Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ki-ki meccset játszott egymással a Szeged és a Pécs

Hét vereség után talpra álltak a baranyaiak, Alekszics győzelemmel kezdett a kispadon.

  •   

Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-Veolia 72-84 (16-29, 16-12, 26-14, 14-29)

Bajnokság, 14. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., dr. Mészáros B., Györfy R. (Valovics I.)

Szeged: Miliszavljevics 8, Wirth 2, Krapic 19/3, Balmazovics 8/6, Asbury 24. Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Vágvölgyi 9/9, Olasz -.

PVSK: Pongó 9/3, Diggs 9/3, Smith 20/6, Budimir 10/6, Horti 12/3. Csere: Sulovics 10, Ruják 7/3, Antóni -, Csirics 7/3.

Andrija Csirics mellett Nenad Sulovics is ismerősként, ám már ellenfélként tért vissza Szegedre. A PVSK zsinórban hét (a nemzetközi kupával együtt tíz) vereség után edzőt váltott, Dragan Alekszics első alkalommal ült a baranyaiak kispadján.

Mindkét csapatnak égetően nagy szüksége volt a győzelemre, a kiesés elől menekülő Szeged legutóbb hiába vezetett szinte végig Pakson, végül kikapott.

Elsöprő lendülettel kezdték a mérkőzést a vendégek, nyoma sem volt a viharvert állapotuknak. Balmazovicsék csak szenvedtek, rohantak az eredmény után. Az első negyedet követően 16-29 volt az állás.

Ahogy arra számítani lehetett, a folytatásban visszaesett a Vasút az extra pontgyártásából, kicsit közeledtek a hazaiak, de még mindig rengeteget hibáztak, így a félidőben 32-41-es eredményt mutatott a tábla.

Alapos fejmosást tarthatott a szünetben Szekulovics edző, mert pillanatok alatt fordított a Szedeák. Varázsütésre megváltozott a játék képe. Könnyű kosarakra törekedtek a hazaiak, leginkább a palánk alatt gyors és mozgékony Asbury-re építettek. Hirtelen visszatértek az izgalmak, 58-55-ről indult a záró felvonás.

Egy darabig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán a hajrára elkészült erejével a Szeged, Smith, Horti és Sulovics vezérletével megérdemelt vendég siker született.

A PVSK ezzel újra 50 %-os mutatóval áll a nyolcadik helyen.

fotó: hunbasket.hu, Frank Yvette, Délmagyarország

  •   
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
AzaferiModus operandiMexx92MivanmivanLeonidasz Recent comment authors
Azaferi
Olvasó

Jár a gratuláció a győzelemért. Valamiféle képet majd az Alba meccs után látunk..A KTE ellen itthon kötelező a győzelem, az Alba ellen illendő, ha a Máté által vizionált extra győzelmeket komolyan is veszi a csapat..Hajrá Vasút!

Mexx92
Olvasó

Ez igen srácok ez kellett! Diggsike mikor akarsz elkezdeni kosarazni? Eltávolították Ferit a te kérésedre akkor most meg mi a probléma hogy nem játszol jól? Példát vehetnél Smithről ő ma harcolt és jól játszott. Vagy összeszeded magad vagy eltakarodsz tőlünk. Dragan te meg a kövi meccsre jobban szed össze magad mert ez ma semmi volt tőled

Mexx92
Olvasó

Mínuszóljatok csak bolondok. Attól nem fog megváltozni a véleményem se Diggs se Dragan iránt. Hidegen hagy hogy mit gondoltok. Ha jobban belegondoltok hogyha nem játszik ilyen jól tegnap Smith akkor kikapunk

Koops
Olvasó

Kedves Csapatom!
Ezzel a mutatott játékkal Ferivel is meg tudtátok volna nyerni a meccset!
Alekszics meg csak nézet sokszor mikor a Szeged elkezdett kapaszkodni fel… Örüljünk nagyon, ha nem alsóházas csapat leszünk… 9-10 helyre jók lehetünk, de még ebbe se vagyok biztos… de ha nem így lesz én kerek elnézést elsők között
Innentől kezdve játszon a Vasút újra, ahogy kell és a szurkolóik elvárják!

Leonidasz
Olvasó

Ne legyen már ez egy meglepő győzelem. Inkább kötelező. Ez kb olyan lehetett a Pécsnek, hogy kiket, ha őket sem. Persze ez nem von le semmit a Pécs érdemeiből, nyilván a csapat és a szurkolók is örülnek, és abban is biztos vagyok ez nem Alekszics érdeme, Ferivel is nyertek volna.
Ha továbbra is jönnek a győzelmek akkor aláírom, hogy az edzőváltás segített a csapaton, de Ferit akkor is sokkal jobb edzőnek tartom. Azzal a kerettel amivel Alekszics bajnok lett, bárki bajnok lett volna.

lizapanna
Olvasó

Hajrá! De azt hiszem, nem a Falcot vertük, hanem az utolsó előttit, lehet, hogy – a Szeged gyenge játéka mellett – ez Csirke Ferivel is sikerült volna. Lépjünk tovább, már Alekszics van, ha szurkolunk, hát tegyük így, Feri meg higgye el, hogy a szeretet és a tisztelet sohase múlik!

Pvsk Fanatic
Olvasó

A meccset végignézve leginkább az látszódott, hogy (nem megbántva a szegedieket) a Szeged valami borzasztó gyengén játszott 2 negyeden keresztül, kb mint egy junior csapat, amikor kicsit összekapták magukat simán lejátszottak minket a pályáról. Asbury akkor verte meg Hortit, amikor akarta, és ha csak fele olyan jól dobtak volna, mint mondjuk a Paks ellen, akkor simán nyertek volna… Diggset a mai, és az elmúlt meccseken látott teljesítménye alapján most rögtön el kéne zavarni, 32 percet volt a pályán, azalatt a 10 Val érték harmatos, ráadásul amikor nagy szükség lett volna arra, hogy valaki a csapat élére álljon, akkor simán eltűnt… Olvass tovább »

Mivanmivan
Olvasó

Alexics soha nem tudott időt kérni. Nálunk is sokszor ezen mentek el a meccsek, soha nem tudott időben reagálni. A mezei szurker is jobban meccsel nála. Attól, hogy játékosként über extra volt, attól edzőként még nem az…

Modus operandi
Olvasó

+1

pbask
Vendég
pbask

Mi van baszki, megjött a fizetés?

Koops
Olvasó

Tegnap volt kisebb beszélgetés a szurkolók és a vezetőség között és igen 100% ki van fizetve mindenki!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés