Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Kikaptunk Dél-Koreától, 10. lett a magyar U19-es válogatott

Fiatal csapatunk emelt fővel jöhet haza a világbajnokságról.

Korea - Magyarország 73-66 (21-22, 8-13, 19-14, 25-17)

U19-es női világbajnokság, a 9. helyért
Thaiföld, Bangkok

Dél-Korea legjobb dobói: S. Lee 21/9, Shin 18/12, Heo 14/6.

Magyarország: Angyal 7/3, Boros J. 6/6, Dombai 6, Varga 14, Kiss 15. Csere: Boros B. 1, Budácsik 1, Horváth 2, Mányoky 7/3, Wentzel 7/3

U19-es női válogatottunk a mai napon egykori csoportellenfelével, Koreával találkozott, a tét a 9. hely volt Völgyi Péter csapata számára.

A mieink nagyszerűen kezdték a mérkőzést, Varga Alíz és Dombai Réka összjátékaival és pontjaival 8-0-val nyitottunk az első két percben. Varga nagyszerűen kosarazott a továbbiakban is, a koreaiak viszont felpörögtek, három triplát is beszórtak nagyon rövid időn belül, így a negyed felénél kiegyenlítettek (14-14). Angyal Barbara hármasával és Mányoky Réka kosarával léptünk meg újfent, de ellenfelünk nagyon szívósan küzdött, a 9. perc végén pedig először vezetett a meccs során (21-20). Angyal kettese zárta az első 10 percet, amelyet egy ponttal megnyertünk (21-22).

A második felvonást Kiss Angelika duplája nyitotta, de Jihyun Park és Sohee Lee révén újra Korea vezetett, időt kért Völgyi mester a 13. perc végén (25-24). Borzasztóan pontszegény volt ez a szakasz, de Dombai és Varga révén megint mi voltunk előnyben (25-28). Az újabb hullámzásban megint a koreaiaknál volt az előny, a félidő vége azonban a mieinké volt: Dombai kosara után Horváth Fruzsina, majd a játékrész legvégén Boros Júlia is betalált. Utóbbi a triplavonalon túlról volt eredményes, így 20 perc után 6 pontos fórral mehettünk a nagyszünetre (29-35).

Gyengén kezdtük a harmadik negyedet, két és fél perc sem telt el, és egy 9-0-val már Koreánál volt az előny, megint időt kellett kérnie Völgyinek (38-36). Hiába hívta magához övéit a magyar szövetségi kapitány, további 5 ponttal eddigi legnagyobb előnyét alakította ki az ázsiai együttes (43-36). A Kiss Angelika, Wentzel Nóra, Boros Júlia trió állt a mieink élére: előbb büntetőkkel, aztán Kiss ziccerével, Boros triplájával és Wentzel floaterével fordítottunk a 28. perc közepére (45-46). Wentzel egy triplát is beszórt a felvonás utolsó percében, de erre érkezett válasz a túloldalról is, 1 ponttal mentünk 10 perccel a vége előtt (48-49).

Koreai triplával és Mányoky kosarával indult a negyedik negyed. Továbbra is folytatódott a meccs eddigi menete: hullámzó volt a találkozó és rendkívül szoros. Varga vezetéshez juttatott minket, majd jött Sohee Lee öt gyors ponttal. 56-53-as koreai vezetésnél megálltak a csapatok, és erről a holtpontról ellenfelünk mozdult el Shin triplájával, érkezett az újabb Völgyi-időkérés (59-53). Sajnos tovább folytatódott az ázsiaiak jó sorozata, 5 perccel a vége előtt már 10 pont volt a lemaradásunk (63-53). Nagyon megálltunk támadásban, és bár 65-53 után a koreaiak is, ez rajtunk nem segített. Kiss duplájával és Mányoky hármasával mozdult meg valami, időt is kért Korea a 38. perc végén (65-58), de fordítani már nem volt időnk, 73-66-ra győzött az ázsiai gárda.

Fotó: FIBA

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
lacaHubie Brownhp12Gecse J. MárióTonymontana Recent comment authors
hp12
Olvasó

Ez így is remek eredmény, gratulálok !

Gecse J. Márió
Olvasó

Én fogadóként olyan nagyon nem örültem ennek az eredménynek, nem gondoltam volna, hogy kikapunk azután, 24 ponttal vertük őket a csoportmeccsen…

Hubie Brown
Olvasó

Fogadóként érdemes lenne nézni is a meccseket. Az is egy nagyon kemény meccs volt, csak a végén nőtt meg a különbség. Nagyon kellemetlen ellenfél a koreai. És hát nem mindegy hogy az első napon, vagy az utolsó játszol ugyanazzal az ellenféllel.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Nem szabad elfelejteni, hogy egy évvel fiatalabbak voltak a vb mezőnynél (!)

Ugyisminyerunk
Olvasó

Teljesen egyetértek az előttem lévővel. Maximális tisztelet a lányokkal szemben és le a kalappal előttük valamint a szakvezetésnek is!!! Köszönjük lányok NEKTEK ezeket az eredményeket. A női kosárlabda új csillagjai vannak ebben a csapatban. További szép sikereket kívánok nektek!

CsakAVasut
Olvasó

Hatalmas gratula,és tisztelet ezeknek a lányoknak,akik majd’ egy hónapja képviselik hazánkat,és örvendeztetnek minket szebbnél szebb eredményekkel. Akinek ehhez bármi negatív hozzászólása lenne,vagy egyetlen rossz szava is a lányokhoz,az picit gondolkozzon el azon,hogy ért e egyáltalán a sporthoz.
Bravó Csajok!

laca
Olvasó

nem azért írtam be a múltkor hogy csevegjek de megszólítottál válaszolok.Értek sporthoz de te nem értesz a szövegértelmezéshez ha egy kicsit a sorok között tudnál olvasni megértetted volna hogy nem a lányokat KRITIZÁLTAM. Éppen azt próbáltam “számonkérní” hogy miért nem játszatták többet te fotelhuszár és hídd el jobban szurkolok nekik mint te gondolnád én átgondoltam mielőtt írtam volna, amikor írsz valakinek ajánlom erősen értelmezd az írásait.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés