Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U20-as Eb: Kikaptunk a finnektől is

Ez most nem sikerült.

Finnország - Magyarország 63-52 (19-17, 12-13, 17-14, 15-8)

U20-as B divíziós fiú Európa-bajnokság
Portugália, Matosinhos

Finnország legjobb dobói:: Karkkainen 13/3, Granlund 12, Liukko 10.

Magyarország: Takács Mi. 3/3, Katona 3, Oroszi 15/9, Rátvay 10, Meleg 7/3. Csere: Sitku -, Dancsecs 7/3, Frank -, Takács Ma. -, Plézer -, Kelenföldi 7.

U20-as fiú válogatottunk ma este Finnországgal játszott a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon a 9-16. helyért. A mieink két győzelem után két nagy arányú vereséget szenvedtek, így 2-2-vel végeztek a negyedik helyen az A csoportban, míg a finnek szintén 2-2-vel a harmadikok lettek a B jelű ötösben, így került össze a két gárda.

Rátvay Balázs duplájával indult a találkozó, majd Karkkainen és Oroszi Bence váltottak triplát, de ezt leszámítva jobban kezdtek a finnek, az 5. perc közepén már 8 pontos előnyük volt (13-5). Pór Péter csapata Meleg Gergő dupláival, Dancsecs András hármasával, majd Oroszi ziccerével egyenlített a 8. percre (15-15), és minimális volt a finnek előnye 10 perc játékot követően (19-17).

A második felvonásban is jobban kezdett ellenfelünk, Pór Péternek időt is kellett kérnie a 15. percben, mert a támadójátékunk újfent teljesen megállt (27-20). Oroszi egymaga hozta vissza csapatunkat 8 pontjával, Rátvay duplájával pedig már mi vezettünk a félidő hajrájában (29-30). A játékrész utolsó percében Granlund gyalogolt el a gyűrűnkig, egyetlen pont volt a differencia a nagyszünetben (31-30).

A fordulást követően sem változott a forgatókönyv: a harmadik felvonás első fele is gyengén sikerült a magyar válogatott számára, a finnek, Liukko és Karkkainen vezetésével 9 ponttal megléptek a 26. percre, újfent időt kért Pór (45-36). A finnek lendületét meg is törtük ezzel, Kelenföldi, Katona és Rátvay kosaraival pedig 4 pontra kapaszkodtunk vissza az utolsó negyed előtt (48-44).

A záró 10 perc elején Waxlax büntetőivel, valamint Boyd 5 pontjával 10 pont fölé nőtt a távolság, négy percnyi kosárcsend után hívta magához játékosait a magyar szövetségi kapitány, Pór Péter (55-44). Kelenföldi és Takács Milán pontjaival megint reagálni tudtunk, Finnország azonban egy időkéréssel rendezte a sorait, nem engedett minket vissza látótávolságon belülre, és végül 63-52-re győzött -írja az MKOSZ.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
lddMásikVégétFújdMegTonymontana Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Sírva nevetünk,mulatunk EMESÉVEL és anyukájával. Alighanem tudjátok,hogy ily módon: Hihihi és hahaha, kackac-kukac !!! 😀 😀 😀

ldd
Olvasó

Lécci ne nyeríccs!
Van itt baj bőven nélküled is …

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Újabb kosárnemzettől vereség…. női kadett meccsen több pontot dobnak ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés