Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Két fiatalt szerződtetett a Veszprém

Mindketten egy évre írtak alá.

  •   :

:

A mai napon írta alá szerződését a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft.-vel két tehetséges magyar kosárlabdázó, Futó Balázs és Orgona Gergő – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Mindkettejük kontraktusa egy évre, azaz 2021. május 30-ig szól. Előbbi a tizenkettes, utóbbi a 13-as mezszámot választotta magának.

Futó Balázs 2000. október 27-én született Pécsen. Nagyon jó paraméterekkel rendelkező fiatal center, hiszen 205 cm magas és 97 kg súlyú. Tavaly játszott már az NB1/B piros csoportjában is, emellett a PVSK-VEOLIA felnőtt csapatával dolgozott egész évben. A korosztályos bajnokságában (A csoport U20) 12,1 pontot, 5,5 lepattanót és 1,0 blokkot (ötödik volt a mezőnyben ebben a mutatóban) és 15,5 VAL-t átlagolt. Az NBI/B Piros csoportjában 56%-os pontossággal célozva 5,2 pontot jegyzett meccsenként, amely mellé begyűjtött 2,7 lepattanót.

Orgona Gergő 2000. augusztus 13-án született Szentesen. A 200 cm magas és 95 kg súlyú, elsősorban 4-es poszton bevethető játékos az U20-as válogatott keretének a tagja. Egy nagyon harcos és jó fizikumú kosárlabdázó, aki megfelel az NBI/B fiatal szabályainak. Előző éveit Kecskeméten töltötte, ahol amellett, hogy a felnőtt csapatban is szerepelt, kiemelkedő teljesítményt nyújtott az NBI/A U20-as bajnokságában, 17.5 pontot, 11 lepattanót (ebben a mutatóban a második legjobb volt a mezőnyben) és 27,5 VAL-t átlagolva. A kecskeméti B-csoportos együttesnek is oszlopos tagja volt 5,7 pontos és 6,4 lepattanós statisztikát jegyezve meccsenként. Remek lepattanózása mellett (volt olyan meccse, amelyen 23(!) lepattanót szedett) távolról is jól dob, az U20-as bajnokságban 39%-os hatékonysággal célzott.

Csorvási Levente, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém sportigazgatója a következőt mondta el az érkezőkről:

Mindketten tehetséges, magas játékosok, ami sajnos ritkaságnak számít manapság Magyarországon. Teljesen beleillenek abba a koncepcióba, amit elképzeltünk a 2020/21-es szezonra. Gergő és Balázs is olyan fiatalok, akik tele vannak bizonyítási vággyal, amire nálunk maximálisan megkapják majd az időt és a teret!

Fotó: veszpremkosar.hu

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MAFCdrukkerKovàcsIstvàn Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Nem tudom, hogy mennyire válnak majd be, mindenesetre az látszik, hogy azért teljesen nem adta fel a Veszprém, bár lehet, hogy ők már az új stratégia, a válogatott játékosok kinevelése (és ezért jutalom bezsebelése…) miatt kerültek a bakonyiakhoz. Ne verjenek meg minket, de amúgy sok sikert!

KovàcsIstvàn
Olvasó

Jobbak mint akiket a Zete kukázott!! Sok sikert srácok!! 😉

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés