Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Két új légióssal vág neki a következő szezonnak a Kecskemét

Bejelentették a szerb Marko Sinik és az amerikai Shannon Bogues érkezését.:

:

Augusztus 7-én, hétfőn délelőtt orvosi vizsgálatokkal kezdődött a nap a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosai számára, majd délután az első közös edzéssel startol a felkészülés a 2023-24-es évadra – írja a KTE közleménye.

Kecskeméten ezúttal sem szakítottak a klub évek óta követett filozófiájával. Az előző bajnoki szezon végén és a nyári hetekben a vezetőség azon munkálkodott, hogy a kecskeméti kosárlabdára jellemző folytonosság a szakmai vezetőségben és a játékoskeretben is megmaradjon, ám ahol szükséges, ott jól átgondolt változtatások valósuljanak meg. Ennek megfelelően maradt a szakmai stáb, így továbbra is Forray Gábor a csapat vezetőedzője.

„Mondhatom, pillanatok alatt sikerült megállapodnunk a folytatásról a klubvezetéssel, és nagy öröm számomra, hogy a következő szezonban is én irányíthatom a csapatot – nyilatkozta Forray Gábor vezetőedző a szerződéshosszabbításról. – Motiváltan várom az előttünk álló feladatokat. Úgy gondolom, hogy ez egy nehezebb szezon lesz, mint az előzőek, hiszen a gazdasági környezet mindenki számára érzékelhetően feszesebb. A tervünk megvan, és a játékoskeretet is ennek megfelelően állítottuk össze. Olyan játékosok kerültek Kecskemétre, akik abban erősíthetnek minket, ami korábban a hiányosságunk volt, remélem, az előzetes kiválasztási folyamat minket igazol majd. Tulajdonképpen teljes kerettel kezdhetjük a munkát, hiszen a válogatottban szereplő Karahodzsics Kemalon kívül mindenki Kecskeméten van. Sajnos néhány napja, valószínűleg hosszabb időre elveszítettük Kiss Dávidot. A válogatott centerünk pótlása stratégiai kérdés számunkra. Az előző szezonban igen jól szerepelt U18-as kecskeméti csapatból többen a felnőttekkel kezdik a munkát, sokszor láttam őket játszani, ismerem a keretet, és szeretném látni, hogy a felnőttek között hogyan érvényesülnek.”

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékoskeretének zöme együtt maradt. Ez azt jelenti, hogy a csapatkapitány, Wittmann Krisztián elkezdi a felnőtt pályafutása 21. bajnoki szezonját, Karahodzsics Kemal elkezdi a 12. szezonját Kecskeméten, Rastko Dramicanin pedig a 12-et Magyarországon (ez lesz a 6. Kecskeméten, mellette Jászberényben és Kaposváron szerepelt). Kucsera Dániel nem játszott még soha más klubban, és most sem gondolkodott másként, marad ott, ahol felnőtt. Visszatér ugyanakkor a pályára a térdsérülése után már hónapok óta teljes értékű munkát végző Körmendi Bence. A keretben egy felnőtt, három U20-as, egy U19-es és egy U18-as válogatott játékos szerepel.

Ennek megfelelően a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kerete:

Wittmann Krisztián, Karahodzsics Kemal, Rastko Dramicanin, Kucsera Dániel, Körmendi Bence, Ivkovic Milán, Tóth Barna, Tóth Balázs, Tóth Patrik, Kégel Tamás, Gera Ferenc, Dobos Máté, valamint a két új légiós, a szerb Marko Sinik és az amerikai Shannon Bogues.

Marko Sinik a szerb ligából, míg Shannon Bogues Svájcból érkezett. A 24 éves Marko Siniket irányító posztra hívta Forray Gábor. Kiváló fizikumú, ambiciózus szerb kosárlabdázó, aki hazája élvonalában szerepelt az elmúlt években a KK Tamis és KK Metalac Valjevo gárdáiban. Az előző szezonban 34 mérkőzésen lépett parkettre, 14 pontot, valamint 5 asszisztot jegyezhetett átlagban.

Shannon Bogues 1997-ben született az Amerikai Egyesült Államokban. Az egyetemi évek alatt számos sikert ért el a McLennan Highlanders és a Stephen F. Austin Lumberjacks csapataival. Az év játékosának is választották Texasban. Felnőtt pályafutását az NBA G Ligában, a Winsconsin Herdben kezdte meg, majd Lengyelországba igazolt a GTK Gliwice együtteséhez. Ezt követően Cipruson az Apollon Limassol játékosa volt, majd a svájci élvonal egyik topcsapatához, a SAM Massagnohoz igazolt, ahol kupát nyert, és a bajnoki döntőt játszott. Az alapszakaszban 16,4-es, míg a rájátszásban 17,4-es pontátlaggal büszkélkedhetett a rendkívül fizikális amerikai, akire 2-es poszton számít Forray Gábor.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ball don't lieCenterKtopi Recent comment authors
Ball don't lie
Olvasó

Szomorú, de mi vagyunk az egyik kiesőjelölt.

Center
Olvasó

Jól sikerült profilképek! A képen látható fiatalemberek szívbetegek vagy csak vese-dialízisre érkeztek a körzeti háziorvoshoz? Netán csak folyamatosan akksi-töltőre kötött vezetékekkel működnek? 🙂

Ktopi
Olvasó

Mit jelent az, hogy Kiss pótlása stratégiai kérdés? Igazolunk valakit, vagy hogy kell ezt érteni?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés