Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Kinevezte vezetőedzőjét a Pécs, akivel visszajutnának az élvonalba

“Jelen pillanatban nekem a pécsi kosárlabda jövője a legfontosabb, nem is maga a csapat.”:

:

A Pécsi VSK-VEOLIA vezetése Juhász Olivért nevezte ki a felnőtt csapata vezetőedzőjének, a következő szezonban vele akarnak visszakerülni az élvonalba – írja a klub honlapja.

A beszámolóban az áll, hiába telt már el több hét azóta, az A csoportból való kiesésükre gondolva most is mellbe vágja őket a tény, hogy a következő bajnoki évadot az NB I. B Piros csoportjában kell kezdeniük. Így sem tétlenkedik a klub, a csapatépítés első, és talán legfontosabb lépését már meg is tette, sikerült megtalálni az új vezetőedzőt. A következő szezonban Juhász Olivér fogja vezetni gárdát, erről a klub vezetése már meg is állapodott a szakemberrel.

Persze esetében az „új” jelzőt mindenképpen érdemes idézőjelbe tenni, hiszen a szakember már nagyon hosszú évek óta dolgozik az egyesület sikereiért, egy igazi, ízig-vérig PVSK-s.

– A tulajdonosokkal egyeztetve arra a döntésre jutottunk, hogy magyar stáb legyen felnőtt csapatunk élén – mondta el a kinevezés kapcsán Bán Gábor ügyvezető. – Olivérrel már több mint egy évtizede dolgozom együtt. Az U20-as korosztállyal korábban kétszer is bajnokságot nyert, egyszer pedig ezüstérmes volt, emellett a B csoportos együttesünket irányította sok éven át, velük Hepp Kupa bronzérmet is szerzett így alaposan ismeri a mezőnyt is. Azt gondolom, hogy szakmailag jó döntést hoztunk azzal, hogy neki szavaztunk bizalmat, hiszek benne, hogy a vezetésével fel tudunk jutni újra az A csoportba.

– Úgy voltam vele, amikor felkértek erre a feladatra, hogy nagyobb esélyünk lesz visszakerülni az élvonalba, ha egy olyan ember irányít, akinek ez valóban fontos, nem pedig csak az egyenleget nézi meg minden hónap elején – jelentette ki az újdonsült vezetőedző. – Ezért mondtam igent. Jelen pillanatban nekem az egyesület és a pécsi kosárlabda jövője a legfontosabb, nem is maga a csapat. Már csak azért sem, mert egyelőre még nem körvonalazódott pontosan, hogyan fog kinézni a keretünk.

Juhász Olivér azt azért elárulta az oldalnak, hogy szeretne majd egy jó keveréket kialakítani fiatal, energikus, valamint kicsit idősebb, tapasztaltabb, esetleg már az A csoportot is megjárt játékosokból. Ami pedig nevek nélkül is biztos: agresszív, futós kosárlabdát akar csinálni.

– Juhász Olivér elkötelezett PVSK-s, Akadémiánk szakmai vezetőjeként jól ismeri azt a filozófiát, aminek mentén dolgozunk és képviselni akarunk a bajnokságban. Meggyőződésünk, hogy a pécsi kosárlabdának is az az érdeke, hogy nem csak a játékosok kiválasztásánál, hanem az edzői stáb összeállításánál is ragaszkodjunk értékeinkhez. Az koncepció amit felvázolt, a szakmaiságon túlmutató elhivatottságot is sugallt. Korábban is bátran és szerencsésen nyúltunk a fiatal edzőkhöz, mondhatnám többek között Völgyi Pétert, Iványi Dalmát vagy Sztojan Ivkovicsot is, ezt most is megtettük, és minden támogatást megadunk Olivérnek ahhoz, hogy sikerrel vegye eddigi legnagyobb kihívását – mondta Czerpán István a PVSK elnöke.

Ami a keretet illeti, konkrétumokról ugyan egyelőre még nem tudnak beszámolni, de folyamatosan zajlanak az egyeztetések a kiszemelt játékosokkal, és reményeik szerint néhány napon belül már be is fognak tudni számolni az első igazolásaikról.

Fotó: pvsk.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MAFCdrukkerLaposvárHebriBezsefekete_lista Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Beválhat, de így elsőre nekem ez azt sejteti, hogy nem lesznek annyira (tőke)erősek. Aki a kiesés után “izomból” vissza akar jutni, az rendre máshonnan hoz többé-kevésbé neves edzőt, nem belülről oldja meg (lásd nálunk Hene, Berényben Sutyi bácsi). Úgy hírlik, hogy a Rátgéber igazolni is fog tőlük, a magyar magjuk nem is volt a legerősebb, úgyhogy alaposan fel van adva a lecke Juhász Olivérnek.

Hebri
Olvasó

Gondolom ha mégsem jön össze a feljutás, az kizárólag a szurkolók hibája lesz megint.

Laposvár
Olvasó

Úgy tudom, hogy a pécsi szurkolók nagyon szeretnék ezt elkerülni, ezért nem fogják látogatni a mérkőzéseket.

Bezse
Olvasó

A rátgébNER mindent visz !!!

fekete_lista
Olvasó

Gyakorlatilag a tavalyi kerete fog B-zni?
Vagy miért rá esett a válasz?

Ponty
Olvasó

Végre egy pécsi kötődésű edző! Ismeri a játékot, van miért a PVSK-ba igazolni!

efeli96
Olvasó

Nem feltétlen lepne meg, ha a PVSK és a Rátgéber Akadémia addig kannibalizálná egymást, hogy egyikük sem jut fel. Nevető harmadikként a Berény, MAFC duó közül az egyik akár oda is érhet, tudtommal mindkét helyen a feljutás a cél.

Vulcano
Olvasó

A Rátgéber mellett nem sok sót fognak enni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés