Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Kiesett a Piros-csoportból a Nagykőrös

Idegenben harcolta ki az osztályozót a Veszprém.:

:

Egy labdás végjátékot és vendégsikert hozott a 13. helyért zajló párharc mindent eldöntő mérkőzése.

NB I. B, Piros-csoport, párharc a 13. helyért, 3. mérkőzés

Nagykőrösi Sólymok KE – Veszprém KK 91-94 (15-21, 32-25, 19-19, 25-29)

Nagykőrös: Lakosa 26/9 (+12 lepattanó), Tóth 5, Fehér 4/3, Kocsis 7, Timkó 19 (+12 lepattanó). Cs: Kovács B. 12, Horváth 8, Filep 2, Váits 4, Molnár B. 4.

Veszprém: Szabó 15/3, Madár 11/6, Udemezue 22/18, Ratiani 15/9 (+15 lepattanó), Orgona 13/3. Cs: Szeifert 5/3, Birkás 13/3, Ráskai -.

A párharc végeredménye: 2-1 a Veszprém javára.

Jobban bírta a hajrát, életben tartotta bennmaradási esélyeit a Veszprém KK. Nagy lendülettel kezdtek a főleg távoli dobásaikra alapozó vendégek (9-21), de a közönsége által hajtott hazai gárda a 13. percben utolérte ellenfelét, majd egy 8-0-s rohammal a nagyszünetre át is vette a vezetést. A folytatásban végig fej-fej mellett haladtak a felek, a záró felvonás derekáig többnyire a házigazdák jártak előrébb. A 37. percben a szerdán győztes kosarat szerző Promis Udemezue hármasával újra a piros-szürkéknél volt az előny (75-77), nem sokkal később döntetlen állásnál egy újabb trojkát süllyesztett el a hazai gyűrűben a 2005-ös születésű játékos, amit Madár is megtoldott egy triplával, kedvező helyzetből várhatták a végjátékot a dunántúliak (81-86). Az utolsó percekben Horváth, Fehér és Kocsis, illetve Orgona is kipontozódott, Lakosa Ákos két hárompontosával a dudaszóig meccsben tartotta a Puszta-legénységet, de Horváth Ákos tanítványai nem hibáztak bele a büntetőzésbe, a kőrösiek irányítójának utolsó, távoli kísérlete pedig kimaradt – hat év után véget ért a Nagykőrösi Sólymok történetének első piros-csoportos időszaka.

A veszprémiek az idegenbeli győzelemmel olyan bravúrt hajtottak végre, amely az idényben idáig sem nekik, sem playout-ellenfelüknek nem sikerült – összességében csupán szezonbeli negyedik bajnokságban elért sikerük volt ez, melyek közül hármat is a piros-feketék ellen ünnepelhettek. Számukra így még hátra van a rájátszás legfontosabb párharca: a Budafok-MEAFC zöld-csoportos döntő vesztesével játszanak majd kuparendszerű osztályozót.

Fotó: Nagykőrösi Sólymok Kosárlabda Egyesület

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés