Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kétpontos hazai győzelemmel búcsúzik a Kecskemét

Légiósai nélkül is állta a sarat az Atomerőmű.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Atomerőmű SE 82-80 (22-23, 22-16, 17-20, 21-21)

Alsóházi rájátszás, 10. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Pozsonyi L., Dr. Popgyákunik B. (Mocsai L.)

Kecskemét: Sinik 9/3, Tóth B. 3/3, Ivkovics 12/3, Körmendi 4, Karahodzsics 6. Csere: Dramicsanin 11/3, Wittmann 10/6, Kucsera 5/3, Bogues 22/3.

Atomerőmű: Kovács Ák. 22/3, Kucsora 28/6, Sövegjártó 5/3, Kékesi 3/3, Eilinsgfeld 17. Csere: Arnold 2, Heimann -, Pajor 3/3.

Színmagyar kezdőötössel kezdte a tét nélküli meccset az Atomerőmű SE, légiósait a későbbiekben sem vettette be Sebastjan Krasovec. Kucsora élt a lehetőséggel, és pontjaira építve meglépett az ASE a Kecskeméttől az első percekben. 0-7 után Sinik két és félperc után szerezte meg a Kecskemét első kosarát. Bogues és Dramicsanin is betalált, válaszul Kucsora bedobott egy hárompontost. Két perccel a negyed vége előtt 11-21 állt az eredményjelzőn, ám Bogues vezérletével visszajött egy pontra a Kecskemét (22-23).

Tóth negyednyitó hármasával először vezetett a meccsen a hazai csapat, majd Dramicsanin és Kucsera is bedobott egy-egy triplát, így egyre megnyugtatóbb volt a kecskeméti vezetés. Állandósult a tíz pont körüli hazai vezetés, a negyed felénél Kovács és Eilingsfeld pontjaival visszajött öt pontra a paksi együttes. A negyedet megnyerte, így ötpontos előnye volt a félidőben a Kecskemétnek (44-39).

A második félidőben sikerült elkapnia a ritmust az atomvárosiaknak, a 25. perc magasságában Kékesi hárompontosát követően 51-50 állt az eredményjelzőn, majd Kucsora duplájával sikerült megfordítaniuk az állást. Wittmann és Dramicsanin pontjaival tartotta a lépést a hazai csapat, majd Bogues duplája után újra náluk volt az előny. A záró játékrész előtt egy kosárnyi volt a különbség a két csapat között (61-59).

Nem maradt adós az izgalmakkal az utolsó játékrész, pár ponttal tartott csak előrébb a Kecskemét. Az ASE Kovács révén két és félperccel a vége előtt visszajött 79-77-re, ekkor még a hosszabbítás sem volt elképzelhetetlen. Végül 81-80-ra feljöttek a vendégek, ám újabb kosarat már nem szereztek, az utolsó pontot pedig Ivkovics jegyezte a büntetővonalról (82-80).

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Tukor124Ball don't liemilanka487peszamaJosé "Gyilkos" Mendez Recent comment authors
Tukor124
Olvasó

Jó munka srácok, ez egy kemény és nem igazán szép szezon volt, de sikerült! A Pakssal közösen 6-4-gyel az alsóházban voltunk a legjobbak.

Köszönjük Daniel, és reméljük, hogy visszatérsz egy nap. Azt is szeretném kiemelni, hogy Ivkovic 10/25-et dobott 3-ra az alsóházban, ami óriási volt számunkra, különösen a Paksi meccsen.

Tukor124
Olvasó

Jó munka srácok, ez egy kemény és nem igazán szép szezon volt, de sikerült! A Pakssal közösen 6-4-gyel az alsóházban voltunk a legjobbak.

Köszönjük Daniel, és reméljük, hogy visszatérsz egy nap. Azt is szeretném kiemelni, hogy Ivkovic 10/25-et (40%) dobott 3-ra az alsóházban, ami óriási volt számunkra, különösen a Paksi meccsen.

Ball don't lie
Olvasó

Gratulálok a bennmaradáshoz.
Sikeresebb, eredményesebb és nézhetőbb kosárlabdát kívánok minden sportszerető kecskemétinek.
Ha marad ez a vezetés, akkor pedig sok-sok kitartást.

peszama
Olvasó

Jövőre is csak Kecskemét!

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Maestro: “A fiatalok mindkét oldalon bizonyíthattak, nálunk kicsit többet játszottak a külföldiek”
????
Akadémia? Nyugger klub

4eventeVB365
Olvasó

Szégyenletes kecskeméti teljesítmény . Éppenhogy nyerni egy csak magyarokkal játszó Paks ellen. Mai meccs megmutatta, hogy a kiesést ok érdemelték volna. Egész évben annyi játékuk volt, hogyha extran dobtak a triplakat nyertek, ha nem, akkor nem

redmiller
Olvasó

Mai pozitívumok!
Kecskemét nyert!
Csak a magyarok játszottak, Pakson…

Daninak köszönet az elmúlt évekért és sok sikert új állomáshelyén!

A mór elvégezte dolgát, a mór mehet! Már csak a búcsú maradt hátra

milanka487
Olvasó

Hova megy Kucsora?

redmiller
Olvasó

Azért nem írtam le, mert nem tudtam, hogy Stojan lenyilatkozza meccs után…
Sopronban lesz jövőre Kucsera Dani!

milanka487
Olvasó

Hoppá, érdekes döntés Soproni részről, de valóban igaz hogy most minden magyart toborozni kell…

redmiller
Olvasó

Ja, és Kucsera Dani! Nem a paksi Kucsora…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés