Connect with us
Hirdetés

3x3

Kialakult a 3×3-as Eb-selejtezők csoportbeosztása

Csirke Ferenc együttesét Demeter Attila, Ivosev Tamás, Keller Iván és Kelemen Balázs alkotja.:

:

A koronavírus miatti leállást követően újra beindul a nyári nagyüzem a 3×3-as kosárlabdában. Felnőtt nemzeti csapatainkra rögtön június elején komoly erőpróba vár, hiszen a szeptemberi kontinensviadal selejtezőit június 4-5. között rendezi a FIBA, három helyszínen. A mieink a romániai Konstancába hivatalosak, mostanra pedig a csoportellenfelek kilétére is fény derült.

Női válogatottunk a C jelű trióba kapott besorolást, Nagy-Britanniával és Dániával együtt. A britektől ismerős lehet a DVTK-s Cheridene Green, a dánokról azonban nem sokat tudni. Földi Attila gárdája bő kerettel készül a nyári viadalokra, az Eb-selejtezőre a Hegedűs Janka – Papp Dia – Böröndy Vivien – Kányási Veronika négyessel indulnak csatába a hölgyek.

Férfi nemzeti csapatunk a D jelű négyesben szerepel majd, Csehországgal, Bulgáriával és Dániával egyetemben. Csirke Ferenc együttesét Demeter Attila, Ivosev Tamás, Keller Iván és Kelemen Balázs alkotja a tornán.

A férfiak ágán kettő, míg a nőknél három csapat kvailfikál a kontinensviadalra Konstancából, de akkor sincs veszve minden remény, ha ez esetleg nem jön össze valamelyik válogatottunknak. Az izraeli és a romániai selejtező legjobb ki nem jutó csapatait ugyanis összevetik (ehhez a férfiaknál a hármadik, a nőknél a negyedik helyen kellene végeznünk), és aki ezen összevetésben jobbnak bizonyul, megváltja jegyét az Eb-re.

A 2022-es 3×3-as Európa-bajnokság Grazban lesz szeptember 9-11. között, 12-12 női és férfi csapat részvételével.

Fotó és forrás: Hunbasket

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés