Connect with us
Hirdetés

3x3

Kettőből két győzelemmel kezdtek a férfiak Kostancában

Továbbjutottunk a csoportból.:

:

Szombaton és vasárnap három helyszínen, Izraelben, Cipruson és Romániában zajlanak a szeptember 9-11. között rendezendő grazi 3×3-as Európa-bajnokság selejtezői. A magyar férfi és női válogatott egyaránt a romániai Konstancában szerepel.

Az Ivosev Tamás – Demeter Attila – Keller Iván – Kelemen Balázs összeállítású férfi négyes lépett pályára elsőként csapataink közül, Bulgária ellen. Bár a szeles időjárás nem igazán kedvezett a külső dobásoknak, ez láthatóan a mieinket zavarta kevésbé. 5-0-val kezdett válogatottunk, több mint két percet kellett várni az első bolgár pontra. Féltávnál 9-1-et mutatott az eredményjelző, az okosan játszó magyarok rendre büntették az ellenfél védelmi hibáit. A nagy hátrányban lévő csapatok ilyenkor ilyenkor jellemzően távolról próbálnak kosarat szerezni, hiszen az 5-5-ös szakággal ellentétben itt nem másfélszer, hanem kétszer annyit ér egy kinti találta, de az időjárás nem fogata kegyeibe Bulgáriát, többször a gyűrűt sem találták el a nagy szélben. Alig három perc volt már csak hátra, amikor Ivosev sokadik centerezésével 12-1-re módosult az állás, innen egy 2-0-s „futást” engedtünk az ellenfélnek. A lényegi kérdéeseket hamar eldöntötték Demeterék, és egy feszültésgmentes 17-5-ös diadallal kezdték a selejtezők sorát.

A csehek első mérkőzésükön 15-14-es verséget szenvedtek Dániától. A győzelmi kényszer miatt villámrajtot is vettek, alig egy perc alatt máris 4-1-re vezettek. Elvétve már duplákkal is kísérleteztek a játékosok, a kezdeti szeles időjárás némiképp enyhülni látszott. Nem enyhült azonban a cseh offenzíva, Novonty floaterével már 7-2-es előnybe került ellenfelünk – magyar oldalon gyakorlatilag minden kimaradt a mérkőzés ezen szakaszában. Négy perc elteltével 2-8-at mutatott az eredményjelző a mieink szemszögéből, Ivosev faultos kosarával azonban megkezdtük a felzárkózást. Kelemen tett vissza egy támadólepattanót, 9-7-ig lopóztunk közelebb. Ivosev kosarával csakhamar meglett az egyenlítés is, sőt klasszisunk egy távolit is elsüllyesztett, amivel már nálunk volt az előny (11-9). Az utolsó percek, és ezzel együtt a mérkőzés hajrája teljes magyar dominanciát hozott – a kezdeti bizonytalanság elillant, precíz támadójáték mellett stabil védekezéssel operáltak a magyar fiúk. 15-9 után egy cseh zsákolás szakította meg a 12-0-s magyar rohamot, de ekkorra a mérkőzés már eldőlt – 17-14-es diadalával válogatottunk továbbjutott, a szintén két győzelmet jegyző Dániával egyetemben.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés