Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Két B csoportos akadémia vívja az idei U20-as döntőt

A Kaposvár és a Falco mérkőzik meg a bronzért.

  •   :

:

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság szombati, utolsó előtti napján az 5-8. helyért rendezett keresztjáték mérkőzéseit, valamint a két elődöntőt bonyolították.

A nap első találkozóján a Gilszki Erik (16 pont, 6 pattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda), Sebők András (14 pont, 5 pattanó), Pallai Tamás (13 pont) és Csornai Bence (10 pont, 5 pattanó) vezette Szolnoki Olajbányász meglepően sima sikert aratott a MAFC ellen (91-50). A fővárosiaknak lényegében csak felvillanásaik voltak az összecsapás során, és egyedül Matejovics Máté (14 pont) jutott tőlük 10 pont fölé, ami az első két nap és a csoportmeccsek után meglepetés volt. A másik 5-8. helyért rendezett mérkőzésen nem volt meglepetés: a házigazda Egis Körmend Dunai Zétény Péter (22 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz), Kiss Mátyás (19 pont, 7 gólpassz), Kenéz Csaba (9 pont, 5-5 pattanó és gólpassz), illetve Habel A. Clemens (12 pont, 4 pattanó) jó játékára építve magabiztosan verte a SMAFC együttesét (84-44). A soproniak legjobbja ezúttal Heiszenberger Norbert (6 pont, 8 pattanó, 4 gólpassz) volt.

Az első elődöntőben a B csoportot hibátlanul záró Budapesti Honvéd SE, valamint a tegnap a Körmendet verő, és ezzel a hazai csapatot a legjobb négytől elütő Kaposvári KK mérte össze tudását. A fővárosi gárda nagyon bekezdett, és lényegében az első félidőben eldöntötte a meccset a maga javára nagyszerű csapatjátékának, illetve leginkább Tarján Izsák Simon (10 pont, 7 pattanó, 4 szerzett labda), Hajdu Péter Márton (17 pont, 5 pattanó), Pafféri Péter (8 pont, 7 gólpassz) és Vámos Ádám (12 pont, 4 pattanó) játékának köszönhetően. A fordulás után mindent megpróbált a Somogy megyei alakulat Paár Márk (16 pont, 6 pattanó) és Puska Bence (12 pont, 8 pattanó) vezetésével, de az első félidőben összeszedett hátrányát nem tudta csökkenteni – a Honvéd a második félidőt is megnyerte összességében, így nagyon sima sikert aratott (82-60).

A nap utolsó meccsén az A csoportot megnyerő NKA Pécs, illetve a B csoportban a Szolnok ellen ki-ki meccsen diadalmaskodó Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely léptek pályára egymás ellen. A B csoportból érkező akadémiai alakulat ezen a mérkőzésen is bekezdett, hiszen a Váits Olivér (19 pont, 4-4 gólpassz és szerzett labda), Schmera Gergely (13 pont, 10 pattanó), Kollár Bence (13 pont) és Scherer Bálint André (10 pont, 6 pattanó) húzta mecsekaljaiak 14 ponttal nyerték az első felvonást. A Falco a félidőre lefelezte hátrányát (miután a második felvonás hajrájában már két pontra is megközelítette ellenfelét 42-40-nél), de kiugróan jó egyéni teljesítmény nélkül nem volt esélye a Rátgéber Akadémia ellen, és ez most hiányzott a szombathelyiektől – legjobbjuk Takács Zsolt volt a mai napon (7 pont, 12 pattanó). Az NKA Pécs a fordulás után végig magabiztosan őrizte előnyét, nem engedte magához igazán közel a Szombathelyt, a végén pedig még rá is tett egy(-két) lapáttal. A pécsiek végül 85-55-re győztek, és ezzel bejutottak a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság fináléjába – amit holnap a Budapest Honvéd ellen vívnak majd.

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcas döntő

A szombati eredmények

Az 5-8. helyért

Szolnoki Olajbányász U20 – MAFC U20 91-50
Egis Körmend U20 – SMAFC U20 84-44

Elődöntők

Budapesti Honvéd SE U20 – Kaposvári KK U20 82-60
NKA Pécs U20 – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20 85-55

A vasárnapi program

A 7. helyért

09:00 MAFC U20 – SMAFC U20

Az 5. helyért

11:00 Szolnoki Olajbányász U20 – Egis Körmend U20

A 3. helyért

13:00 Kaposvári KK U20 – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20

Döntő

15:00 Budapesti Honvéd SE U20 – NKA Pécs U20

A mérkőzéseket a hunbasket.tv-n élőben lehet nézni!

Fotó és forrás: hunbasket.hu

  •   
15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
AlbaCsávókXeroSenkilddCsakazMTE Recent comment authors
Xero
Olvasó

Gratulálok a Csapatoknak! 🙂
Tegnap a Pécs-Falcot néztem. Na ez már sokkal jobban hasonlított kosárlabdára, mint az általam eddig látott meccsek. Kicsit meg is lepődtem, hogy a kezdeti sokk után a Falco tudott alkalmazkodni a Pécs jó iramához az első félidőben. Gyors volt a játék, jó arányban szép, pontos befejezések. Kíváncsi leszek ezek közül a srácok közül ki tudja beverekedni magát az A csoportba.

ldd
Olvasó

Értékelve mindenki munkáját, jó ha tisztában van vele mindenki…
A cél, a felnőtt mezőnyben helyt állni.
Mint az elmúlt 💯 év bizonyítja, a győztesből is jó, ha 1-2 srác gyökeret tud verni a felnőtt mezőnyben.
Ennek ismeretében lehet éljenezni és figyelni az egyéni képzésre…
Amúgy is gratulálok mindenkinek!

CsakazMTE
Olvasó

Párni a mai falco győzelem is mehet a vitrinbe?🙂

Laposvár
Olvasó

Megnéztem ezt a két elődöntőt. Ami számomra leginkább szembetűnt mindkét akadémia esetében, hogy a csapategységet, azt a bizonyos “kémiát” rajtuk sokkal inkább érezni lehetett, mint a Kaposváron és a Falcón.
A másik ami mellett nem mehetek el szó nélkül, az a pécsiek védekezése. Utánpótlás szinten ritkán látni ilyet, meg is lett a gyümölcse.
A döntőben ennek ellenére szerintem ez kevés lesz nekik.

És akkor most jöhet Szabika mindenkit kijavítani és megmondani a frankót…..

MAFCdrukker
Olvasó

Így legalább elmondhatjuk, hogy megvertük a bajnokot. Ez a döntős párosítás egy kicsit igazolja az MKOSZ-t, mert az U20-as szabálynak lehet ebben szerepe, hogy a B-sek így feljöttek meg persze a két csapat akadémiai státusznak is.

Senki
Olvasó

Hova? Akadémiaként több milliókat kapnak mint a többi csapat? Így könnyű… Honvédnak sose lesz stabil első osztályú csapata mivel pesten a foci megy… Pécs most fog kiesni… szal milliókal többet bele nyomnak 2 b-s akadémiába mert van valami rokon… És ezt lehet nyomni… Persze van az a pénz…

MAFCdrukker
Olvasó

Nem csak a két döntősre értettem, mi is szépen helytáltunk a B-ből, Vasas, Óbuda, TF sem lennének utolsók az A-ban. Az akadémiai rendszer más kérdés, erről az előbb írtam alább, de azt a kommentet törölték… Szóval nem őket akarom magasztalni, szerintem ez bajnokság-szintű tendencia.

Laposvár
Olvasó

Kiesni a PVSK fog, nem az NKA. Ne keverd a kettőt, semmi közük egymáshoz.
A PVSK-nak is van saját akadémiája, utánpótlása. És hogy ők hol vannak? Ugyanott ahol a felnőtt csapat. Vagyis a béka feneke alatt.

Milivoj
Olvasó

Azért az elég meglepő, hogy a két B csoportos csapatnak a másik lesz az első komoly ellenfele!? A berényi megmondóembert kérdezném, hogy kinek a nevét jegyezzük még fel? 😝

Baszketboll
Olvasó

Nem az első komoly, de azért jár a gratuláció mindkét csapatnak!

MAFCdrukker
Olvasó

Az “első komoly ellenfél” azért költői túlzás, a harmadik csoportmeccs 38. percéig reális esély volt a Rátgéber kiesésére, a Honvéd pedig a Szolnokkal és a Falcoval is végig nyílt meccset játszott. Az alapszakaszban pedig veretlenek maradtunk a Gabányiban, mindkét döntőst elkaptuk (amúgy csak egymástól kaptak ki). Bár nem vagyok berényi, sem szak- vagy megmondóember, a B-s felnőtt alapszakaszmeccsek alapján Tarján Izsákot, illetve Scherer Bálintot emelném ki, a nagyok közt ők tűntek a leghasznosabbnak.

Milivoj
Olvasó

De te legalább értesz hozzá!
A két B csoportos egyébként szemmel láthatóan sebességben, fizikalitásban az A csoportos csapatok felett van, ami nagyrészt annak is köszönhető, hogy többen a felnőtt csapatban is meghatározó szerepet kapnak.
Szerintem a feljutó is a Honvéd, vagy a Pécs lesz, viszont akkor félő, hogy a kevesebb szerep miatt megtorpan a fejlődés!?

MAFCdrukker
Olvasó

A Rátgéber komoly válaszút elé kerül, ha feljutnak. Ez a 12 emberes, fizikális, daráló, rohanós csapat (egy remekül kiválasztott légióssal) erős a B-ben, de légiósok és válogatottak ellen szerintem kevesek lennének. Ha viszont igazolnak 4-5 légióst, végképp nem lesznek hitelesek és nem sok lehetőség jut a magyaroknak. Nekem már így is szúrja a szememet Djordjevics, azon túl is, hogy miatta jobbak, mint mi. Szerintem ha igazán az UP-nevelés lenne fókuszban, akkor légiós nélkül állnának fel és addig nem lenne cél az A, amíg így nem elég jók hozzá. A Honvéd ebből a szempontból jobb helyzetben van, szerintem a magyar magjuk… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

A Rátgéber komoly válaszút elé kerül, ha feljutnak. Ez a 12 emberes, fizikális, daráló, rohanós csapat (egy remekül kiválasztott légióssal) erős a B-ben, de légiósok és válogatottak ellen szerintem kevesek lennének. Ha viszont igazolnak 4-5 légióst, végképp nem lesznek hitelesek és nem sok lehetőség jut a magyaroknak. Nekem már így is szúrja a szememet Djordjevics, azon túl is, hogy miatta jobbak, mint mi. Szerintem ha igazán az UP-nevelés lenne fókuszban, akkor légiós nélkül állnának fel és addig nem lenne cél az A, amíg így nem elég jók hozzá. A Honvéd ebből a szempontból jobb helyzetben van, a magyar magjuk egy-két… Olvass tovább »

AlbaCsávók
Olvasó

Ez elég erős túlzás, hogy a Honvéd első komoly meccse lesz mikor a csoportban az első két meccsen 4 és 7 ponttal nyertek. Pécs meg 3 ponttal verte a Körmendet 😂😅
Tavaly mikor 4-ben sem voltak a B-csoportosok akkor kisebb volt az arc, szerintem vissza kéne térni ahhoz.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés