Connect with us
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokság

Kiélezett csatát nyert meg a ZTE

Az utolsó percekig meccsben volt a Kaposvár.

  •   

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 98-90 (24-23, 22-19, 23-26, 29-22)

Play-out 2. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Praksch P., Győrfy R., Makrai M. (Téczely T.)

ZTE: Duren 29/9, Donaldson 11/3, Polster -, Vuko 17/6, Szabó 20/6. Cserék: Antóni -, Wiggs 19/3, Völgyi 2, Bonifert -.

KKK: Curry 18/3, Krnjajski 13/3, Rivers 26/6, Bogdán 3, Hendlein 6. Cserék: Miliszavljevics 24/12, Baki -, Plézer -.

Az előző héthez hasonlóan ez alkalommal is akadtak sérült játékosai a Zalaegerszegnek, így Heinrich Róberték számára nem alakult zökkenőmentesen az elmúlt egy hét alatt a felkészülés: Glenn Budapesten kezeltette bokáját, és Simon Kristóf talpa sem jött rendbe. A Kaposvárban ismét játékra jelentkezett a bajnokság asszisztkirálya, Morris Curry; ám Allen kisebb sérülés miatt csak melegítőben nézte a meccset, s mivel Révész Ádámra még jó ideig nem számíthat Nikola Lazics, magasposzton a Kaposvár is igencsak hiányos volt. A ZTE szerette volna feledtetni a márciusi hazai pályás csúfos vereséget a somogyaiak ellen, így Szabó Zsolték – hiányzóik ellenére is – egyértelműen győzelmi szándékkal futottak ki a parkettre szerda délután.

8-4-re a vendégek léptek el, ám a ZTE gyorsan rendezte sorait. Rivers és Duren között alakult ki dobópárbaj, a KKK jelezte, hogy komolyan veszi a meccset, Miliszavljevics két gyors hármasával már vezetett a somogyi alakulat, mely sokkal jobban lepattanózott: 12-7-re állt jobban ebben a műfajban a 8. percben Lazics mester csapata, ami különösen akkor érdekes mutató, ha hozzátesszük, hogy hat lecsorgó labdát a zalai palánk alatt gyűjtöttek be Hendleinék. 24-23-al zárult az első tíz perc.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Hendlein és Rivers gyors kosarai után kénytelen volt időt kérni Heinrich Róbert: öttel ment a KKK. Használt a fejmosás, Vuko és a sérülésből visszatérő Wiggs akcióival már a hazaiaknál volt az előny. Hullámzó volt a meccs, a ZTE egy 11-3-as szériával már majdnem elérte a tízpontos különbséget, ám a félidő végén megrázta magát a Kaposvár, így mindössze négypontos előnyt mutatott az eredményjelző 20 percnyi játék után.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Továbbra is tapadt a vendégcsapat, melyet  Miliszavljevics vett vállára. Egy 12-2-es futással már vendégvezetést mutatott az eredményjelző, Heinrich Róbert roppant dühösen kérte számon a „dobingálást” csapatának tagjain. Rivers és Miliszavljevics továbbra is vezérek maradtak, s már öt ponttal vezetett a somogyi csapat, amikor Szabó hármasa utat talált a gyűrűbe. Miliszavljevics sportszerűtlen faultot kapott Duren akadályozásáért, a sértett mindkét büntetőt a helyére küldte, majd Vuko is betalált a támadásból, így ismét a ZTE-nél volt az előny. Szabó Zsolt nagyon elkapta a fonalat, lepattanók és pontok terén is meghatározó volt a harmadik negyedben, igazi „csk” volt a pályán.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

69-68-ról folytatódott a játék, Curry és Vuko egyaránt hármast dobott, majd Szabó és Duren is betalált. Időt kért Nikola Lazics, hiszen már öt ponttal vezetett a ZTE. Egyre jobban lendületbe jött a Zalaegerszeg, s bár próbálkozott a felzárkózással a KKK, nem volt igazi átütő erő már ezekben az akciókban. A meccsnyerő dobás végül az egész meccsen kiválóan célzó Wiggs-é volt, végül 98-90-re nyert a ZTE a meccset végigjátszó Duren vezérletével (29 pont, 7 assziszt, 9 kiharcolt fault), de Szabó, Wiggs és Vuko is nagyon odatették magukat a csapat érdekében. A vendégek 3 légiósa nagyon igyekezett, s a 90 kaposvári pontból 68-at ők jegyeztek, ám ez ezúttal kevésnek bizonyult a győzelmet jobban akaró ZTE ellen.

Fotók és tudósítás: Bálizs Zsuzsa:

  •   
13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
KekfeherekTomimissfortune599Cibuláre BucimbungaZsotija Recent comment authors
missfortune599
Olvasó

Idén a zete megúszta de jövőre nem lesz ekkora szerencséje, nem lesz a Berény aki kiessen helyette

Tomi
Olvasó

Buta vagy

Kekfeherek
Olvasó

Honnan tudod, hogy milyen csapata lesz a ZTE-nek?

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Szerintem nem volt rossz meccs, küzdős, változatos. Sajnos a centerposzton igencsak megrövidültünk, mivel Révész után -állítólag- Allen is lesérült. Más lett volna a játék képe velük. A fiatal Beni szépen helytállt, de csodára nem volt képes. A Zete végig jól küzdve, helyenként szép játékkal megérdemelve nyert. Ha a motiváció nyilvánvalóan már nem nagy, a fizetésért továbbra is meg kell dolgozni minden mérkőzésen. Szerintem a játékosainkat nem érheti különösebb vád -még ha nem is “haltak meg” a pályán- ma ennyire futotta. HAJRÁ KKK/OSE!!!

Zsotija
Olvasó

Ugyanmár emberek! Az egész alsóházi rájátszásnak nincs semmi értelme. A Kaposvár már úgyse eshet ki és valószínűleg mindenkinek tökmindegy, hogy 9. lesz-e a csapat a végén vagy 11. Nem értem mit kárognak itt a károgók, amikor teljesen tét nélküli már az összes mérkőzés. Májusban már valószínűleg csak ifi csapattal fognak kiállni, hiszen nem lesz értelme már pénzt költeni a légiósokra… Most már teljesen fölösleges számon kérni a teljesítményüket. Ne tegyétek! Én se teszem.

Egy kaposvári szurkoló.

HajraKapos
Olvasó

Ja, ha szeretnek veszíteni, akkor hajrá. Megnyerni egy mérkőzést az nem elég tét? Kapjunk ki akkor Jászberényben is, az se bosszantana ezek szerint.

Zsotija
Olvasó

Nem különösebben. Én ezt a szezont már akkor elengedtem, amikor biztos volt hogy nem kerülünk 8-ba. Szurkolok a csapatnak és a vezetőségnek, hogy maradjon Lazics, Révész, esetleg Milos, és legyen egy jó csapatunk jövőre, de hogy a maradék idei meccsen mit játszanak, már teljesen mindegy.

HajraKapos
Olvasó

Értem, amit mondasz. Engem talán azért bosszant jobban, mert ennél a srácok sokkal, de sokkal többet tudnak, és ezt szeretném, ha be is bizonyítanák. Nem akarom, hogy azt mondják rájuk, hogy pl. az Alba vagy Debrecen (és még lehetne sorolni) megverése csak a szerencsén múlott. A többi csapatnak sincs motivációja, az OSE mégis talált magának, és megverte idegenben a PVSK-t. Ez hiányzik nekem most!

lujo
Olvasó

Grat a csapatnak! Végre voltak passzok, betörések. Ezt jó volt nézni. Kár azért a 2-3 hónapért az olasszal. Hajrá ZTE!

HajraKapos
Olvasó

Vicc volt az egész! Visszatérünk tavaly novemberre megint?!? Ilyen hozzáállással minek utaztok el egyáltalán? Most már megint ez lesz?!? A utolsóelőttitől 98 pontot kapnunk? Fasza védekezés mondhatom. Rohadtul remélem, hogy ez nektek is ciki, nem csak nekünk.

ldd
Olvasó

Elfogyott a lendület…

Rubik75
Olvasó

Allenel,miért nem játszott?Lesérült ő is,vagy már nincs itt?Baki ma is 0.

hm
Olvasó

Szerintem ott ül a padon melegítőben

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés