Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Kilencvenkét pécsi pont sem volt elég a Veszprém ellen

Menekültnek nevezték, felháborodva nyilatkozott az Óbuda vezetőedzője Hódmezővásárhelyen.:

:

Újabb fordulókat rendeztek a másodosztályban az elmúlt héten.

A Piros-csoport nyolcadik körében a Salgótarjánnak 65 pont is elég volt a győzelemhez a Nagykőrös ellen. A Budafok a Baja ellen nyert rangadót, a Honvéd a MEAFC otthonában folytatta sorozatát, míg az MTK a Vasas elleni egylabdás meccsét húzta be. Már második a TF-et legyőző Nyíregyháza, üldözőbe véve a Pécs ellen is nyerni tudó Veszprémet.

A Zöld-csoportban előbb hétközben letudták a csapatok a kilencedik fordulót. A Bonyhád a Békést, a Cegléd a Pápát, a Szolnok az Egert, míg a Vásárhely az Óbudát verte. Magabiztos sikert arattak a pécsi akadémisták, és az Újpest, valamint a Győr győzelme sem volt veszélyben – előbbi a KTE II., utóbbi a Tiszaújváros ellen nyert. A Győr a tizedik fordulóban is magabiztos sikert aratott a Szolnok U23 ellen, a Békés pedig egy híján százig jutott az Eger ellen. Az Óbuda a Pápa ellen javított, az Újpest legyőzte a Bonyhádot, a KTE a Vásárhelyt verte, míg a DEAC-nak 57 idegenben dobott pont is sikert hozott Tiszaújvárosban.

NB I/B

Piros-csoport

8. forduló

Szoros MTK-győzelem a Vasas ellen

Az első hat perc kiegyenlített állása (9-9) után egy 2-9-es szakasszal kissé ellépet a vendégcsapat (11-18). A játékrész hatpontos Vasas vezetéssel zárult (14-20) – emlékezett az MTK honlapja.

Jakab Péter, Takács András és Czakó Tamás kosaraival előbb kiegyenlített, majd az MTK-t mesterien dirigáló Jakab hárompontosával a vezetést is átvette az MTK-Elite Basket (25-24). Oda-vissza estek ezután a találatok, a nagyszünetben a vendégek álltak egy ponttal jobban (33-34).

Szoros meccset nyert az MTK. Fotó: hunbasket.hu

Már az első félidőben is főleg a védekezés dominált, a másodikban pedig ez tovább fokozódott. Előbb a vendégekre volt ez elmondható. Agresszív, kőkemény, a faulthatáron éppen innen és sokszor túl is alkalmazott védekezésükre nehezen találta a választ a házigazda. Fokozatosan ellépett a Vasas, a negyed első hét percében dobott öt MTK-ponttal szemben a piros-kékek 14 pontja állt, így 10 ponttal vezettek a vendégek (38-48). Nagy Szabolcs triplája úgy kellett a hazaiaknak, mint egy falat kenyér (végül Nagy összesen négy hármast szórt). Takács büntetőivel hat pontra feljöttek, így hatpontos Vasas-előnnyel kezdődhetett a záró etap (46-52).

Jól látszott, hogy a harmadik negyed utolsó időszakában felvette a kesztyűt a kemény védekezés terén is az MTK, és azt a rövid szünetben sem vette le. Minden egyes labdáért, minden pozícióért óriási küzdelem, teljes joggal mondható, hogy harc folyt a pályán, és ekkor már az ilyen helyzetekből is egyre többször jöttek ki győztesen a hazai játékosok. És a remek védekezés meg is hozta az eredményét. Czakó Tamás, Bognár Mátyás kosaraival, majd Horváth Barnabás bravúros labdaszerzését és nagyszerű passzát követően a fantasztikus mezőnymunkát végző Szatmári Zsombor duplájával előbb kiegyenlített, sőt alig hét perccel a vége előtt, Szatmári saroktriplájával a vezetést is átvette az MTK (55-52). Mindent megpróbált a Vasas, de Horváth Balázs játékosainak küzdése és teljesítménye ellen ekkor nem tudtak mit tenni a vendégek. Jakab Péter sziporkázott, Nagy Szabolcs újabb triplát hintett, Szatmári Zsombor sorra szerezte vissza a már-már elveszettnek tűnő labdákat, és minden egyes hazai játékos küzdött, hajtott, harcolt. Három perccel a vége előtt megnyugtatónak tűnő, nyolcpontos hazai vezetést könyvelhettek el (62-54). És bár a végjátékot azért sikerült izgalmassá tenniük, a lefújást követően jöhetett a hazai ünneplés!

Horváth Balázs, az MTK edzője: Egy újabb nagy csatán vagyunk túl, ahol sikerült egy nagyon értékes győzelmet aratni. Faragó Péter kollégámmal nagyon jól ismerjük egymást, ezáltal mindkét csapat maximálisan felkészült volt az ellenfél játékából és remekül védekezett. Nagyon boldogok vagyunk, viszont jövő héttől készülünk a Veszprém ellen, ahol szeretnénk meglepetést okozni. A Vasas csapatának sok sikert kívánok a továbbiakban.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok az MTK-nak, mert szépen zónáztak harmincöt percig, mi nehezen találtunk be a zóna ellen. Ezért is tudták megnyerni a mérkőzést. Úgy tűnik, ez egy ilyen bajnokság, nekünk erre kell készülnünk, vannak olyan csapatok, akik kevésbé tudják az ember-ember elleni küzdelmet alkalmazni, ők rögtön zónáznak, de a tisztánlátás kedvéért mondom: én is zónáznék ellenünk. Fel kell vállalni a felelősséget, be kell dobni a végén a helyzeteket, főleg a közelieket. Meg kell dicsérnem a csapatunkat, mert nagyon jól védekeztünk, de még mindig kosárra játsszák ezt a sportot. Jó meccs volt, amit kértem a csapattól, azt megkaptam, ha javul a dobóforma, lesz keresnivalónk. Még egy fontos dolog: külön gratulálok Horváth Bazsinak, hogy ilyen jól megy neki, remélem, továbbra is ilyen sikeresen tud dolgozni.

MTK-Elite Basket – Vasas Akadémia 63-60 (14-20, 19-14, 13-18, 17-8)

MTK: Jakab P. 18/3, Nagy Sz. Sz. 14/12, Szatmári Zs. 9/3, Takács A. 9, Dobos 4/3, Czakó 4, Horváth B. 3/3, Bognár 2, Farkas S. D. -.

Vasas: Sólyom Bo. 17/9, Andrássy 14/6, Moravcsik 10, Debreceni 8, Kelenföldi 5, Boros 4, Barócsi 2, Csík Ri. -, Steier B. -, Radics -.


Klasszikus Black Friday

Két Kopácsi-tripla közé keveredett Homoki- és Béres-pontokkal indult a találkozó, majd Takács is megvillant távolról. Lippai tempója vezetést hozott, ám odaát nekikezdett a korábbi válogatott Horváth. Két hármasára két újabb honvédos triplák érkeztek (9/6 az 1. negyedben), így elkélt Kozák és Takács lendülete, akik megakadályozták a nagyobb miskolci leszakadást (20-26) – írja a MEAFC.hu.

A hosszas sérülésből visszatérő Thornton előbb gólpasszt majd hármast is jegyzett, ám a vezetést ekkor még nem tudta átvenni a Miskolc. Az amerikai elé beugró fővárosi játékos miatt – a szurkolók megdöbbenésére támadó szabálytalanságot ítéltek – ugyanis oda lett az első hazai gyorsindítás, a második próbálkozás is kudarcba fulladt, ám harmadszorra Kozák M. triplázhatott eredményesen (28-26). Takács tempói majd Gadus indulása tovább növelték a miskolci előnyt, amit Horváth pillanatok alatt eltüntetett. Három újabb hármasa között még Lippait is leszerelte (28-39). Az utolsó 100 másodpercet nagyon megnyomta azonban a MEAFC. Öt sikeres lerohanást fejezett be remek kosarakkal a házigazda, amelyek közül is kikívánkozik Homoki két elképesztő zsákolása (49-39).

Bevette Miskolcot a Honvéd. Fotó: hunbasket.hu

A parádés formában játszó Horváth hatodik triplájával indult a folytatás, amit a dupla-duplával záró (16 pont, 10 lepattanó) Homoki simított ki azonnal. A szintén ihletett formában dobó Kopácsi palánkos távolija lehet, hogy szerencsés volt, mindenesetre a legrosszabbkor jött borsodi szempontból. A negyed feléig tartotta minimális vezetését a MEAFC, sőt, a folytatásban érkező elképesztő rohanás is egállal végződött volna, ha nincs két hazai figyelmetlenség és az abból fél perc alatt bekapott négy pont (63-67).

Egy, kettő, három ponttal vezetgetett a házigazda, ám kétszer is nagy ziccert hibázott, így nem ment hat fölé a különbség. A fővárosiaknak mindig volt válaszuk, így Homoki vagy Béres kosarai nem jelenthettek megnyugtató előnyt. 80-80-as állásnál lecövekeltek a csapatok, majd egy kivédekezett és rossz dobással záruló honvédos támadást nézett el nagyvonalúan a lepattanó szekció, így Kopácsi és a komplett vendégsereg köszönte szépen a 15. sikeres tripla lehetőségét. Gáspár egyetlen kosarát szintén remekül időzítette, ám Takács jó betörése után is volt még bőven volt idő (83-85). A labdát megszerezték ugyan Kozákék, ám a lerohanást elkapkodták, majd az utolsó dobás is lepattant a gyűrűről (83-86).

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok a Honvédnak, jó mérkőzésen, jó játékkal tudtak nyerni. A mi sorsunkat megpecsételte a hárompontosoknak a helyzete, huszonkét százalékkal dobtunk négyet, ők ötvenkét százalékkal tizenötöt. Egy ilyen, mondhatni egészen szoros mérkőzésen ez billentette sokáig a Honvéd önbizalmát fölénk, a végjátékban pedig a mérkőzést is ez húzta be nekik. Klasszikus Black Friday volt miskolci szempontból.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Mind a két csapatnak gratulálok. Az enyémnek a győzelemért, a Miskolcnak pedig a rendkívül kemény, fegyelmezett és jó játékért. Egylabdás meccs volt, minden egylabdás meccs alakulhat másképp is, ez most így jött ki, hogy mi nyertük meg. Azt gondolom, hogy két hasonló erősségű csapat nagyszerű mérkőzése volt itt a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban. Nagyon boldog vagyok, elindultunk egy úton, ez a két győzelem már nevezhető győzelmi szériának. Ha jól tudom, fél éve nem volt ilyen, úgyhogy megdolgoztunk érte. További sok sikert kívánok a Miskolcnak és Drahos Gábor barátomnak.

MEAFC-Miskolc – Budapesti Honvéd SE 83-86 (20-26, 29-13, 16-30, 18-17)

MEAFC: Kozák M. 19/6, Homoki 16, Takács D. 15/3, Thornton 12/3, Béres 7, Lippai 6, Kozák B. 4, Gadus 4, Sándor B. -, Asszú Á. -.

Honvéd: Horváth Á. 31/21, Kopácsi 19/15, Stefán D. L. 13, Bea B. 10, Pintér D. 6/6, Tichov 3/3, Gáspár B. 2, Kovács D. 2, Szentirmai -, Tanoh -, Kármán -.


Rangadót nyert a Budafok a Baja ellen

Károly Máté, a Budafok edzője: Nem volt könnyű mérkőzés, ellenfelünk nagyon jó erőkből áll. Tudják gyorsítani a játékot, és tudnak egy nagyon erős posztjátékot csinálni, szerencsére mind a kettő ellen jól tudtunk védekezni. Nem játszottunk jól, de nagyot küzdöttünk, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Gyengén védekeztünk, és a támadójátékunkról sem tudok sok jót elmondani. Megérdemelten nyert ma az ellenfél.

Budafok – Bajai Bácska FKE 91-74 (21-17, 26-21, 20-16, 24-20)

Budafok: Lados 19/6, Kovács S. 14/6, Puszta D. 14, Horváth M. 13, Varga D. G. 11, Mészáros B. 10/6, Fehér Cs. 7/3, Kiss M. B. 2, Siklós 1, Nagy G. I. -.

Baja: Jakab P. 18, Goldring J. B. 15/3, Pongó 11/6, Vukicevic 10, Kővágó-Laska 8, Nagy D. 5/3, Goldring G. 4, Dr. Ágfalvi 3/3, Fehér Á. -.


Hatvanöt pont is elég volt a Tarjánnak

Sztevan Csupics, a Salgótarján edzője: Az utóbbi hetek vereségei után érthetően némileg görcsösek voltunk, bár mindenki próbálta tudása legjavát adni, rengeteg hibával kosárlabdáztunk. A huszonegy eladott labda nagyon sok, ez egyáltalán nem jellemző erre a csapatra. Gratulálok a nagykőrösieknek, akik végig nagy csatára kényszerítettek minket, s büszke vagyok a mieinkre, hogy ebből a hatalmas küzdelemből végül mi kerültünk ki győztesen. Csak a Tarján!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: A mai napon is öt játékosunkat voltunk kénytelenek nélkülözni, köztük meghatározó embereket, ennek ellenére egy egál mérkőzést tudtunk játszani a salgótarjániak ellen. Elégedett vagyok a fiúkkal, de most már jó lenne végre meccseket is nyerni. Reméljük, hiányzóink mielőbb visszatérhetnek, mert teljes csapattal, azt gondolom, bárki ellen lehet esélyünk ebben a mezőnyben. A hazaiaknak gratulálok, agresszív védekezésükkel a találkozó végére sikerült kifárasztaniuk minket.

Salgótarjáni KSE – Nagykőrösi Sólymok KE 65-58 (19-13, 12-19, 15-13, 19-13)

Salgótarján: Sömenek 20, Kovács M. 11/6, Piukovics B. 8/3, Herendic 8, Karanfilovski 7, Berkics B. 5/3, Szanyi 3/3, Nshimba 3, Csabák -, Hajdu -, Boinitzer -.

Nagykőrös: Lakosa Á. 16, Fehér P. J. 14/3, Mácsai 8/3, Jókai 4, Csukás 4, Bartos 4, Tóth M. 3, Lakatos 3, Petrás 2, Mester M. -.


Újabb Nyíregyháza-győzelem

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Nagyon jó ritmusban kezdtük el a mérkőzést, és ez megadta az alaphangot az egész játékunknak. Gratulálok a játékosoknak a hozzáállásukhoz és, hogy betartották a taktikát. A TF-nek meg további sok sikert kívánok a szezonhoz.

Vlaski Vladimir: Igazán jó meccs volt. Jelenleg a Nyíregyháza jobb csapat nálunk. Megvoltak az esélyeink, de nem éltünk vele. Gratulálok a Nyíregyházának!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – TF-BP 89-72 (29-12, 17-23, 22-18, 21-19)

Nyíregyháza: Hobbs 25/6, Bazsó 24/12, Tóth G. 17, Sitku 16/6, Bus I. 3/3, Mokánszki 2, Czinger 2, Szobi -, Demeter -, Dancsecs -.

TF: Czura 28/3, Timkó 19, Beák G. 15/9, Kovács B. 4/3, Kerkai 3/3, Somogyfoki P. G. 3/3, Karosi -, Kopasz M. -, Molnár L. -, Pintér M. F. -, Bálint B. D. -.


A Pécs ellen is száz fölött a Veszprém

Madár kettő plusz egyes játékával vette kezdetét a találkozó, majd Füzi triplájával már 0-6 állt az eredményjelzőn. Három perc után 6-13 volt a vendégek előnye Medve kosara után. Dragasevic triplájával próbált közeledni a Pécs, majd egy labdaszerzés után Futó ziccere után Mérész Csaba időt is kellett, hogy kérjen (4. perc: 11-13). Medve szép kosarára Dragasevic válaszolt, majd ismét ő volt eredményes és egyenlített. A hetedik perc elején Bíró kosarával már a hazaiaknál volt az előny (18-15). Ezt követően Czirbus négy pontja nem engedte elszakadni a Pécset, míg Madár kosara után az utolsó két percre már csak minimális előnye maradt Juhász Olivér tanítványainak. A negyedből hátralévő időszak is jobban sikerült nekik, így 29-26-os állásnál ért véget az első etap – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második negyed Kovács és Madár dupláival indult, ám Laufer triplájával visszavette a vezetést a hazai alakulat (11. perc 32-31). Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok: Laufer majd Bíró hármasával próbált volna ellépni a Pécs, ám Völgyiék válaszolni tudtak, így tizenhárom és fél perc után 40-40 volt az állás. Carev triplájára Körtélyesi válaszolt, majd ismét Carev szerzett három pontot, Laufer pedig egy duplát, így 5:22-vel a félidő vége előtt Mérész mester időt kért 48-42-es állásnál. Völgyi négy pontjával zárkózott a HOYA, ám a Pécs nem hagyta magát. Carev talált be ismét a hárompontos vonalon túlról, ráadásul faulttal együtt, és a büntetőjét is értékesítette. Kovács zsákolására Carev újabb hármassal válaszolt, majd Körtélyesi szerzett egy duplát, ám a hazaiak továbbra sem maradtak csendesek. Mucza trojkája majd Körtélyesi ziccere után viszont a Pécs időt kellett, hogy kérjen (19. perc: 57-57). Medve triplájára és Kovács ziccerére csak egy pont érkezett pécsi részről, így 58-62-es vendégelőnynél vonulhattak szünetre a felek.

Újabb Veszprém-siker. Fotó: hunbasket.hu

Pécsi kosárral indult a második félidő, ám Füzi triplája és duplája, illetve Madár hármasa tíz pontra növelte a vendég fórt. Időt is kért Juhász mester (23. perc: 60-70). A hazai pontcsendet Riskó kettese törte meg, amire Medve három pontja jött válaszként, Kovács pedig már tizenhárom pontra növelte a különbséget (25. perc: 62-75). Kovács újabb duplájára Laufer válaszolt, majd Kovács zsákolt és Körtélyesi dobott ziccert egy-egy szép leindulás végén, újabb hazai időkérést eredményezve (27. perc: 64-81). Körtélyesi és Czirbus négy büntetőjével már húsz pont fölött volt a Veszprém előnye (28. perc: 64-85). A különbség pedig a negyed hátralevő idejében csupán egy ponttal csökkent, köszönhetően főleg Bíró utolsó másodpercben szerzett triplájának (70-90).

Dragasevic szerezte az utolsó negyed első kosarát, méghozzá a hárompontos vonalon túlról, ám Körtélyesi szintén egy trojkával válaszolt. A Pécsnek sikerült húsz ponton belülre kerülnie, ám a Veszprém magabiztos előnye nem volt veszélyben. Öt perccel a meccs vége előtt Madár hármasa, majd Füzi betörése már ismét huszonegy pontos fórt eredményezett (81-102). Az utolsó három percre Bruder is lehetőséget kapott, aki az utolsó perc kezdetén meg is szerezte első kosarát, Madár szép passza után (90-111). A végjátékra Simon is megérkezett a vendégek részéről, és büntetőből sikerült is betalálnia, ezzel beállítva a 92-114-es végeredményt.

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Gratulálok a srácoknak! Az első félidőben nyújtott teljesítménnyel valószínűleg minden más csapat ellen stabilan vezettünk volna. Sajnos pont a Veszprém volt az ellenfél. A második félidőben érvényesült ellenfelünk fizikai fölénye, és ehhez remek dobóforma is társult. Dolgozunk tovább és igyekszünk megnyújtani a jó periódusainkat.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Az első félidőben nem kellő agresszivitással védekeztünk. Ez a játékrész egy adok-kapok volt, aki kosarat dobott az kapott is. A félidőben rendeztük a sorokat, és a harmadik negyedre úgy jöttünk ki, ahogy ki kell jönni egy mérkőzésre. Megszereztük a kellő vezetést, és ezt megtartottuk a végéig. Gratulálok a csapatomnak és további sikereket kívánok a Pécsnek!

Pécsi VSK-Cargate – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 92-114 (29-26, 29-36, 12-28, 22-24)

PVSK: Bíró L. 27/12, Dragasevic 25/9, Carev 14/12, Laufer 10/6, Futó B. 8, Riskó 4, Erdei Á. 4, Kocsis Z. -, Popadic -, Nagy Kevin -, Kovacsics -, Mándity M. -.

Veszprém: Madár A. 21/12, Medve M. 20/12, Kovács Á. 19, Körtélyesi 15/3, Czirbus 12, Völgyi 11, Füzi 10/3, Mucza 3/3, Bruder 2, Simon M. 1.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 8 7 1 772 707 65 0,938
2. HÜBNER-Nyíregyháza BS 8 6 2 708 612 96 0,875
3. Budafok 8 6 2 712 639 73 0,875
4. BKG-Príma SE 7 5 2 662 566 96 0,857
5. MAFC 6 4 2 506 511 -5 0,833
6. Salgótarjáni SKE 8 5 3 629 605 24 0,813
7. MTK-Elite Basket 8 5 3 652 649 3 0,813
8. Bajai Bácska FKE 8 4 4 627 616 11 0,750
9. TF-BP 7 3 4 540 571 -31 0,714
10. MEAFC-Miskolc 8 3 5 656 684 -28 0,688
11. Vasas Akadémia 8 2 6 636 664 -28 0,625
12. Budapesti Honvéd SE 8 2 6 659 728 -69 0,625
13. Nagykőrösi Sólymok KE 8 1 7 566 657 -91 0,563
14. PVSK-CARGATE 8 1 7 655 771 -116 0,563

Zöld-csoport

9. forduló

A Békést is legyőzte a Bonyhád

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: A mérkőzés során végig fegyelmezettek voltak a játékosok, amit elterveztünk védekezésben, azt sikerült kivitelezni, azt gondolom, ez volt a mai napon a kulcs. Illetve a lepattanókban sokat javultunk, hiszen erre hívtuk fel a figyelmet az elmúlt hetekből tanulva. Gratulálok a csapatomnak, reméljük, ez még egy lökést ad a társaságnak, és még motiváltabban tudunk dolgozni. Az is meglátszik, hogy ezen a héten kicsit többet tudtunk készülni, és nyilván ez kell ahhoz, hogy előrébb kerüljünk a tabellán.

Balog Vilmos, a Békés edzője: Úgy készültünk, hogy egy nagyon kemény, férfias mérkőzést tudunk játszani a bonyhádi csapattal, ez maximálisan így is történt. Nagyon jó meccs volt, úgy érzem, sajnos megint az első negyedben szerzett annyi előnyt az ellenfél, hogy végig futottunk az eredmény után, és fordítani csak egy-egy pillanatra tudtunk, a mérkőzés vége a hazai csapaté volt. Gratulálok nekik a győzelemhez!

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – OMNIA Pub & Food Békés 87-80 (26-16, 24-26, 17-20, 20-18)

Bonyhád: Papp P. 20/12, Baki S. 20/3, Gébert 16/3, Maskaljevic 9/3, Tömösváry 9, Pupp 6, Dorogi 4, Somogyfoki Sz. 3/3.

Békés: Koma 16, Krisztics 12/9, Lógár 12, Balog G. 11/6, Osiyemi 8/6, Szabó N. 7/3, Kertész 6, Farkas G. 5/3, Vass 3/3.


Concordia Motax KC Pápa – Ceglédi KE 61-64 (19-10, 14-13, 8-17, 20-24)

Pápa: Sonyák 19/6, Burai R. 9, Hódi 8/3, Murai 8, Keller 5, Kocsis T. Z. 4, Horváth A. 3/3, Balla 3, Márton L. 2.

Cegléd: Fekete V. N. 17/12, Miller 16, Kovács B. B. 12, Hegedűs G. 6/6, Berkics M. L. 4, Nárai 3/3, Csákvári 3/3, Tóth Z. 3, Piukovics P. M. -.


Harmincegyet vert a Pécs a Debrecenre

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Hasznos mérkőzést játszottunk, huszonöt percig jól tartottuk magunkat, annak ellenére, hogy az egész meccsen rengeteg üres dobást hibáztunk. Próbáljuk levonni a tanulságokat, hogy miben kell leginkább fejlődnünk a folytatásban.

Ivica Mavrenski, a Pécs edzője: Az első félidei játékunkkal nagyon nem vagyok megelégedve, ilyen lassan és puhán nem játszhatunk. A harmadik és negyedik negyedben már jó ritmusban kosárlabdáztunk, így sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk. Köszönjük a mérkőzést a debrecenieknek, sok sikert kívánunk nekik a folytatásban!

DEAC U23 – Pécsi NKA 47-78 (15-20, 12-14, 9-15, 11-29)

DEAC: Fábián Sz. 11, Opre 9/6, Pollák B. 9/3, Asszú Á. 8, Várbíró 5/3, Balázsi 3, Sólyom Be. 2, Berzi -, Zsuga T. -, Nemes D. -.

Pécs: Meleg G. Z. 28/6, Dobrijevics 18, Rosic 10/6, Váits 6/3, Scherer 6, Fülöp Zs. 4, Mezei 2, Horváth Cs. 2, Herger 2, Benke -, Fekete D. -, Vukasz -.


Hosszabbítás után Egerben nyertek a szolnoki fiatalok

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Az utolsó leheletünkig küzdöttünk. El kell ismerni, hogy nem játszottunk jól. Lepattanózásban és kinti dobóformában mindenképpen fejlődnünk kell, és akkor a mai meccs is meglett volna, és meglesz más mérkőzés is.

Szarvas Gábor, a Szolnok edzője: Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen az előző mérkőzéseket öt vagy annál kevesebbel veszítettük el. Nagyon benne volt a levegőben, hogy ezt a mérkőzést is el fogjuk baltázni a végjátékban elkövetett hibák miatt. Azonban a hosszabbításban mutatott védekezés következtében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

EKE Eger KOK – Szolnoki Olajbányász KK U23 70-74 (15-20, 17-18, 18-15, 16-13, 4-8)

Eger: Papp B. 23/6, Szicsák 16, Máté B. 11/3, Illés B. 11, Horváth R. 7, Szabó M. 2, Steier K. -, Frey -, Szatmári R. -, Ungi -.

Szolnok: Gilszki 22/6, Pallai 15/3, Taiwo 14, Frikker 6, Orbán B. 5/3, Csák B. 4/3, Frank Á. 4, Rékasi 2, Kókai 2, Komlósi -, Csák B. I. -.


Nagyon sima győzelmet aratott a Vásárhely

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Óriási szívvel küzdöttünk ma, és úgy kezdtük a meccset, ahogy hazai pályán azt kell. A védekezésünk egész masszív volt, a támadásunk olykor még ötletes is. Egymásért hajtottunk, kontroll alatt tartottuk a Kaszásokat. Az ünneplésre nincs idő, mert van még feladatunk bőven!

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Gratulálok a vásárhelyi csapatnak, teljesen megérdemelten győzött! Mi ma egyáltalán nem tudtuk felvenni a meccs ritmusát. Azonban ami mélységesen elszomorít, az a vásárhelyi klubelnök viselkedése, mert menekültnek nevezett engem, akit a magyar állam terhére itt kell tartani ebben az országban. Azt hiszem, annyit tettem már a magyar kosárlabdáért, hogy ezt felháborítónak tartsam. Én az elnök úr helyett szégyellem magam! (az incidens az U20-as mérkőzés során történt – jegyezte meg a hunbasket.hu)

Vásárhelyi Kosársuli – Óbudai Kaszások 92-63 (26-11, 20-11, 27-21, 19-20)

Vásárhely: Molnár B. 17/6, Kovács J. 14/12, Varga Z. 13/3, Rostás 12, Varga Á. 11/3, Pavlovic 7, Ságodi 6/3, Perák 5, Acsimovics 4, Hargitai 3/3, Bálint E. -.

Óbuda: Bencsik 18/9, Rosemond 16/6, Ondima 7, Reiter 6, Vámos 5/3, Hegedűs O. 5, Van Der Meer 2, Kovács M. 2, Vígh 2, Bea G. -, Koflanovics -.


Újpest-MT – KTE-Duna Aszfalt II. 86-66 (15-20, 28-16, 21-19, 22-11)

Újpest: Rackley 29/3, dr. Franczva 16/3, Surmann P. 14/9, Nagy K. A. 9/9, Joó 9/3, Pollák Á. 6/6, Nagy R. I. 2, Ipacs 1, Mészáros Cs. -, Balogh A. -, Széphelyi -.

KTE: Plézer 16/3, Molnár D. 14, Lukács D. 10/6, Kucsera 9/3, Cserkó K. 7/3, Orgona G. 5/3, Nagy J. 3, Fülöp B. 2, Tóth B. -, Popa -.


Győr–Tiszaújváros: közte haminc

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Végre nyertünk! Hazai pályán kötelező győzelemnek tűnt, örülök neki, hogy ilyen nagy arányú győzelmet arattunk.

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Csak gratulálni tudok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak, nagyon jól védekeztek, amit mi nem tudtunk kihasználni. E mellett az üres dobásaink sem sikerültek olyan jól, ez meg is pecsételte a sorsunkat. Csak az ellenfelet tudom magasztalni, ez az ő napjuk volt, mi meg hoztuk az idegenbeli katasztrofális formánkat.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Tiszaújvárosi Phoenix KK 93-63 (25-13, 23-12, 24-16, 21-22)

Győr: Csaba Gy. 26/6, Rátvay T. 23/9, Nagy T. 10/3, Geiger 8/3, Horváth Á. 8, Berneczei 8, Tóth K. 4, Domsitz 3, Varga Z. 2, Földesi 1, Gáll -, Kámán -.

Tiszaújváros: Lenke 12/6, Szilasi 11/9, Lajsz 11, Molnár B. 7/6, Pöstényi 6/6, Orliczki B. B. 6, Szabó N. 4, Kovács Z. 4, Eremiás K. 2, Kiss B. -, Taskó -.


10. forduló

Óbudai Kaszások – Concordia Motax KC Pápa 79-59 (14-12, 20-16, 31-14, 14-17)

Óbuda: Rosemond 28/15, Bencsik 15/9, Vígh 11/3, Koflanovics 9/9, Bea G. 6, Hegedűs O. 4, Ondima 4, Reiter 2, Jenei -, Keresztesi -, Van Der Meer -, Vámos -.

Pápa: Burai R. 22/6, Sonyák 14, Horváth A. 8/6, Murai 7, Kocsis T. Z. 4, Balla 2, Keller 2, Hódi -, Szeier -, Márton L. -, Kovács B. -, Bakos -.


Az Eger ellen javított a Békés

Balog Vilmos, a Békés edzője: A győzelmet nagyon akarta a csapat. Jól kezdtünk, de a folytatásban több hiba csúszott a játékunkba, eladott labdák, figyelmetlenség, így hamar magára talált az Eger. Döntő volt azonban, hogy Vass Dominik ihletett formában játszott, extra dobóteljesítménye sokat számított. Mellette a palánk alatt is tudtunk dominálni. Koma Dani mellett Szabó Norbi is eredményesen, jól játszott. Kertész Dani sérülten vállalta a játékot, viszont tizennégy gólpassza azt hiszem, magáért beszél. Gratulálok a csapatunknak! Most már meg kell indulnunk fölfelé!

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Nagyon sok sérültünk van, és sajnos olyan kulcsjátékosok, akik nagyon hiányoztak. Amúgy sem vagyunk sokan, így pedig gyakorlatilag nagyon kevesen. Így nagyon szűk a keret, be kell vallani, a kosárlabda minden területén felülmúlt bennünket a hazai csapat. Az sem könnyíti meg a helyzetünket, hogy ősszel mindössze öt hazai mérkőzésünk volt. Bízom benne, hogy tavasszal a kilenc hazai mérkőzésből annyit be tudunk húzni, hogy még versenyben legyünk.

OMNIA Pub & Food Békés – EKE Eger KOK 99-72 (21-15, 28-19, 25-25, 25-13)

Békés: Vass 24/24, Szabó N. 20/3, Lógár 16, Koma 13, Kertész 12/3, Krisztics 6/3, Farkas G. 5/3, Nógrádi 2, Osiyemi 1, Balog G. -.

Eger: Papp B. 17/6, Szicsák 14, Illés B. 13, Szabó M. 11/9, Steier K. 6/6, Horváth R. 4, Máté B. 4, Frey 3/3, Kiss B. -, Szatmári R. -.


Szolnoki Olajbányász KK U23 – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 51-81 (11-21, 14-19, 12-18, 14-23)

Szolnok: Frank Á. 12, Csák B. 10/6, Taiwo 7, Gilszki 5/3, Pallai 5/3, Komlósi 4, Orbán B. 3/3, Rékasi 2, Frikker 2, Nyerges 1, Csák B. I. -, Kókai -.

Győr: Rátvay T. 30/15, Csaba Gy. 24/6, Geiger 12/12, Berneczei 9/3, Nagy T. 4, Tóth K. 2, Földesi -, Horváth Á. -, Mándity D. -, Varga Z. -, Kámán -.


Újpest-MT – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 82-73 (21-19, 18-20, 22-9, 21-25)

Újpest: Rackley 27/6, Joó 17, dr. Franczva 14, Nagy K. A. 13/3, Széphelyi 6, Surmann P. 3/3, Nagy R. I. 2, Pollák Á. -.

Bonyhád: Maskaljevic 17/3, Pupp 14, Somogyfoki Sz. 13/3, Papp P. 9/6, Tömösváry 7, Dorogi 7, Baki S. 6, Gébert -.


Néggyel verte a KTE a Vásárhelyt

Váradi Kornél, a KTE edzője: Végig vezettünk a mérkőzésen. Az utolsó percekben megzavarodtunk, de meg tudtuk tartani az előnyünket. A végjáték szituációt rutinosabban kell játszanunk, ez már több meccsen is kijött, de volt tartásunk, és megérdemelten győztünk. E mellett külön pozitívum, hogy Chester Lewis huszonöt percet tudott játszani a felnőtt keretben, ez az NB I-es programunk célja! Ezért vagyunk itt, játszunk és fejlődünk. Sok sikert kívánok a Hódmezővásárhelynek!

Tóth Tamás. a Vásárhely edzője: Mindkét félidőt dekoncentráltan kezdtük, ehhez párosult egy katasztrofális dobóforma. Sajnos csak elvétve játszottuk a saját tempónkat, így ritmustalanok voltunk a mérkőzés nagy részében. Jobb helyzetkihasználással és pár higgadtabb döntéssel megnyerhettük volna a derbit, de hiányzott tőlünk pár extra teljesítmény. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek!

KTE-Duna Aszfalt II. – Vásárhelyi Kosársuli 69-65 (20-10, 17-23, 16-9, 16-23)

KTE: Kucsera 20/6, Molnár D. 13/6, Lewis 13/3, Plézer 11, Fülöp B. 7, Cserkó K. 5/3, Orgona G. -, Ivkovic -.

Vásárhely: Perák 13, Pavlovic 12/3, Molnár B. 9, Varga Z. 9, Rostás 6, Acsimovics 4, Varga Á. 4, Kovács J. 3/3, Bálint E. 3, Hargitai 2, Kelemen B. -.


Alig száz pontot hozott a Tiszaújváros–DEAC

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Nehéz most bármit is mondani, mert nagyon szerettünk volna győzni, és nem hiszem, hogy ez nyomást jelentett volna számunkra. Egy-két játékosommal nem vagyok megelégedve, mert bátortalanul játszottak. Nem használtunk ki az adott lehetőségeket, üres helyzeteket, rossz döntéseket hoztunk, és ez már sokadik alkalommal, mérkőzésről mérkőzésre tapasztalható. Azt kell mondanom, hogy megérdemelten győzött az ellenfél, hiszen ilyen kevés dobott ponttal hazai meccsen nem is szabad nyernünk.

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Először is gratulálok a csapatomnak, hiszen egy fizikálisan nagyon megterhelő meccset sikerült megnyernünk. Úgy gondolom, hogy a védekezésünk most is rendben volt, és ez ellensúlyozta azt, hogy kevésbé dobtunk jól a támadásokban – a mai meccsen is. Mindenképpen le a kalappal a srácok előtt! Fontos volt, hogy a mai találkozón három U18-as játékos is pályára lépett, akik nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe. Gratulálok a csapatomnak!

Tiszaújvárosi Phoenix KK – DEAC U23 55-57 (17-16, 9-15, 15-9, 14-17)

Tiszaújváros: Tóth V. 16, Lajsz 12/3, Martin J. 11/3, Kovács Z. 7/3, Szilasi 5/3, Kiss B. 2, Orliczki B. B. 2, Molnár B. -, Pöstényi -, Szabó N. -.

DEAC: Asszú Á. 17/9, Kalassai 9/9, Sólyom Be. 9, Gáspár M. 5, Fábián Sz. 4, Várbíró 4, Kiss K. 3/3, Tóth G. 3, Opre 2, Balázsi 1, Szekeres -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 8 7 1 635 534 +101 0,938
2. Ceglédi KE 9 7 2 751 628 +123 0,889
3. Újpest-MT 9 7 2 712 610 +102 0,889
4. KTE-Duna Aszfalt II. 10 7 3 779 709 +70 0,850
5. Óbudai Kaszások 10 7 3 787 747 +40 0,850
6. SMAFC 8 5 3 603 605 -2 0,813
7. DEAC U23 8 4 4 486 543 -57 0,750
8. Concordia Motax KC Pápa 9 4 5 626 619 +7 0,722
9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 10 4 6 799 794 +5 0,700
10. OMNIA Pub & Food Békés 10 4 6 797 842 -45 0,700
11. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 9 3 6 722 764 -42 0,667
12. Szolnoki Olajbányász U23 9 3 6 581 635 -54 0,667
13. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 9 2 7 653 722 -69 0,611
14. Vásárhelyi Kosársuli 9 2 7 645 716 -71 0,611
15. EKE Eger KOK 9 2 7 632 740 -108 0,611

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Szakács TiborLuffanat Recent comment authors
Luffanat
Olvasó

Ez az oldal nem a politikáról szól – hála az égnek -, de azért remélem, hogy a hódmezővásárhelyi klubnak is vannak tulajdonosai, és az elnök urat elzavarják a kosárlabda közeléből. Ez jelzi, hogy milyen agymosott tud lenni a magyar társadalom. Saeed-ot – bár személyesen nem ismerem – még láttam játszani a kilencvenes évek elején, tehát amiről csak én tudok, közel harminc éve itt van Magyarországon. Attól félek, hogy a helyzet fordított: ha az elnök úr ilyen értelmi képességekkel bír, akkor valószínűleg inkompetens, és őt tartjuk arra érdemtelen helyen, valószínűleg közpénzből.

Szakács Tibor
Olvasó

Ez így van! Armaghani Saeed nagyon sokat tett már eddig is a magyar kosárlabdáért, inkább azt a nevesincs szarházit kéne elzavarni aki ilyent mer mondani!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés