Connect with us
Hirdetés

Felkészülési mérkőzés

Kikapott Kecskeméten az OSE – Dobókkal frissítve!

Szoros mérkőzést játszottak a csapatok.

  •   

KTE - OSE Lions 78-72 (26-21, 19-15, 17-18, 16-18)

Felkészülési mérkőzés
Kecskemét

KTE-Duna Aszfalt: Lewis -, Pesakovic 6, Derasimovic 15/3, Dramicanin 12/6, Karadhodzics 14, Lukács 5/3, Kucsera 5/3, Wittmann 14/9, Horti 7.

OSE Lions: Anda 2, Bíró 13/3, Remy 17/6, Paul 6/3, Morgan 10/3, Bailey 14, Illés 6/6, Garamvölgyi 4, Mucza -.

78-72-re legyőzte a Kecskemét az OSE Lions együttesét a pénteki felkészülési mérkőzésen.

A KTE honlapjának tudósítása:

Első edzőmeccsét játszotta pénteken a KTE-Duna Aszfalt a Messzi István sportcsarnokban, ahol az OSE Lions együttesét fogadták. Váradi Kornél minden játékosának bizonyítási lehetőséget adott a találkozón, amely végül 78-72-vel zárult.

A szakmai stáb az összecsapáson még nem számíthatott Thomas Cleveland játékára, aki a Laura hurrikán miatt csütörtökön tudott csak útnak indul Magyarországra. Az amerikai légiós összefoglalónk megírása közben már meg is érkezett Kecskemétre. Természetesen rá is vonatkoznak a hazai járványügyi hatósági szabályok, és két PCR-teszt várt rá, és ha azok negatív eredménnyel zárulnak, utána csatlakozhat a csapat munkájához.

A Lewis-Pesakovic-Derasimovic-Dramicanin-Karadhodzics ötössel kezdte a találkozót a Kecskemét, és utóbbi révén az első pontokat gyorsan megszerezték, 2-0. Három percet követően már 9-3 állt a táblán Dramicanin tripláját követően, majd Pesakovic és Horti is feliratkoztak a pontszerzők közé, 14-6. A pontos támadásoknak köszönhetően tíz fölé nőtt a különbség (24-13), de az utolsó minutumban megrázták magukat a vendégek, így 26-21-gyel zárult az első felvonás.

Az OSE két gyors kettessel zárkózott fel egy pontra (26-25), eztán riadót fújt a hazai alakulat, és Kucsera, valamint Karahodzics révén 32-25-re lógtak meg. A negyed derekán, 35-25-nél időt kértek a vendégek. 37-30-nál pedig már Váradi Kornél rendelte magához tanítványait. A következő támadásnál Horti maradt a földön, hosszas ápolást követően tudott csak felállni, és a további játékot már nem tudta vállalni. Mentővel szállították további vizsgálatokra a nyáron igazolt centerünket. Folytatódott az edzőmeccs, és Wittmann két sikeres büntetővel szerezte meg első egységeit, aztán egy trojkával növelte a különbséget a felek között, 42-32. A félidőre 45-36-tal vonulhattak a csapatok.

Hazai pontokkal indult a harmadik etap (49-36), a tíz pont körüli kecskeméti előny állandósult, és csak ritkán tudott ezen belülre kerülni az Oroszlány csapata. A KTE-ből Chester Lewis is ápolásra szorult egy rossz érkezést követően, őt Váczi Tamás fizioterapeutánk vette kezelésbe a pálya mellett, a folytatásban már ő sem tudott parkettre lépni. A negyed utolsó három percében felpörgött az OSE, és 57-52-re tudtak zárkózni, Váradi Kornél pedig időt kért, hogy rendezzék a sorokat. A felvonást Wittmann hármasa zárta, 62-54-gyel várhattuk a záró negyedet.

Pontatlanságok jellemezték a játékot mindkét oldalon a negyedik negyed első perceiben, két percet kellett várni, mire a vendégek játékosa, Bíró megtörte a csendet, 62-56. Dramicanin és Karadhodzics kezei viszont nem remegtek meg eztán sem, és 68-60-as eredménnyel kezdődött meg az utolsó öt játékperc. A fiatalok közül Lukács Döme is betalált (70-60), míg a másik gyűrűt Morgan és Illés vették be, 72-65. Majd újfent Lukács villant, ezúttal kintről, és újra visszaállt a 10 pontos differencia kettő minutummal a vége előtt, 75-65. Faragni még tudott ebből az OSE, de a KTE-győzelem nem forgott veszélyben. A végeredmény: 78-72.

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
redmillerOroszlanyi BanyaszPbask Recent comment authors
redmiller
Olvasó

Meg volt az első!
Sok tanulság nem vonható le.
Az OSE elég agresszív volt, gondolom a múltkori nagyarányú vereség miatt akartak bizonyítani.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Gyors felépülést a sérülteknek!
Ez már jobbnak néz ki, mint az első meccsünk.

Vírusmentes bajnokságot!

Pbask
Olvasó

Szép volt Oli,így tovább! 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés