Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Kikapott Hollandiában a magyar válogatott

Nem sikerült jól az Európa-bajnoki selejtező első mérkőzése.

Hollandia - Magyarország 66-56 (11-19, 15-7, 24-20, 16-10)

Európa-bajnoki selejtező, H-csoport, 1. forduló
Amszterdam, Sporthallen Zuid, 700 néző
V.: Özlem Yalman (török), Geert Jacobs (belga), Maxime Boubert (francia)

Magyarország: Studer 6, Turner 20/9, Dubei 5, Kiss -, Határ 15. Csere: Horváth -, Zele 4, Weninger 2, Barnai 2, Lelik 2, Bálint -, Pusztai -.

Hollandia: Cornelius 1, L. Bettonvil 5/3, Van den Adel 12/3, van Grisven 8, Hof 18. Csere: K. Kuijt 12/6, Van der Keijl -, J. Bettonvil 3/3, Driessen 2, Westerik 2, F. Kuijt 3/3, Jongeling.

Megkezdte szereplését a női kosárlabda-válogatott a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjének a H-csoportjában. A kilenc csoportból a csoportelsők és a legjobb 5 csoportmásodik jut tovább. A két csapat legutoljára 2011-ben találkozott egymással, akkor a mieink 68-39-re győztek, de azóta a holland csapat sokat fejlődött. Egyébként a FIBA statisztikája szerint a két válogatott eddig tízszer találkozott egymással, a mérleg pedig 6-4 volt a magyarok javára az összecsapás előtt.

Egy szép Studer-Határ összjátékkal kezdődött meg a találkozó, majd Turner is megtalálta a centert. Jó védekezéssel kezdett a magyar csapat, közel 3 perc telt el, mire a hollandok megszerezték első pontjaikat, Hof révén (3. perc: 2-4).  Turner vágott be egy triplát, Suter pedig szépen tört be (2-9). Hosszú hollandiai gólcsend után van Grisven dobott egy tempót és Van den Adel is eredményes tudott lenni. Turnert faultolták hárompontos dobás közben, aki mindhárom büntetőjét értékesítette (7. perc: 6-11). Határ középtávolija után, 8 pontos magyar vezetésnél kért időt a holland szövetségi kapitány, Hakim Salem. J. Bettovil egyből egy hármassal jelentkezett becserélése után, a túloldalon pedig Weninger ment be szépen és harcolt ki két dobást, hibátlanul célzott. Driessen tört be, majd 20 másodperce maradt a magyaroknak az első negyedből. Turner felvezette, lepattogtatta az időt, majd ahogy kell, egy hármassal zárta ezt a 10 percet. 11-19.

A második játékrész Cornelius büntetője kezdte, majd magyar részről Barnai dobott egyet. Van den Adel szerzett öt pontot zsinórban, amire Zele válaszolt egy távoli duplával (15. perc: 17-22). Emese Hof centerezésével 3-ra jöttek fel a hollandok. Barnai ismét bedobott egyet a két megítélt büntetőjéből, Van den Adel viszont megint megállíthatatlan volt, aki ekkor már a kilencedik pontját szerezte a negyedben, Székely Norbert 21-23-nál kért időt. Emese Hof egyenlített ki, de Lelik hibátlanul célzott a vonalról. Határ is dobhatott kettőt ó, de csak az egyik ment be, időt kértek a hazaiak (18. perc: 23-26). Védekezésben zónára váltott a magyar csapat, mégis kiegyenlítettek a narancssárga mezesek, ezúttal Székely Norbert kért időt (19. perc: 26-26). A hátralevő időben már nem esett kosár, egálról vonultak nagyszünetre a felek. 26-26.

Szinte semmi nem jött össze Studeréknek. (fotó: Pókász Endre/MKOSZ)

A fordulás után van Grisven tempójával először vette át a vezetést a holland csapat a meccsen, majd K. Kuijt értékesített két büntetőt. Van Grisven ziccere után már hattal mentek a hazaiak, majd Studer szerzett egy fontos labdát, ami után Határ hozta az első magyar pontokat a második félidőben (32-28). Egy betörés után megint 6 volt közte, magyar időkérés következett. Dubei szerzett 1 pontot, majd Loyce Bettonvil küldött a helyére egy triplát (25. perc: 37-29). A magyar csapatkapitány ezúttal mindkét szabaddobását értékesítette. szigorított a védekezésén Székely Norbert alakulata, amiből Turner kétszer is tudott indulni, időt kellett kérnie Hollandiának (37-35). Loyce Bettonvil tett vissza egy támadólepattanót, majd K. Kuijt dobott egy tempót. Dubei két bünetővel válaszolt, majd K. Kuijt talált be távolról, de Turner  reagálni tudott. Felváltva estek a kosarak, ebben az időszakban állandósult a 4-7 pontos különbség. Zele tett szedett egy lélektanilag dontos támadólepattanót, amiből eredményes is tudott lenni, az utolsó holland akciót pedig kivédekeztük. 50-46.

Hof négy pontja nyitotta a záró játékrészt, Székely Norbert másfél perc után már időt is kellett, hogy kérjen (54-46). Ez sem törte meg Emese Hof lendületét, aki kétszámjegyűre növelte a különbséget. Egy Studer-Határ kettő-kettő után állhatott utóbbi a vonalra, de csak a második dobását értékesítette (34. perc: 56-47). Turner ütötte be a negyedik faultját, majd Dubei kért cserét a jobb bokáját fájlalva. Több hiba is csúszott a támadásokba ebben az időszakban. Határ ütött oda Hofnak, aki nem hibázott, 11-gyel mentek a hollandok három perccel a vége előtt. Turner vitte végig, időt kértek a hazaiak (37. perc: 58-49). Fleur Kuijt küldött a helyére egy triplát, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel a magyarokat, ráadásul Karin Kuijt is eredményes volt távolról (39. perc: 64-49). Határ büntetőjére Van den Adel dobott kettőt, Székely Norbert időt kért, 1:18-cal az órán. Studer csökkentette a hátrányt, majd Határ tett vissza egy támadólepattanót. A holland győzelem ekkor már nem forgott veszélyben, Magyarország vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. 66-56.

A magyar válogatott vasárnap Sopronban, 20:30-kor fogadja Szlovákiát a második fordulóban.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Szakács TiborBezse2lee14Vicces fiú vagy, SullyKendeffy Botond Recent comment authors
Szakács Tibor
Olvasó

Szényen!

Szakács Tibor
Olvasó

Szégyen!

Bezse
Olvasó

Szörnyű gyenge meccs volt . 60-47 állásnál néztem bele online , elment oda-vissza 6-8 támadás gól nélkül…. A gyengék nyertek a bénák ellen . Sajnos ez volt .

RRichieG
Olvasó

Ha valaki 56 pontot dob és béna, akkor milyen lehet az aki 49 pontot dob? ???

2lee14
Olvasó

Na és az milyen béna lehet aki 3 negyed alatt az újonc otthonában a magyar bajnokságban 48 pontot dob? Jó kérdés mi? Elmondom nagyon béna!!

RRichieG
Olvasó

Na és az milyen béna lehet, aki(Falco) az újonc ellen elbukja a 3.negyedet hazai pályán? ???
Ezt is mondd meg légyszi!
Magyar Kupaaaaa (8)

2lee14
Olvasó

Uramisten……

Szakács Tibor
Olvasó

Még bénább

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Az arc az megvan, de az alázatosság nincs, sikerült egy hobbicsapattól kikapni a magyar kosárlabda kirakatcsapatának, a “bezzeg” csapatnak, akiket a szövetség úton, útfélen példaként emleget minden tekintetben. Milyen akkor a többi? Tudjuk…

Kendeffy Botond
Olvasó

Azért ez, ebben a formában gáz.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

9 assistra, 16 eladott… nice ?

caseyjones
Olvasó

Úgy látszik, túlságosan elvonta a lányok figyelmét a cukiságbomba. 🙂

Jagerman
Olvasó

Egyszerűen balfaxok, de évtizedek óta ez van. Eljött a muszáj válogatottak időszaka. Értsd nem azért válogatott valaki, mert a tudása erre predesztinálja, hanem azért mert a keretet fel kell tölteni valakivel. Futottak még országa lettünk. Ez van szinte az összes labdajátékban. Férfi kézilabdában, de férfi kosárlabdában is. Berántják, hogy meglegyen a keret, de egyébként nem ütik meg az elvárt szintet. Sajnos nem lesz változás és még sokáig maradnak a balfékek. Ezért nem fogunk jutni semmire.

RRichieG
Olvasó

De legalább többet dobtunk, mint a Falco(49) ???

2lee14
Olvasó

Meg mint a Szolnok az újonc otthonában 3 negyed alatt(48)!

RRichieG
Olvasó

Még jó, hogy egy meccs 4 negyedig tart, bár a Falconak 6 negyed is kevés lett volna az 50 ponthoz..
Még több közpénzt!
Magyar Kupaaaaaaa

2lee14
Olvasó

Ha netalántán megnyerjük a magyar kupát utána mivel fogsz jönni? Addig találj még valami légyszi mert nélküled unalmas lesz mindenki élete.

Zsarkov
Olvasó

Nem szoktam női meccset nézni, de ez egy másik sportág…, olyan elemi hibák vannak, ami egy fiú U12-ben is szégyen lenne…

Isojoe
Olvasó

Ez nem csak kosárlabdában van így, a női foci világbajnok USA csapatot is agyonverte valami utánpótlás fiúcsapat, talán 14-15 évesek. Inkább az az elgondolkodtató, hogy hatos labdával nem tudnak (nem csak a magyarok) az óceánba se betalálni. A dobás tanulható.

Zsarkov
Olvasó

Húhú, ez a Székely egy igazi kókler, megélhetési edző…

derryl
Olvasó

KB 10 éve ezt ugatom! Azért jól eladja a semmit!

J.R.Benitez
Olvasó

Turner és Határ. Sajnos csak 2 ember…. Többiek??? Aranyosak lelkesek de ez nagyon kevés. Csalódott vagyok mert nagyon bíztam a győzelemben! MAGYAROK!!!!

RRichieG
Olvasó

A lényeg a cukiság bomba. Meg a póniló f@sza ???

SopronKCfan
Olvasó

Pocsék meccs volt. Tulajdonképpen amatőröktől kaptunk ki… Vasárnap nyerni kell… Sőt. Innentől minden meccset, ha egyáltalán utazni akarunk az EBre.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés