Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Kiegészítő szerepből alapemberré

Bazsó Brúnó örül, hogy Nyíregyházán sokat játszhat és letisztultabbak a szerepek.:

:

Mint ismert, a Nyíregyháza Blue Sharks nyáron két olyan játékossal erősítette meg a keretét, akik nem nyíregyháziak. Tóth Gergely és Bazsó Brúnó hamar beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, és az alapszakasz vége felé is egyértelműen látszik, mindkettőjüknek fontos szerepük van a csapatban.

Bazsó Brúnó a szombathelyi kosárlabda egyik, ha nem a legerősebb, 1995-ös korosztályának a tagja, megannyi utánpótlássiker után a felnőttcsapathoz is felkerült, háromévnyi „nagy Falco” után az ugyancsak élvonalbeli Jászberénynél töltött két évet, mielőtt a Cápákhoz igazolt.

– Minden évben egyre több tapasztalatot szereztem, egyre több ragadt rám – emlékezett vissza az A csoportos időkre Bazsó Brúnó a szon.hu-nak. – Jászberényben nem játszottam annyit, mint szerettem volna, úgy gondoltam, jobb lenne most váltani, hogy többet játszhassak. Azzal jobban fejlődhetnék. A nyíregyháziak közül többek ellen játszottam korábban, Bus Ivánnal pedig csapattársak voltunk Szombathelyen. Őt kérdeztem ki, milyen itt, szeret-e itt játszani.

– Az A csoportból egyre többen jöttek ebbe a bajnokságba, emelkedett a színvonal. Néhány éve a Falco fiókcsapatával játszottam több mostani ellenféllel, ahhoz képest mindenképp erősebb lett a liga. Kiváltképp az első öt-hat csapat képvisel jó játékerőt – tette hozzá Brúnó.

A 23 éves kosaras abszolút nem érzi visszalépésnek az „osztályváltást”.

– Négy-öt évig kiegészítő szerepben voltam, azt sem tudtam, hogy pályára lépek-e, vagy sem – folytatta.

– Itt többet kell vállalnom, letisztultabbak a szerepek. Az elején nem volt könnyű átállni erre, mert egy kis meccshiánnyal küszködtem, mivel az U20-ban már nem játszottam az utóbbi években, és a felnőttek között kevesebb lehetőséget kaptam.

Szóval, a szezon elején vissza kellett szoknom a játékba, de úgy érzem, elég gyorsan sikerült.

Mi az hogy! Az összértékmutatója (VAL) a legjobb a csapaton belül, lepattanókban is élen jár (7.3), a 13.8-as pontátlagával a második. A korábbi csapataiban inkább mezőnyembernek számító játékos ráadásul több poszton is bevethető.

– Az előző szezonban, Jászberényben már szerepeltem négyes poszton kényszerből, páran lesérültek előttem, ezért fölfelé toltak, de elég mobilis vagyok szerencsére, játszottam már irányítót is – mondta a Cápák alapembere.

A Blue Sharksra igen nehéz március vár, ennek első meccse vasárnap a MAFC ellen következik. Ha minden jól megy, ezen a találkozón a bokasérüléssel bajlódó Bazsó Brúnó is pályán lehet a társaival.

Kiemelt kép: Pusztai Sándor/szon.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés