Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kézben tartotta a mérkőzést, magabiztosan nyert a Falco

A Kecskemét nagyot küzdött, de nem volt esélye a címvédő ellen.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Falco Vulcano Energia KC Szombathely 85-95 (15-14, 22-30, 19-23, 29-28)

Bajnokság, 7. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Papp Péter, Mészáros Balázs dr., Frányó Péter (Dernei Gábor)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 13, Klobucar 13/3, Ivkovic -, Dramicanin 6, ,Karahodzsics 10. Cserék: Boriszov 22/12 ,Kucsera 12/6, Wittmann 9/6, Fazekas -.

Falco Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 17/3, Kovács B. 20/9, Brown 10/3, Tiby 4, Keller Á. 6. Cserék: Cowels 18/15, Sövegjártó -, Perl 10/3, Barac 8, Krivacevic 2.

Jól kezdték a mérkőzést a vendégek, Pot és Kovács is kosarat szerzett. Townes szerezte a hazaiak első kosarát, de Pot ismét betalált. Kovács is dobott egy triplát, így három percet követően már 10-2-re vezettek a szombathelyiek. Tíz volt közte, amikor Forray Gábor időt kért. Kucsera hármasával folytatódott a mérkőzés, majd Keller süllyesztett el egy tempót. Ezt követően azonban a kecskemétiek percei következtek, nagyon elkapták a ritmust. “Megérkeztek” Boriszov és Karahodzsics pontjai is. 15-14.

Barac, Boriszov és Pot is betalált a második negyed első percében. Visszavették a vezetést a vasiak. Townes szerzett kosarat a hazaiknál, élesen jött ki erre a negyedre mindkét csapat. 24-22, majd 28-25 is volt az eredményjelzőn. A Kecskemét kézben tartotta a mérkőzést, ebben a periódusban jobban kosaraztak, mint a vendégek.  Harcos, kemény mérkőzést láthatott a publikum. Keller és Pot kosaraival vette vissza a vezetést a Falco a negyed közepén. 28-30. A folytatásban Wittmann dobott egy hármast, a másik oldalon Tiby szerezte meg első pontjait. Klobucar büntetőzött jól, de nagyon sok volt a hiba játékrész utolsó perceiben. A hazaiak súlyos árat fizettek a hajrában bekövetkező rövidzárlatért, Cowels két triplát dobott, de betalált Kovács is. 37-44.

Kosarak mindkét oldalon, eseménydúsan kezdődött a második félidő. A KTE sok energiát mozgósított, hogy zárkózzon, de minden hazai kosárra érkezett válasz. Boriszov dobott egy hármast, amivel hat pontra hozta fel csapatát. Dramicanin büntetői is ültek. Hosszú gólcsend következett, majd Barac dobta be egyik büntetőjét. A negyed közepén 46-51 volt az eredményjelzőn. Cowels dobta be negyedik tripláját is, Klobucar és Brown dobása is behullott. Cowels újabb triplája azt jelentette, hogy már tizenkettő volt közte. Időt kértek a hazaiak. A folytatásban 54-64 és 56-64 is volt a táblán, állandósult a Falco fölénye. 57-67.

Townes kosarával indult az utolsó negyed, amire a jól játszó Kovács válaszolt. A Falco őrizte tíz pont körüli előnyét, a címvédő a Kecskemét minden felzárkózási kísérletét visszaverte. 60-73-as eredménynél időt kértek a hazaiak. Cowels és Kovács is betalált, eldőlni látszott a mérkőzés. Négy perccel a mérkőzés vége előtt 70-81 volt az eredményjelzőn. Perl és Brown is kosarat dobott, egyre nagyobb fölényben volt a Falco. A hazaiak a hajrában sem adták fel, de nem tudták nehézzé tenni a Falco fölényét. 85-95.

HIRDETÉS

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
SzhelYKDChikán SándorGézukaMarillion Recent comment authors
KD
Olvasó

Nem értem a károgókat. 6-1-el állunk, hosszú idő után simán nyertünk Sopronban, most Kecskeméten, magabiztosan vertük a Szolnokot, a BL-ben a Murciát, igazából úgy, hogy nem volt szükség mindenki jó, netán extra teljesítményére. Tegnap Kovács Benedek, Cowels extrájával, Pot jó, a többiek átlagos teljesítményével biztosan nyertünk, tehát még bőven van tartalék a csapatban. Aki például Tiby-t kritizálta, elfeledkezik arról, hogy a Deac ellen meccsnyerő triplát dobott, a Szolnok ellen jól védekezett Suboticcsal szemben. Nyilván még mindig kell idő az összeszokáshoz, de a magam részéről nem látom borúsan a helyzetet. Hajrá Falco!4️⃣?????

SzhelY
Olvasó

amúgy is teljes átalakuláson megy át AFalco nehéz összerakni de ígyvan más csapattal is ez a bajnokság tavaszal kezdődik!

Chikán Sándor
Olvasó

Ez a tetü PAPP megint nem tudott kibújni a bőréből.Jócskán fujt fordítva.A drága egyetlen szövetségünk pedig szájtátva nézi Papp aljasságait.Mert itt nem véletlenek voltak hanem tudatos csalás!!!!!!!! Mindenben igaza volt a körmendi edzőnek.Ha ezt csak nézi és tűri a szövetség akkor ez korrupt maffia szervezet.Tönkretszik a sportágat!!!!!!

Marillion
Olvasó

Jőtt a győzelem, de! Már mondhatni sok meccs lement ahhoz hogy Tíby nálam nem tényező mint légiós ha elkapja pár triplára a dobást akkor észrevehető különben meg nem…és Brown is visszavett igencsak langyos stádiumban hozza le a meccseket…Persze lehet velem vitatkozni ezen! Persze amig csapat szinten hozzuk a meccseket addig elbírjuk ezt is. Csak arra leszek kíváncsi hogy a bajnokság vége felé érve is elég lesz-e a csapatnak ha nem javulnak fel! Kovács Beni ma nagyot játszott őt nem kellene jegelni! Grat a csapatnak a szurkolóinknak jó utat hazafelé…a Kecskemétnek meg sok sikert a folytatásra!

Jon
Olvasó

Valóban kicsit mindketten hajlamosak a formaingadozásra, de ez akár még az U-szabályos cserélgetés miatt is lehet. Szerintem rendben lesznek ők a rájátszásra, de meglátjuk. Ha belegondolunk, Barac is eléggé kétarcú, csak neki már elnézzük, ahogy Perlnek is 1-1 gyengébb meccset. 🙂
Update: én nem tartozom az ész nélkül mínuszoló matyik közé, akik nagyon elkapták a ritmust itt több kommenten keresztül.

Mendez
Olvasó

Nálunk nem jellemző, hogy a légiósok statra mennek, évek óta csapatként vagyunk erősek.
A két legjobb pontszerző Cowels és Zozó is 14.5 illetve 14 pontot átlagol, de a többiek is mind 10 körül vannak, nagyon jól eloszlanak a feladatok.
Minden meccsen megvannak a húzóemberek, változó, hogy ki fog ki jobb napot, de ez azért is jó mert nem tudják az ellenfelek, hogy kire készüljenek.
Sokkal jobb ez, mint amikor mindig ugyanaz a 2-3 ember hozza magát és a szezon végére teljesen kiismerhető már a játékuk.
Légy nyugodt, a következő meccsek egyikén Tiby vagy Brown is villanni fog ebben biztos vagyok. ?

Jon
Olvasó

Szerintem megérdemelt, biztos Falco győzelem, egy elég jó Kecskemét ellen, de válogatott szünet után (senkinek sem előny), egy kis hazai pálya mellett.

redmiller
Olvasó

Megérdemelt Falco győzelem!
Fújásra kaptunk egy jó hazai pályát, de Frányó és Mészárosnak voltak érdekes fújásai! Volt mikor bennünket rosszkor fújtak meg. Én Pappot ma nem szidnám! Szerintem a másik kettő több hülyeséget fújt… Írom ezt úgy, hogy 4-5 éve én vagyok Papp egyik legnagyobb kriktikusa, mert ellenünk mindig rohadt érdekesen fújt! Sokszor olyan faultokat fújtak mindkét oldalra, hogy vicc kategória…
Viszont ennyi büntetőt, ilyen ziccereket kihagyni… Meg is érdemeltük hogy kikaptunk! Pedig olyan 33-35 percig végre jól is, jóval kevesebb hibával játszottunk, mint az első 6 fordulóban….

Gratulálok a Falconak! Jó utat haza a szurkolóiknak, akik szépszámmal és sportszerűen biztatták csapatukat!

Gézuka
Olvasó

írd már még le vagy hatszor hogy “fújt”. kösz.

Ball don't lie
Olvasó

Ilyen lélektelen, hitvány játékot rég nem láttam Kecskeméten. Szégyellje magát mindenki, aki pályára lépett…

p.borisz
Olvasó

Gratulálok a csapatnak,megvan a 13. gyözelem is.Mindenki megtette,amit kellett.Kovács Beni olyat játszott,ami remélhetőleg önbizalom növelőként hat rá és hasonló formát tud majd mutatni a továbbiakban.
Papp meg húzzon a csába,amit ma is művelt egyenesen undorító. Tényleg mglátogathatná egy szurkolói delegáció ezt a gyökeret…ha már az impotens MKOSZ szarik az egészre… Még szerencse, hogy nem rajta múlt.

Mendez
Olvasó

Gratulálok, Kovács Benének külön is, remélem megtalálta a fonalat.
Látszott eddig is, hogy sokkal több van benne, így kell ezt a folytatásban is.
Várható volt, hogy a második félidőben nem fogja bírni az iramot a Kecsó, pedig nagyon felborult a pálya a faultok és a büntetők terén.

Pbask
Olvasó

Hiába nyertünk, én nem tudok elmenni mellette, mint Xero. A tisztelt etikai bizottság legyen szíves a mai meccset is megtekinteni, és közölni, hogy Papp esetében milyen megoldásokat eszközölt, ahogy tette azt az Egis Körmend vezetőedzője esetén is. Mert én csak azt látom, hogy az eset óta ugyanúgy meccseket vezet, nyúl bele, és fújja kénye kedve szerint a sípot. 28-11 büntetőarány, 14-25 a fault, az a Kecskemét ellen, aki a játéktördeléséről és faultolásairól híres, míg mi az egyik legjobban védekező csapat lennénk -papíron- az Olaj mellett. Nagyon sokszor a másik oldalon mehetett a répázás hiba nélkül, minimális kontakt nálunk fault. Ma… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Csak szólok, hogy szerintem pont a nyomorult Körmendnek köszönhetjük az egészet, mivel Pappnak kínosan ügyelnie kellett rá, hogy kicsit is véleményes helyzetben nehogy nekünk fújjon. És mivel a játékban akadnak véleményes helyzetek, az eredmény a nagy százalékban ellenünk fújás lett…

Xero
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak! Nagyon örülök, hogy Kovács Benének végre kijött a lépés, ő volt a mai meccs embere. Ha tartósan tudna hozni egy hasonló teljesítményt, akkor egyáltalán nem lennénk u23-as poszton hátrányban másokhoz képest.. Cowels megint nem volt semmi, nagyon tetszik, hogy végre van egy igazi shooter, aki bármikor bevágja a tiszta dobásokat. Pot is – minden feltűnés nélkül – hozott egy elég jó teljesítményt. A 17 pont 9 assist nagyon tetszetős. A többieknek sajnos ma nagyon nem ment. Remélem szerdára a ma gyengélkedők is összeszedik magukat, mert nagy szükség lesz rá! A bírókról nem mondanék semmit.. Vicc volt, de… Olvass tovább »

Noname
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!

Noname
Olvasó

Papp a Falco házi bírója ugye??

Rózsabimbó
Olvasó

Az Olaj 33 ponttal győzte le a Kecskemétet, míg most a Falco 10 ponttal volt jobb a hazaiaknál. Tudom ez nem jelenti azt, hogy jobb az Olaj, csak jelzem.

moldi56
Olvasó

38 ponttal,de mindegy is,nincs jelentősége.

p.borisz
Olvasó

A Falco 12 ponttal verte a Szolnokot.Ez nem azt jelenti,hogy a Falco jobb(de?)csak jelzem?

Mendez
Olvasó

Csak jelzem, hogy amíg hét közben az olajka az ellenfelét elemzi, addig a Falco BL meccseket játszik és utazik.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés