Connect with us
Hirdetés

Nagyon megéri

Kezed a labdán, szemed a pályán! – Így sportolhatsz komfortosan szemüvegesként

A látás romlása a sportolókkal sem kivételezik: a profiként és lelkes amatőrként is gyakori, hogy kénytelenek vagyunk szemüveget hordani a mindennapokban. Azonban edzés vagy pláne verseny közben igen zavaró lehet a fejünkön éktelenkedő keret, így más megoldást kell találnunk arra, hogy akkor is sasszemünk legyen amikor a pályára lépünk.:

:

Tűéles látás szemüveg nélkül

Elsőre sokakat megrémiszt a szemüveg rendkívül praktikus alternatívája, a kontaktlencse, mert furcsállják, sőt egyenesen irtóznak a gondolattól, hogy belenyúljanak a szemükbe. Persze a szemgolyóinkra illeszteni egy idegen tárgyat nap mint nap valóban bizarrnak tűnik, de egy kis gyakorlás után egyszerű rutinműveletté tehető. Gyakorlott kontaktlencsések egy pillanat alatt képesek felhelyezni és eltávolítani, hiszen ha egyszer benne van a kezünkben a mozdulat, már nincs min izgulni.

A kontaktlencse kiváló megoldás a sportolók számára, ugyanis a felhelyezett lencséket egyáltalán nem lehet érezni, és attól sem kell tartanunk, hogy edzés közben a szemüvegkeret alá izzadunk vagy leesik, esetleg összetörik. Ez az észrevétlen társ lehetővé teszi, hogy tűélesen lássunk mindent, ami a pályán történik.

Út a kontaktlencse készítéséig

Ahhoz, hogy kontaktlencsét írjanak fel nekünk, először egy gyors és mindenféle fájdalomtól vagy kellemetlenségtől mentes szemvizsgálaton kell részt vennünk. Ez a következő lépésekből áll:

  • Kórelőzmények, adatok felvétele
  • Objektív látásvizsgálat
  • Szubjektív látásvizsgálat
  • Réslámpás vizsgálat
  • A keret és a szemüveglencse kiválasztása
  • A szemüveg felírása

Ingyenes látásvizsgálat Budapest és az egész ország számos optikusánál végeztethető, annak fejében, hogy a vizsgálattal egy időben meg is rendeljük a kiválasztott terméket. Ám itt ne feledjük, hogy a termék árába bele van építve a korábbi ingyenes vizsgálat díja. Ezzel szemben azokban a szaküzletekben, ahol pénzt kérnek a látásvizsgálatért, általában 30 napig leírható az összeg egy része a kiválasztott termék árából és még olcsóbban is vásárolhatjuk meg a nekünk tetsző szemüvegkeretet és a számunkra illeszkedő lencséket.

Október a látás hónapja

A látás hónapja 2022 októberében is rengeteg szuper ajánlattal kecsegtet. Sok optikai szaküzlet láncnál találunk szemüveg+napszemüveg akciókat és szemüvegkeret akciókat vagy más árleszállításokat, de a legjellemzőbb mégis az ingyenes látásvizsgálat. Ezt az ajánlatot érdemes kihasználni, azonban nem árt jó korán időpontot foglalni, ugyanis a helyek pillanatok alatt betelnek.

Fotók: canva.com

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés