Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Kezd meglépni a Veszprém és a Nyíregyháza

Úgy verte négy ponttal a Tarján a Budafokot, hogy egyetlen negyedet sem veszített el. Rutkai Péter visszatért a pályára.:

:

Az elmúlt héten folytatódtak a küzdelmek a másodosztály felső- és alsóházában.

A Piros-csoportban tovább menetel a Nyíregyháza, mely ezúttal a BKG ellen nyert rangadót. A két éllovasnak jó hír lehet, hogy a Salgótarján a Budafok ellen is megőrizte hazai veretlenségét. A Honvéd az MTK ellen folytatta győzelmi sorozatát, a MAFC nem hibázott a Baja ellen, a Nagykőrös hosszabbításban győzte le a Vasast, míg a listavezető Veszprém ismét egy szoros eredményt hozó meccsen tudott győzni, ezúttal a TF vendégeként.

Már szerdán megkezdődött a 12. forduló a Zöld-csoportban: a nyitómeccsen a Cegléd a SMAFC-ot verte. A Pécs és a Pápa is 79 dobott ponttal nyert idegenben, előbbi az Óbudát, utóbbi a visszatérő Rutkai Péterrel felálló Bonyhádot verte. Idegenben nyert a Tiszaújváros is a Békés ellen, míg az Újpest és a Vásárhely egyaránt 85 dobott ponttal húzta be hazaiját – a Győr és az Eger volt a szenvedő fél. A tartalékcsapatok meccsét a Szolnok nyerte a DEAC ellen majdnem negyven pontos különbséggel.

NB I/B

Piros-csoport

10. forduló

A BKG elleni rangadót is megnyerte a Nyíregyháza

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a játékosaimnak, mert maximálisan betartották, amit megbeszéltünk a taktikában. Az utolsó negyeddel nem vagyok megelégedve, mert sok labdát adtunk el, de volt akkora előnyünk, hogy kitartott a végéig. Úgy gondolom, hogy a jobb csapat nyert. Sok sikert kívánok a BKG-nak!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Azt hittük, hogy a második félidő is hasonlóan kiegyensúlyozott lesz a két csapat között, aztán történt egy-két dolog, ami miatt megnőtt a különbség, és ezt cserékkel nem tudtuk megoldani, de a negyedik negyedben megmutattuk az oroszlánkörmeinket. Sajnos kevés volt az idő. Nem lehet úgy meccset nyerni, hogy az ellenfélnek hagyunk kilenc hárompontost, mi meg dobunk négyet úgy, hogy mi saját magunktól azt várjuk, hogy tíz fölött átlagoljunk. Remélem, hogy a folytatásban bizonyítani fogjuk, hogy jobb csapat vagyunk, mint a Nyíregyháza, és akkor az azt jelenti, már érdemes volt elindulni ebben a bajnokságban.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – BKG-Príma SE 95-87 (27-22, 22-25, 31-15, 15-25)

Nyíregyháza: Tóth G. 28, Hobbs 27, Bazsó 19/15, Dancsecs 16/12, Bus I. 4, Mokánszki 1, Szobi -, Czinger -, Sitku -.

BKG: Nagy Bo. Á. 36/9, Allen 13, Nagy S. 9/3, Bán T. 8, Szeleczki 6, Hegedűs A. 5, Nagy Be. Á. 4, Reizer 4, Meleg K. R. 2, Laman -.


Az MTK sem tudta lefékezni a Honvédot

Az MTK-honlap beszámolója szerint a hazaiaknak nem sikerült kellően koncentrálniuk az első percekben. Szellős volt a védekezésük, így a támadások sem voltak jó ritmusúak, és négy perc után 3-11, a nyolcadik percben 13-24, az első játékrész végén pedig 19-31 volt az állás. Mint később kiderült, ez meghatározónak bizonyult a mérkőzés kimenetele szempontjából.

Tulajdonképpen 14 pontos hátránynál (19-33) kezdett a saját tudásának megfelelő szinten játszani az MTK. Nagy Szabolcs triplája mintha megadta volna a jelet, és szép lassan elindult a gépezet. Nem ment persze könnyen, mert a vendégek is jól kosárlabdáztak, de Jakab Péter vezérletével fokozatosan araszoltak közelebb. Három perccel a félidő vége előtt, Dobos Márk kosara után már csak öt pont volt a hátrányuk (35-40), és bár újra elment nyolccal a Honvéd, többek között a bátran és kitűnően játszó Farkas Dániel pontjaival ismét öt pontra feljöttek a félidőre (44-49).

Elkapta a fonalat a Honvéd. Fotó: hunbasket.hu

Bár a fordulás után vendégpontokkal folytatódott a derbi, Nagy Szabolcs, Takács András és Jakab Péter találataival előbb kiegyenlítettek, majd utóbbi kosarával a vezetést is átvették (53-51). Sőt, Jakab újabb triplája és Takács kosara után egy pillanatra úgy tűnt, hogy akár valamelyest meg is léphet az MTK, hiszen hatpontos vezetést szerzett (58-52). Azonban elég volt, hogy egy rövid időre lankadt a figyelem, és a következő két percben 12 Honvéd-pontot kellett elkönyvelni, miközben a hazaiak csak kettőt dobtak (60-64). Kezdhették újra a brusztot… De Farkas újabb hármasával gyorsan sikerült „elállítani a vérzést”, és bár a vendégek büntetőkkel eredményesek voltak, Czakó Tamás remek kosarával ismét egy pontra faragták a hátrányt. Az igen jól játszó Pintér Dávid viszont a negyed végét jelző dudaszó pillanatában dobott saroktriplájával négy pontra növelte a vendégek előnyét (65-69).

De megint jöttek a hazaiak! Előbb Szatmári Zsombor majd Jakab pontjaival zárkóztak, sőt Dobos triplájával, hét perccel a mérkőzés vége előtt az MTK ELITE Basket újra átvette a vezetést (72-71). Utána viszont egy 0-9-es szakasz következett (72-80), és innen már nem volt felállás.

Horváth Balázs, az MTK edzője: Ezt a mérkőzést az a csapat nyerte, amelyik jobban akarta a mai napon győzelmet. Nagyon fásultan és puhán kezdtünk, ami rányomta a találkozóra a bélyegét. Pont annyi volt a különbség a mérkőzés végén, mint az első negyedben. Megpróbáltunk megtenni mindent a győzelemért, a harmadik negyedben meg is fordítottuk az eredményt és vezettünk is öt ponttal, de kaptunk egy kilencpontos rohanást, ami ismét vendég előnyt eredményezett. A mai napon ennyi volt bennünk. Gratulálok a Honvéd csapatának, null-hat után négy győzelmet begyűjteni nem kis dolog.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Illik gratulálnom mindkét csapatnak, a saját csapatomnak azért, mert egy nagyon nehéz pályán, nagyon nehéz ellenfél ellen tudtuk a győzelmi sorozatunkat folytatni, az MTK-nak és Horváth Balázs kollégámnak pedig azért, mert ahogy vártuk, nagyon keményen és szervezetten játszottak és bebizonyították, hogy a táblázaton elfoglalt helyük teljesen megérdemelt. A kilátogató nézők egy nagyon jó mérkőzést láthattak, két jól felkészült, fizikális csapat csatáját, ahol volt egy olyan szakasza a mérkőzésnek a negyedik negyedben, amikor nekünk sikerült három akción keresztül betalálnunk, az MTK-nak pedig nem, és ezzel egy kicsit meg tudtuk törni az ellenfelet lélektanilag. Soha rosszabb kosárlabda eseményt, még egyszer gratulálok mindkét csapatnak és kívánom, hogy mindannyian érjük el, amit szezon elején kitűztünk magunk elé!

MTK-Elite Basket – Budapesti Honvéd SE 79-91 (19-31, 25-18, 21-20, 14-22)

MTK: Jakab P. 21/12, Farkas S. D. 13/9, Takács A. 11, Nagy Sz. Sz. 8/3, Dobos 7/3, Czakó 7, Horváth B. 5/3, Szatmári Zs. 5, Bognár 2, Tóth A. -.

Honvéd: Pintér D. 24/9, Stefán D. L. 20/9, Tichov 17/6, Gáspár B. 10/3, Horváth Á. 10, Kopácsi 5, Bea B. 3, Kovács D. 2, Kármán -, Tanoh -.


Az első negyedet nagyon megnyomta a MAFC

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Igazi küzdelmes mérkőzés volt, és helyenként kifejezetten tetszetős és látványos kosárlabdát tudtunk játszani. Ugyanakkor sajnos továbbra is benne vannak a hullámvölgyek – legfőképpen védekezésben – a játékunkban. Vannak periódusok, amikor nagyon jól védekezünk, majd utána jönnek a kihagyásaink, amikor nagyon könnyű gólokat engedünk az ellenfélnek, és ezáltal a kiépített előnyünket elveszítjük. Örülök, hogy visszatérhettünk a hazai pályánkra, azt hiszem, hogy ez a srácoknak is nagyon fontos volt már. Csináljuk tovább a dolgunkat. Sokkal keményebben kell dolgoznunk továbbra is, mint azt eddig tettük, hogy még sikeresebbek legyünk. A Bajának sok sikert kívánok a folytatásra!

Cservék Csaba, a Baja edzője: Először is gratulálok az ellenfélnek! Úgy gondolom, nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani. Egy nagyon jó iramú mérkőzés volt, dobópárbajjal. Amikor a csapatok kicsit védekeztek, rögtön nem volt annyi pont. A bírókról nem akarok beszélni, de úgy gondolom, nem nőttek fel a feladathoz ezen a mérkőzésen, de nem ezen múlott. Jobb dobóformát hozott az ellenfél, mi meg kicsit elfáradtunk a végére és elvesztettük a fejünket.

MAFC – Bajai Bácska FKE 94-83 (30-16, 26-27, 13-17, 25-23)

MAFC: Tóth P. 21, Richmond 17/6, Misek 15, Harazin 14, Katona 10/9, Lakits 9, Csapai 6/3, Bordács 2, Németh B. T. -, Bartha -, Polgárdy -.

Baja: Jakab P. 23/12, Goldring J. B. 21/15, Vukicevic 14, Dr. Ágfalvi 11/9, Pongó 8, Nagy D. 6/3, Goldring G. -.


Salgótarjáni bravúr a Budafok ellen

Szabó Zoltán, a Salgótarján másodedzője: Nehéz mérkőzésen, egy nagyon jó erőkből álló Budafokkal szemben sikerült megőriznünk hazai veretlenségünket. Nem játszottunk jól, sokat hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt, viszont a fiúk nagyon akarták a győzelmet, s a kritikus pillanatokban mindig volt valaki, aki tudott lendíteni a csapat szekerén. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, ellenfelünknek pedig sok sikert kívánok a folytatásban!

Károly Máté, a Budafok edzője: Gratulálok a salgótarjániaknak a győzelemhez, gyakorlatilag végig ők tartottak előbbre, mi pedig futottunk az eredmény után. A vereség ellenére is büszke vagyok azonban csapatomra, mert ugyan nem játszottunk jól, de mindig volt erőnk felzárkózni és egészen a végjátékig látótávolságon belül tudtunk maradni. Sajnos ma nem volt meg bennünk az az átütőerő, ami a győzelemhez szükségeltetett volna, így azt gondolom, megérdemelten nyert a hazai gárda.

Salgótarjáni KSE – Budafok 72-68 (17-16, 17-17, 21-21, 17-14)

Salgótarján: Sömenek 18/3, Boinitzer 16/9, Herendic 16, Nshimba 10, Karanfilovski 8/3, Hajdu 2, Piukovics B. 2, Berkics B. -, Csabák -, Szanyi -.

Budafok: Kovács S. 23/9, Lados 20/3, Varga D. G. 6, Siklós 5/3, Mészáros B. 3/3, Horváth M. 3, Fehér Cs. 2, Jilling 2, Kiss M. B. 2, Puszta D. 2.


Megint nagyon szoros meccsen maradt alul a Vasas

Faragó Péter, a Vasas edzője: Azt hittem, nincs lejjebb, de van. Gratulálok a Nagykőrösnek, nagyon jó partnerek voltunk abban, hogy megszakítsuk a nyolc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériájukat. Az élet folyamatosan dobálja elénk a lehetőségeket, de nem tudunk vele élni.

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: A táblázaton elfoglalt hely az csalóka mind a két csapat szempontjából, mert a Vasas is és mi is szoros meccseken kaptunk ki eddig. Most is szoros lett. Most nekünk volt szerencsénk. Örülök, hogy végre tudtunk nyerni. A Vasasnak meg sok sikert kívánok a következőkben!

Vasas Akadémia – Nagykőrösi Sólymok KE 97-102 – h.u. (22-31, 27-25, 23-15, 16-17, 9-14)

Vasas: Moravcsik 28/12, Andrássy 21, Debreceni 12, Barócsi 10, Boros 9/3, Radics 9, Sólyom B. 3/3, Kelenföldi 3, Csík R. 2.

Nagykőrös: Molnár M. 30/15, Mácsai 18/9, Viqueira 17/6, Lakosa Á. 14/3, Fehér P. J. 12/9, Jókai 6, Tóth M. 3, Bartos 2, Lakatos -, Csukás -.


TF-BP – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 69-75 (22-26, 17-14, 12-17, 18-18)

TF: Czura 19/3, Timkó 12, Somogyfoki P. G. 11/3, Beák G. 10/6, Karosi 5/3, Kovács B. 4/3, Kerkai 4, Bálint B. D. 3, Kopasz M. 1.

Veszprém: McCall 19/15, Madár A. 12/3, Füzi 12, Kovács Á. 11, Czirbus 8, Medve M. 7/3, Körtélyesi 6, Mucza -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 10 9 1 933 859 +74 0,950
2. HÜBNER-Nyíregyháza BS 10 8 2 897 783 +114 0,900
3. Budafok 10 7 3 874 800 +74 0,850
4. BKG-Príma SE 9 6 3 829 732 +97 0,833
5. MAFC 8 5 3 689 688 +1 0,813
6. Salgótarjáni SKE 10 6 4 772 753 +19 0,800
7. Bajai Bácska FKE 10 5 5 798 792 +6 0,750
8. MTK-Elite Basket 10 5 5 814 826 -12 0,750
9. TF-BP 9 4 5 706 740 -34 0,722
10. Budapesti Honvéd SE 10 4 6 841 882 -41 0,700
11. MEAFC-Miskolc 9 3 6 738 772 -34 0,667
12. Vasas Akadémia 10 2 8 827 863 -36 0,600
13. Nagykőrösi Sólymok KE 10 2 8 752 848 -96 0,600
14. PVSK-CARGATE 9 1 8 730 862 -132 0,556

Zöld-csoport

12. forduló

Kilencpontos negyede is volt, de így is nyert a Cegléd

Vavra András, a Cegléd edzője: Elég rossz ritmusban játszottunk, amikor összeállt a védekezésünk és tudtunk futni, az jól működött. Viszont a soproni zóna ellen szenvedtünk, statikussá vált a játékunk, és elmentünk az egyénieskedés felé. Nem kerestük egymást, vagy későn vagy egyáltalán nem jöttek a passzok, gyakorlatilag ritmus nélkül játszott a csapat negyvenből huszonnyolc percet.

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Először is gratulálok a játékosaimnak, remekül küzdöttek! Gratulálok a Cegléd csapatának is, hússzal több lepattanót szereztek, ezzel tudtak fölénk kerekedni. További sok sikert a Ceglédnek!

Ceglédi KE – SMAFC 74-59 (25-19, 16-15, 9-14, 24-11)

Cegléd: Miller 25/3, Fekete V. N. 17/12, Nárai 9/3, Kovács B. B. 6, Csákvári 6, Hegedűs G. 5, Andó L. 2, Berkics M. L. 2, Piukovics P. M. 2, Tóth Z. -.

SMAFC: Czukor 17, Kovács B. 14, Panta 12/9, Soós 10/6, Márkus 4, Németh M. 2, Heiszenberger -, Horváth M. -, Tukovits -.


Rutkaival a soraiban kapott ki a Bonyhád

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: A mai meccs legnagyobb élménye az volt, hogy Rutkai Pétert láthattuk újra a pályán, megsüvegelendő még most is a hozzáállása és akarata! Gratulálok a Pápának, próbálunk javítani.

Kálmán László, : Az első félidőben a Bonyhád még nagyon extrán játszott, nagyon jól egy-egyezett, és ennek nem találtuk az ellenszerét. Jó ritmusban voltak, sokkal élesebbek voltak, mint mi. Aztán a második félidő második felében meg tudtuk fordítani a tízpontos hátrányt, lényegében többé-kevésbé megtaláltuk a zóna és az ember ellen is azokat a dolgokat, amiből eredményesek voltunk. Most végre jól is dobtunk, ami idegenben nagyon fontos. A kettő-kettő védésünk, azt gondolom, extrán működött a második félidőben. Gratulálok a Bonyhádnak is, mert nagyon jó ellenfél, és hazai pályán mindenkire veszélyes.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Concordia Motax KC Pápa 65-79 (27-23, 10-17, 18-16, 10-23)

Bonyhád: Tömösváry 16/3, Dorogi 12/3, Pupp 12/3, Maskaljevic 8/6, Baki S. 8, Rutkai 5/3, Csobán 3/3, Gébert 1.

Pápa: Sonyák 27/12, Burai R. 18/6, Balla 10, Márton L. 8/3, Hódi 6/6, Keller 6, Murai 2, Horváth A. 1, Márton Á. 1, Kocsis T. Z. -.


Idegenben javított a Tiszaújváros

Balog Vilmos, a Békés edzője: Nehéz erre a végjátékra bármit mondani. Az utolsó percekben volt négy-öt eladott labdánk, amit a Tiszaújváros kosarakkal büntetett, így elment a mérkőzés. Gratulálok a Tiszaújváros csapatának!

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, ezt meg is kaptuk. Szerencsére nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sültek a dobásaink. Mondjuk ezt picit lehetett már érezni az előző edzésen is. Aminek örülök, hogy át tudtuk menteni ezt a formát a mérkőzésre. Itt nagyon nehéz győzni, egy jó szerkezetű, jó képességű csapathoz érkeztünk. A döntés a végére maradt. Ritmust, illetve védekezést váltottunk, s ez az ellenfelet jobban megzavarta, mint bennünket, mert azért saját magunkat is meg tudjuk ezzel lepni… Ez most bejött, tudtunk kosarakat szerezni, így a javunkra döntöttük el ezt a ki-ki mérkőzést.

OMNIA Pub & Food Békés – Tiszaújvárosi Phoenix KK 83-90 (21-29, 25-21, 26-21, 11-19)

Békés: Krisztics 23/12, Koma 17, Szabó N. 15/6, Balog G. 11/3, Lógár 8, Kertész 6, Vass 3/3, Osiyemi -, Farkas G. -.

Tiszaújváros: J. Martin 22/9, Kiss B. 17/6, Pöstényi 11/9, Lajsz 10, Kovács Z. 10, Molnár B. 8, Szabó N. 7, Tóth V. 4, Orliczki B. B. 1, Lenke -.


Óbudai Kaszások – Pécsi NKA 52-79 (8-21, 15-14, 12-25, 17-19)

Óbuda: Bencsik 18/3, Vámos 9/3, Reiter 6/3, Vígh 5/3, Rosemond 5, Ondima 4, Koflanovics 3/3, Keresztesi 2, Bea G. -, Kovács M. -, Van Der Meer -, Jenei -.

Pécs: Meleg G. Z. 24/6, Dobrijevics 16, Benke 9, Fülöp Zs. 7/6, Rosic 6, Váits 6, Vukasz 4, Mezei 4, Horváth Cs. 3/3, Fekete D. -, Herger -.


Újpest-MT – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 85-57 (20-19, 29-14, 15-7, 21-17)

Újpest: Rackley 30/6, Széphelyi 13/3, Joó 13/3, Nagy K. A. 11/3, dr. Franczva 9/3, Surmann P. 5/3, Nagy R. I. 3/3, Ipacs 1, Pollák Á. -, Balogh A. -.

Győr: Csaba Gy. 18, Kámán 10/3, Rátvay T. 9, Domsitz 8, Geiger 5/3, Nagy T. 3/3, Horváth Á. 2, Berneczei 2, Tóth K. -, Varga Z. -, Földesi -.


Alsóházi rangadót nyert a Vásárhely

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Férfias küzdelem után hagytuk el győztesen a pályát, nehéz mérkőzés volt. Szívósan küzdött a jól felkészített egri csapat, kihasználták a hibáinkat. Tudtuk, hogy szűk rotációval dolgoznak ma, mégsem tudtuk megtörni őket. Értékes skalp ez nekünk, haladunk lépésről lépésre.

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Ami bennünk volt, azt kiadtuk. A hosszabb vásárhelyi pad meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. Amíg itt vagyunk, harcolunk!

Vásárhelyi Kosársuli – EKE Eger KOK 85-75 (17-18, 25-23, 19-10, 24-24)

Vásárhely: Rostás 16, Molnár B. 12/6, Pavlovic 10, Varga Á. 9/3, Kelemen B. 9, Kovács J. 7/3, Hargitai 6, Ságodi 4/3, Perák 4, Bálint E. 4, Varga Z. 2, Acsimovics 2.

Eger: Papp B. 29/15, Szabó M. 14/12, Máté B. 14/3, Illés B. 12, Horváth R. 6, Szatmári R. -, Frey -, Szicsák -.


Szolnoki Olajbányász KK U23 – DEAC U23 85-47 (19-13, 18-9, 25-15, 23-10)

Szolnok: Orbán B. 19/6, Csák B. 15/6, Kókai 12, Gilszki 12/6, Rékasi 8, Frikker 8, Burai 6/6, Frank Á. 3, Nyerges 2, Horváth Cs. -.

DEAC: Fábián Sz. 11, Kiss K. 9, Sólyom B. 9/3, Berzi 6/6, Opre 4, Zsuga T. 4/3, Várbíró 4, Szekeres -, Nemes -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Újpest-MT 11 9 2 881 732 +149 0,909
2. Ceglédi KE 11 9 2 899 758 +141 0,909
3. Pécsi NKA 11 9 2 874 737 +137 0,909
4. KTE-Duna Aszfalt II. 11 7 4 841 780 +61 0,818
5. Óbudai Kaszások 11 7 4 839 826 +13 0,818
6. Concordia Motax KC Pápa 11 6 5 776 746 +30 0,773
7. SMAFC 11 6 5 823 843 -20 0,773
8. Szolnoki Olajbányász U23 11 5 6 728 743 -15 0,727
9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 12 5 7 937 952 -15 0,708
10. DEAC U23 10 4 6 608 712 -104 0,700
11. Vásárhelyi Kosársuli 11 4 7 810 863 -53 0,682
12. OMNIA Pub & Food Békés 12 4 8 953 1013 -60 0,667
13. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 11 3 8 804 867 -63 0,636
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 11 3 8 859 923 -64 0,636
15. EKE Eger KOK 11 2 9 772 909 -137 0,591

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
egyforintotseerOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nálam továbbra is a Nyíregy a befutó. #buzinamenyi

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Akkor nem csak nekem nem szimpatikus a veszprémi társaság…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés