Connect with us
Hirdetés

3x3

Kialakult a 3×3-as Eb-selejtezők mezőnye

Május 20-22. között, Tel-Avivban rendezik a tornát.

  •   :

:

Idén a belgiumi Antwerpen városa ad otthont a 3×3-as Európa-bajnokságnak. A tornát 2020. június 25-27. között rendezik, mindkét nemben 12-12 csapat részvételével. Az elmúlt évektől eltérően ezúttal a mezőny nagy része, tíz-tíz csapat már kvalifikált a kontinensviadalra, méghozzá világranglista-pontjainak köszönhetően.

A férfiak mezőnyéből az alábbi gárdák automatikus Eb-résztvevők: Belgium, Szerbia, Oroszország, Hollandia, Franciaország, Románia, Észtország, Ukrajna, Lettország, Olaszország.

A hölgyeknél a következő válogatottak lesznek ott biztosan a tornán: Belgium, Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Észtország, Ukrajna, Lettország, Olaszország, Lengyelország.

Mint látható, a magyar együttesek nincsenek a felsorolásban, hazánk legjobbjainak selejtezniük kell az Eb-részvételért – erre egy május 20-22. között rendezendő tornán lesz lehetőségük, az izraeli Tel-Aviv városában. Mindkét nemben a selejtező győztese, vagyis 1-1 csapat kvalifikálja magát Belgiumba (lesz egy másik torna is a romániai Constanta-ban, ahonnan szintén a győztesek jutnak ki).

A selejtező résztvevői a férfiaknál: Izrael, Németország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Litvánia, Dánia, Portugália, Törökország, Lengyelország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Montenegró.

A csapatokat négy csoportba sorsolják, majd a kieséses szakasz következik (elődöntők, döntő).

A hölgyek mezőnye pedig a következőképp fest: Izrael, Németország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Litvánia, Dánia, Portugália, Törökország, Szerbia.

A csapatokat két csoportba sorsolják, majd szintén a kieséses szakasz következik (elődöntők, döntő).

fotó és szöveg: hunbasket.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés