Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kilenc vereség után állt talpra a Sopron

Egyetlen másodpercig sem vezetett, zsinórban negyedszer kapott ki a PVSK.

Pécsi VSK-Veolia - Sopron KC 73-91 (18-29, 20-20, 16-25, 19-17)

Bajnokság, 10. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2200 néző
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Söjtöry T. (Fekete L.)

PVSK: Pongó 5/3, Diggs 2, Smith 10/3, Budimir 6, Horti 5. Csere: Csirics 20/3, Ruják 7/3, Antóni 12/6, Kocsis 2, Bíró 2, Dragasevic 2, Riskó -.

Sopron: Kinney 9, Thompson 29/12, Takács 6/6, Rivers 9/3, Carter 26. Csere: Jogela 8/3, Werner 4, Molnár -, Élő -, Fazekas -.

Három vereséggel a háta mögött, azzal a tudattal lépett ma pályára a Pécs, hogy ha nyer, akkor – a Falco és a Paks után – biztosíthatja helyét a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Nem így lett. Már erre is kevesen fogadtak volna, arra pedig, hogy fikarcnyi esélyük sem lesz, talán senki…

Villámrajtot vett az egyébként zsinórban kilencet bukó Sopron, állva hagyta a hazaiakat, még három perc sem telt el, máris 0-11 állt az eredményjelzőn. Egy időkérést követően éledezett ugyan a Pécs, de az SKC nem engedte közelebb a hazaiakat. 11-22-es eredménynél a kék mezesek hibátlan dobásmutatóval álltak (6/6 dupla, 3/3 tripla), totális csődöt mondott a PVSK-védekezése. Ruják ziccerével a pontgazdag első negyed 18-29-cel zárult.

Thompson hármasára Antóni felelt. Hiába dobott még egyet kintről Antóni, már 24-39 is volt az állás. Tízig visszajött a Vasút, a félidő után 38-49-cel fordultak a csapatok. Thompson és Carter ellenállhatatlan volt, mindkét légiós 16-16 pontnál járt.

Carter köszönt be először a folytatásban, egymás után kétszer is. Két perc alatt 0-8, már majdnem húsz közte, időt kért Csirke, miközben a szurkolók a „Hol a csapatunk?!” rigmus skandálásába kezdtek. Húsz fölé kúszott a differencia. Megrázták magukat a baranyaiak, 7-0 után, 45-59-nél Flevarakisz kért időt. A Sopron igyekezett okosan lemenedzselni tetemes előnyét. Werner kosara után 54-74-ről indult a záró felvonás.

A nagy kérdések persze már eldőltek, de azért az utolsó negyedet is le kellett játszani. Enerváltan játszott a Pécs, amely nem tudott kikecmeregni a gödörből. Csirke Ferenc együttese egy másodpercig sem vezetett a találkozón, a nagyot küzdő soproniak megérdemelt győzelméhez nem férhetett kétség. A kék-fehérek ezt megelőzően még az első fordulóban, Jászberényben nyertek utoljára.

fotó: pvsk-panthers.hu

46 hozzászólás

46
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
ColepontazDávidCSAKaPÉCSbippa1 Recent comment authors
Dávid
Olvasó

Keller az új Ivkovic? Miért nem lehet már megint a Keller cikk alá kommentelni?

pontaz
Vendég
pontaz

Szánalmas hogy ezt megteszik,bezzeg az iq bajnokok nyugodtan okádhatnak bármit a cikkek alá… talán ez ellen kéne tenni valamit “kedves” bb1…

Cole
Vendég
Cole

pontaz! Hát az bizony nem lenne hátrány…

Cole
Vendég
Cole

Ha nem mondjátok, nem is tudom, mert engem rohadtul nem érdekel, hogy a Keller mit produkál és hol, amikor nem a válogatottban játszik, így az ilyen cikkeket sem szoktam megnyitni. Mi történt, “megtalálták” és nem tetszett neki?

CSAKaPÉCS
Olvasó

Nagyon elszomorít az amit hetek óta láthatunk a pályán. Közönyös tekintetek,tisztelet a kivételnek(Csiro,Antóni,Ruják,Budimir),nulla kommunikáció egymás között,mindenki csak mereng maga elé. Akármi is áll a háttérben, méltathatták volna annyira a közönséget,hogy őszítén beszélnek a problémákról és nem csak akkor amikor már borul a bili…
Remélem sűrgősen lesz valami változás, mert rossz nézni az egészet, arról nem is beszélve,hogy elúszik a szezon…:(

Gratulálok a Sopronnak!

Hajrá PVSK!

Trombitás_Frédi
Olvasó

Oddszok ma estére:

– Csirke elnézést kér a szurkolóktól a mai vállalhatatlan játékért, elismeri a hibáját, elviszi a balhét és lemond: 11.4

– Tovább durcizik, mond 2 mondatot, amiben megint mindenki hibás csak ő nem: 1.01

Csapajev
Vendég
Csapajev

Amikor Csirke a Kaposvár elleni meccs utáni nyilatkozatban kifejtette, hogy félti a csapatát a következő meccsektől, nos akkor látszott, hogy elfogyott a tudománya……

darius96
Olvasó

Kérdezném azokat akik az első meccs óta megállás nélkül szidják Thompsont meg Cartert.. most is elküldenétek őket? Ketten együtt többet dobtak mint a többiek összesen. Oké, hogy nem csak az határoz meg egy játékost hogy hány pontot dob, de ezt a játékot még mindig dobott pontokra játszák és az nyeri a meccset aki több pontot dob.
Gratula a fiuknak a győzelemhez, kellett ez már!
Hajrá Sopron!

bippa1
Olvasó

Grat a csapatnak.Carterrel kapcsolatban tartom a régebbi véleményem.Majd ha olyan csapatok ellen bizonyít ahol van jó center,akkor elnézést fogok kérni.Nyertünk ez a lényeg a többi nem számít.Hagyni kell az edzőt dolgozni.

Lokomotiva
Olvasó

Komolyan azt hiszitek, hogy a játékosok és az edző(k) generálják minden évben rendszerint ugyanakkor jelentkező mélyponto(ka)t?! 🙂

pbask
Vendég
pbask

Ha moneyra gondolsz,akkor meg felesleges volt erőltetni a FEC vonalat..

Lokomotiva
Olvasó

Ki erőltette?

pbask
Vendég
pbask

Nem volt kötelező indulni. A vezetőségetek,kell kalkulálni mindennel.

Lokomotiva
Olvasó

Akkor legalább érted.

Lokomotiva
Olvasó

Csak, hogy azért képben legyünk, 2 centerrel indultunk a bajnokságban egy amúgy egész pofás kerettel, ugyanakkor egy 3. lehetőleg olcsóbb fiatal magyar centerre nem volt már még NB1-es viszonylatban se rongyos 300 rugó se havonta. Aiken kiesésével egy centerrel vagyunk hajlandóak lejátszani a meccseinket. Aki az orránál is tovább lát és érti mi történik, láthatja, hogy felváltva Ciric és Budimir játszik 5-4.poszton. Mindketten jócskán benne vannak a korban, mindketten a birkózásoknak köszönhetően a seggükön veszik a levegőt a dobásaik ki is maradnak többnyire. Megvagyunk lőve. Ha ez még nem lenne elég szeptemberben kaptak utoljára fizetést a játékosok (állítólag a héten… Olvass tovább »

Mexx92
Olvasó

Kedves pécsi szurkolótársam!
Megkérdezhetem hogy honnan veszed azt hogy szeptember óta nem kaptak fizetést?

Lokomotiva
Olvasó

Nem akartam külön kiemelni senkit, lehet rosszul tettem, de azt biztosan tudom, hogy Budimir szerdán kapta meg a szeptemberit.

24es
Vendég
24es

Nem kapnak, és nen csak a játékosok, az utánpótlásban is akadozik a fizetés….

Pvsk Fanatic
Olvasó

Azt azért írd le légyszi, hogy melyik fiatal magyar centert tudtuk volna elhozni 300 ezerért? Illetve melyik magyar centert tudtuk volna elhozni bármennyiért? Ha ennyire képben vagy akkor azt is tudod, hogy ha a csapatnak nem adnak pénzt, akkor a semmiből nehéz kifizetni a játèkosokat. Elindultunk az európai kupában, mert az előző önkormányzat beígért plussz pénzt, amit persze nyilván azóta is küldenek… Akkor is írtam, hogy teljesen felesleges volt bevállalni és tessék…Sajnos a jegybevételből meg mezeladásokból nehéz finanszírozni egy kosárcsapatot, önkormányzati pénzek vagy egy tehetős támogató nélkül meg lehetetlen.

Lokomotiva
Olvasó

Egyetértek, nem vonom kétségbe amiket írsz, úgy, hogy a közönség minimum fele kb ingyen jár meccsre abból bizony nem sok pénz jön be.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Fele? 70%a minimum…

Lokomotiva
Olvasó

Nem oszt,nem szoroz, kb semmi.

Zvezda
Olvasó

Srácok, nagyon rosszul néz ki amit írtok. Ha igaz, akkor még inkább. Inkább offline beszéljétek át a gondokat sztem, mielőtt olyat is leírtok véletlenül, amit nem akartok itt megosztani. Remélem kilábal a csapatotot!

Üdv:
C.Z.

Lokomotiva
Olvasó

Nem vagyok az a sutyorgós típus még ha ez valakit is zavar pont nem érdekel, de igen értem határokat feszegetünk.

kastrati_mvp
Olvasó

Azért az edző minden évben ugyanaz 😀

pbask
Vendég
pbask

Ki buktatná Csirkét? Csiró, aki dob 20-at? Budimir, akivel évek óta megértik egymást?Smith,akinek pár éve nem volt baja személyével,és egyik legjobb légiósuk volt? A magyarok,akiknek bizalmat ad,és felépíti őket?
Itt csak Diggsnél lóg ki a lóláb,el kell takarítani,aztán játsszon kiskirályt másutt.

Laposvár
Olvasó

Diggs

pbask
Vendég
pbask

Ezt mondom én is,akkor küldjék el,ne 1 jöttment légiós akarjon világot váltani mikor egy év múlva összekeveri Magyarországot az éhséggel,és fingja sincs hol van.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Nyilván Diggs, aki viszont viszi magával Smitht is és az egész csapat moràlt szétzilálja. Egyszerűen nèzd meg a kihagyott üres ziccereket, amiket kihagy szinte mindenki, ilyen nincs véletlenül. Ráadásul Diggs a pontdobónk, Ciric nem fog 39 évesen meccset nyerni. A másik meg, hogy a szar védekezèssel simàn elveszítik a meccset, 91 pont otthon a Soprontól? Vicc…

kastrati_mvp
Olvasó

Feri! Gondolom erről is Aiken tehet?! Vagy még mindig a FIBA kupa?!

24es
Vendég
24es

Dolgozzál a munkahelyeden 3 hónapig fizu nélkül…lelkesen…. a cégért….

kastrati_mvp
Olvasó

Ugyan már! Talán ezt is Fecsó sírta ki facebookra? Ezt te tényleg elhiszed?

Egy légiós három hónapig fizu nélkül megmarad a seggén, mi? Na ezt neeeee. A harmadik hét után felnyomná a klubot a FIBA-nál. Nemhogy három hónap…

pbask
Vendég
pbask

Halit felnyomták?

kastrati_mvp
Olvasó

A légiósok? A FIBA-nál?

Igen.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Aki látta a meccset annak egyértelmű volt, hogy ez nem kosárlabda volt, hanem a csapat edzőbuktató produkciója Diggs vezetésèvel. Ha a Bivalybasznádi Sasokkal játszottunk volna akkor is kikaptunk volna. Kihagyott ziccerek, büntetők, eladott labdák…

Szégyen az egész és ezek profi játékosok elvileg….Az elejétől a fiatalokkal kellett volna kiállnunk akkor is több esélyünk lett volna….

Az a vicc, hogy a Paks legalább jó csapat volt, akitől ki lehet kapni, de ez a Sopron még ráadásul gyenge is volt, így mèg jobban kilóg a lóláb,, Én meg azt hittem “fáradtak” meg “hiányzik Aiken”…

Szégyeljètek magatok!

SopronKCfan
Olvasó

Átérezzük az edzőbuktatást…

Skcforever
Olvasó

Szép volt fiúk, jó utat hazafelé! SKC!!!

seanmaguire
Olvasó

Csirke, remélem levontad az egyértelmű konzekvenciát, a csapat már ellened játszik. Ezt még a kívülállók szemével is könnyen észrevenni. Mondj le, távozz, nem érdemes két kézzel kapaszkodni a székbe. Megbuktál. Megbuktattak?

Az meg egyenesen mindennek az alja volt, amikor a közönség bekiabálására behoztad a fiatalokat. Semmi tekintélyed. Márpedig így soha nem leszel komoly edző.

De legalább sírni azt tudsz.

Mexx92
Olvasó

Hagyd van neki elég baja mostanában. Nem kell még neked is belerúgni egyet

24es
Vendég
24es

Nem vagy pécsi, vagy nem vagy túl okos? (természetesen seanmaguire kommentjére írtam)

Pvsk Fanatic
Olvasó

Utóbbi biztos, előbbi kérdéses…

Pécsidrukker99
Olvasó

Csak két dolgot szeretnék írni erről. Az egyik, hogy nem kapaszkodik semmibe a Feri, pár évvel ezelőtt be is adta a lemondását. A másik meg, hogy a szurkolótábor nagyjából már tudja, hogy mikor szokta a Feri beküldeni a fiatalokat. Nem látok a fejébe, de valószínűleg nem a szurkolótábor miatt küldte be a fiatalokat

Mexx92
Olvasó

Gratulálok Sopronnak!
Ma megint szarul védekeztünk. A játékosaink közül csak Ciro dobott 20 pontot ami nagyon kevés. A Sopron 2 fekája számunkra tarthatatlan volt ma. Sürgősen kezdeni kell ezzel a helyzettel valamit mert könnyen az alsóházban találhatjuk magunkat. Csak azért is PVSK!

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Horti milyen szépen megfogta Cartert.

SopronKCfan
Olvasó

Szép volt srácok! Nagyon örülök! Hajrá Sopron! Hajrá SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés