Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Két rangadó is lesz a héten

Már csütörtökön elkezdődik az 5. forduló a Piros-csoportban.:

:

A második vonal ötödik játéknapján többek között DEAC U23-MAFC és PVSK-Vasas rangadókat rendeznek, de alsóházi rangadók is szerepelnek a programban. A szombati meccsdömping mellett csütörtökön és pénteken is lesz egy-egy találkozó, várhatóan öt mérkőzést is élőképen követhetnek az érdeklődők.

DEAC U23 – MAFC
Csütörtök 16:00, Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

Nagyon érdekesnek ígérkező összecsapással kezdődik a játéknap: a 3-1-es mérleggel az 5. helyen álló DEAC fogadja a veretlenül második helyezett MAFC gárdáját. Közös a két csapatban, hogy nagy erősségük a lepattanózás, viszont eltérő játékstílust képviselnek. A műegyetemisták dobták idáig a második legtöbb pontot, de az élcsapatok közül a legtöbbet kapták; a cívisvárosi fiatalok pontszegény, szoros mérkőzéseket játszanak. A debreceniek játéka a Kenéz-Neuwirth-Gáspár trióra épül, az újbudaiaknak Tóth és Bordács a két legveszélyesebb játékosuk. A fehér-feketéknek ez lesz öt napon belül a harmadik mérkőzésük, igaz, az előző kettőt megnyerték. A hajdúságiak mellett szól, hogy a felkészülés során már legyőzték a MAFC-ot, de a Phoenix-MT is verte edzőmeccsen a Lakits-legénységet, tétmeccsen viszont a fővárosiak nyertek múlt szombaton. Rendkívül fizikális, szoros mérkőzés várható, melynek győztese megszilárdítja helyét az élmezőnyben. Élő közvetítésért klikk ide!

TF-BP – Salgótarjáni KSE
Péntek 18:45, Budapest, Sport11 Sportcentrum

Alsóházi ki-ki meccsnek ad otthont péntek este a Sport11, az egyaránt 1-3-mal álló TF-BP és SKSE találkozik. Az eddigi eredmények alapján a tarjániak sorsolása volt nehezebb, mindhárom legyőzőjük az első ötben van az aktuális tabellán. A Tehetséges Fiatalok is találkozott már két komoly terveket szövögető ellenféllel, számukra a ceglédi vereség lehet a legfájóbb. A sárga-kékek összes idei ellenfelének Dancsecs levédése okozza a legnagyobb problémát, mellette az Anda-Nagy páros is egyre jobban muzsikál a palánk alatt. A piros-feketéknél nincs igazán kiemelkedő egyéni teljesítmény, viszont több lábon állnak. Mindkét csapat akkor tudott nyerni, amikor több asszisztja volt, mint eladott labdája, így ennek ezúttal is kulcsszerepe lehet. Talán valamivel meggyőzőbb volt eddig a Salgótarján, de hazai pályán nem esélytelenebb a TF-BP. Élő közvetítésekért klikk ide!

Jászberényi KSE – Ceglédi KE
Szombat 17:00, Jászberény, Bercsényi tornacsarnok

Csalódott csapatok csapnak össze a megyei derbin. A JKSE és a CKE is elvesztette legutóbbi két bajnokiját, a berényieknek két, a ceglédieknek egy győzelmük van. Viszont amíg az újonc számára nagyjából ez a realitás, a tavalyi ezüstérmes szurkolói biztosan jobb szezonkezdetben reménykedtek. Hazai pályán egyértelmű esélyes a Jászberény, de ha a felek PVSK elleni mérkőzései alapján nincs óriási különbség köztük, Berényben 75-96, Cegléden 68-98 arányban diadalmaskodtak a pécsiek. Mindkét csapatra jellemző, hogy hétről hétre más játékosok dobnak jól, ami nehézzé teszi az erőviszonyok megjósolását. Viszonylag sok pontot kaptak eddig a csapatok, így gólgazdag mérkőzésre van kilátás, ahol a kiütéses hazai sikertől a ceglédi bravúrig sok minden benne lehet a pakliban. Élő közvetítésért klikk ide!

BKG-Prima – NKA Pécs
Szombat 17:00, Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Szigetszentmiklóson építené tovább győzelmi sorozatát az NKA Pécs. A BKG múlt szombaton, Óbudán tudott először győzni, az akadémisták veretlenek. Első ránézésre egyértelműnek tűnnek az esélyek, de a Kosokra az elmúlt évek alapján még könnyelműség lenne alsóházi csapatként tekinteni. Az előző fordulóban az SKSE extra kinti dobásokkal zavarba tudta hozni a narancssárga-feketéket – ha valami, akkor ez erőssége lehet a szigetszentmiklósiaknak. A palánk alatt is nagy csatára van kilátás, Meleg és Djordjevics játékának köszönhetően centerposzton tűnik legerősebbnek a Pécs, a hazaiak új magasembere, Galambos debütálhat hazai pályán az albán válogatott Lilaj mellett. Az NKA a bajnokság egyik legstabilabb csapata, a BKG pedig továbbra is „sötét ló”, összecsapásuk a vendégeknek áll, de Nagy Botondék dobóformáján sok múlhat. Élő közvetítésért klikk ide!

Nagykőrösi Sólymok KE – Veszprém KK
Szombat 17:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola

Komoly alsóházi derbi következik Nagykőrösön: a nyeretlen Veszprémet látják vendégül az 1-3-mal álló Sólymok. A kőrösiek két vállalható, élcsapat elleni vereség után eddigi egyetlen hazaijukat behúzták, majd a Vasas otthonában közel álltak a meglepetéshez; a piros-szürkék négy vereségükből hármat is saját közönségük előtt szenvedtek el. Hazai oldalon jól eloszlanak a terhek, öten is legalább tíz pontot átlagolnak – idén is kompakt, küzdős csapat a Nagykőrös. Veszprémi részről a Madár-Szabó rutinos külső duó viszi a prímet, ők nagyjából azokat a számokat, mint a korábbi években, de a társaktól nem érkezik egyelőre a győzelemhez elegendő pont a gyenge védekezés mellett. A bakonyiaknak jóval több kinti vállalásuk van, mint kétpontos kísérletük, ami hosszú távon nem szokott kifizetődő lenni, de egy-egy találkozón nagyon hatékony lehet, ha elkapják a fonalat a kinti dobóik. A piros-feketéknek áll a zászló, de a vendégeknek még nagyobb szükségük lenne erre a két pontra, motivált csapatok harca várható.

Pécsi VSK-VEOLIA – Vasas Akadémia
Szombat 18:00, Pécs, PVSK NKA Csarnok

A bajnokság legjobban támadó csapata a mezőny legjobb védelme ellen: színvonalas összecsapást hozhat a PVSK-Vasas. A pécsiek imponáló magabiztossággal húzták be első négy találkozójukat, a fővárosiakat is csak a másik baranyai alakulat, az NKA tudta megállítani eddig. A felkészülés jegyében kétszer is találkoztak a felek a PVSK NKA Csarnokban, előbb a hazai, majd a vendégcsapat bizonyult jobbnak, a Vasas elleni vesztes edzőmeccs óta veretlenek a fehér-feketék. Bajnoki eredményeik alapján nehéz megítélni a piros-kékek erősségét: legyőzöttjeik mind negatív mérleggel állnak, egyik mérkőzésükön sem arattak nagyarányú győzelmet. Vasárnap hivatalos közleményben tudatták, hogy Evangelos Ziagkos vezetőedző családi okok miatt ideiglenesen távozik a csapat éléről, ami sokfélét kihozhat a játékosokból. Hazai pályán valamelyest esélyesebb a Pécs, de igazi rangadó következik. Élő közvetítésért klikk ide!

Phoenix-MT Fót – Óbudai Kaszások
Szombat 18:00, Fót, Phoenix Sportcsarnok

Mindkét csapat fájó vereség után javítana az egykori zöld csoportos derbin. A 2-2-vel álló Phoenix-MT fogadja az egy győzelmet és három vereséget számláló Óbudát. A felek a ’20/21-es idényben emlékezetes elődöntőt játszottak egymással a Zöld-csoportban (ennek tétje az akkori versenykiírás szerint a jövő évi piros-csoportos tagság volt), akkor a Kaszások örülhettek. Érdekesség, hogy a feljutást kiharcoló óbudai játékosok közül hárman is a Megyeri Tigriseket erősíti: Horváth, Varga és Konta. Mindkét csapatnak megsérült egy kulcsembere az elmúlt hetekben, Tichov a 3., Santiago az előző fordulóban, nagyban befolyásolja az esélyeket, hogy játszhat-e valamelyikük. A Phoenix-MT Fóton a JKSE és a DEAC ellen is jó teljesítményt nyújtott, ugyanakkor eddig is nehézséget okozott nekik a szűk rotáció, ha légiósuk nem tudja vállalni a játékot, kevés variációs lehetősége marad Surmann Gábornak. A III. kerületiek elvesztették előző két bajnokijukat, támadójátékuk még nem állt össze igazán. Szoros találkozó várható, ahol nagy jelentősége lehet egy-egy jó egyéni teljesítménynek.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés