhány forduló óta mellettem vagy előttem ült Mehmedovic. Szerintem nem véletlenül. De ez csak szigorúan az én véleményem. Semmi konkrétum. Illetve szintén mellettem ült egy ideje Sormaz is, aki a szerbeknek a menedzsere. Nem lennék meglepődve, ha maradnának, illetve valaki(k) belőlük. Sőt! Már egy kosaras srácot is hozott “meccsnézőbe”…

roni20
Olvasó

Kedves Lazic! Köszönjük az elmúlt két évet de azt gondolom hogy a sérültekről leginkább csak is te tehetsz. Nem csak akkor kell rotálni amikor már eldőlt a meccs hanem közben is. Nagyon sajnálom hogy így alakult ebben a szezonban több volt. Most meg lehet engem kövezni de sajnos ez az igazság. Remélem a következő szezont új edzővel és hasonló jó csapattal fogjuk elkezdeni. Mindenkinek jó pihenést!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Gondold át amit írtál, és mérlegeld, hogy másik edzővel bejutottunk-e volna a felsőházba! A sérülésekről meg nem tehet, ezt legutóbb hosszan kifejtettem.

roni20
Olvasó

Kedves Szabolcs! Megértem hogy elfogult vagy Lazic felé mert spanok vagytok. Ezzel semmi gond nincs. De tény az tény. Csak nézd vissza az alapszakasz meccseket hogy ki mennyit játszott.

nagyapátok
Olvasó

Arra gondolsz, hogy Coleman mondjuk 28 és 38 perccel a lábában is ugyan akkora eséllyel szenved karriert veszélyeztető sérülést egy rossz lépéstől? Hallottál már fáradásos sérülésekről? A szervezet egy gép, a túlterhelés jelentkezik egy idő után az izmokban, szalagokban, csontokban.
Szabolcs!
Nem kérdés,hogy te tudod a legtöbb információt az egész berényi alakulatról, viszont amikor össze kell rakni darabokból a képet nem te vagy a legélesebb kés a fiókban!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ne személyeskedjen Nagyapu, nem ismer ahhoz eléggé! Köszönöm!

roni20
Olvasó

Nagyapunal ott a pont.De mivel nem olvastam el a legutóbbi ervedet nyugodtan megírhatod.

jaszberenyikse
Olvasó

Először is gratulálok a Pécsnek. Tisztán emlékszem még a szezon első meccsére,hogy szörnyülködtem a TV előtt,hogy a Pécs milyen simán veri hazai pályán az Albát. Nagyon jól összerakott csapatotok van és amilyen jó a forma az MTE is meg fog szenvedni. Sok sikert nektek! A szezonunkról: Az én szememben a szezon két felé osztható: Coleman sérülése előtti szakaszra, ami hihetetlenül jó volt,kupa 4. hely akkor is nagy dolog,hogy a szerbek nem bírták a sorozatterhelést. Coleman lesérült március 9.-én, azóta az Olaj kétszeri legyőzésén kívül semmi érdemlegeset nem mutatott a csapat. Mióta Pitts nem tud Orlandoval játszani és gyakorlatilag azt csinál… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szezon előtt talán kevesen mondták: “Jászfővárosban komolyan gondolják!” Gúnyt űztek belőlünk, sokan meg viccet, Csak elfelejtették Damier Pitts-et. Nullás számú mezben oktatott népet, Így varázsolt nekünk valami szépet. Ha üresen hagyták labdával kézben, Beleállt, bedobta, köszönte szépen. Sok éve nálunk, kettes poszton csakis, Drága jó szerb barátunk, Miljan Rakic. Szép felesége két gyermekkel kézben, Biztosra veszi: szobrot kap Berényben. Messziről jött hozzánk, igazi showman , 24-es mezben Orlando Coleman. Meccs után jöhet néhány whiskykóla, 5 méterről zsákol, legnagyobb forma. Büntető, nyugalom, egy labda pattog. Tuti kosár, Nemanja Aleksandrov. Hihetetlen fazon, húst még nem látott, Vegánként él, így járja a világot.… Olvass tovább »

Jkse
Olvasó

Nagyon jó!!! Ettől most jobb kedvem lett. Jövőre visszatérünk két magas szintű magyarral a keretben. Jövőre mindenki rettegjen mert nem állunk meg a döntőig.
Hajrá Berény!!!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Már megérte ??a soronként 11 szótagra ráment fél napom ?

Laposvár
Olvasó

Ebben azért van meló, gratulálok, repült is a like 🙂 A Pantelicses a legjobb rész, bár 4 sort még böknék a végére:

A három hülye mindig fosik tőle,
Pedig csak a drog beszél belőle.
Köszönjük Djordje hogy létezel,
Itt van nyárra a Nimbus 2000!

Tudodki
Olvasó

Szerintem egy gyökér vagy, de ez valami szuper lett!
Amúgy gratulálok a szezonotokhoz, szerethető volt ez a berényi csapat.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Gyökér vagyok? Ez igazán jól esett… Melyik csapatnak szurkolsz, hogy ilyen ellenszenvet érzel irántam?

Tudodki
Olvasó

Nem szurkolok senkinek. Nem kell szurkolnom felnőtt csapatnak ahhoz, hogy lássam a hozzá nem értésedet.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szóval szerinted nem értek hozzá, így gyökér vagyok. ??Megtisztelő! Remélem te helyettem is értesz hozzá ?

andrás
Olvasó

Élvezettel olvastam Gulyás Szabit,
Ne hagyjuk ki a sorból Gulyás Csabit.
Összerakta a csapatot okosan, de szerény zsebből,
Üdvözlöm a családot, Debrecenből ?

lizapanna
Olvasó

Nahát, ez fantasztikus, gratulálok!:)

Pvsk Fanatic
Olvasó

Ez igen! 🙂

KIMI1011
Olvasó

Szabikám! Óriási Gratuláció! Ez fantasztikus! ???Csak kihagytad a hangosbemondós főszurkolót! ?Bravó!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Köszönöm H! ?Jobbnak láttam magamat kihagyni ebből? Jövőre folytatjuk amit elkezdtünk ?

jaszberenyikse
Olvasó

“Gulyás Szabi, megafonnal.
Sporik nagy barátja.
Egyszer tuti kivezettetik.
De ő ezt se bánja.”

KIMI1011
Olvasó

Ez az!?✌️Pont erre gondoltam! Jó lesz! Szuper!?

Jkse
Olvasó

Köszönjük a címet!!!

nagyapátok
Olvasó

“Karnevál, gála, playoff, csapágyasra járatott légiósok”

Sajnos Lazic ennyit tud… egy söpréses párharc utolsó 3 percében sem akar fiatal magyarokat a pályára küldeni, hogy 5 év múlva legalább szépen emlékezzenek vissza erre a napra.

Laposvár
Olvasó

Biztos elcsalták… 😀

Jkse
Olvasó

Ismét egy nagyszerű hozzászólás tőled! Lassan kezdem megszokni, hogy mindig te írsz elősször berényi cikkhez. Szerencsére nyáron nem kell olvasnom a lapostetű hozzászólásait?….

Laposvár
Olvasó

Megtisztelő, hogy figyelemmel kíséred a munkásságom 🙂 Most menj és sepregess a saját házad táján, ha érted mire gondolok… 🙂

panther
Olvasó

Még mindig nem tudjuk, hogy téged honnan szalasztottak, mert nem volt bátorságod elárulni…

Az első meccs után minket fikáztál, hogy öreg csapat és a Berény innen is behúzza. Most meg őket sértegeted.

Nagy szakértő lehetsz, mondhatom.

Valójában egy ócska kis provokátor vagy.

Mindenki jobban járna, ha elhúznál erről az oldalról. De nyilván nem fogsz, mert önkritikád az biztosan nincs.

Ja, és nem kell válaszolnod, nem érdekel.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés