Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kerpel-Fronius Gáspár szerint egy másodperc sem jár ingyen a pályán

A DEAC új irányítója döntésében közrejátszott Andjelko Mandics személye is.:

:

A DEAC kosárlabda szakosztálya az új vezetőedző, Milenko Topics után a héten bejelentette legújabb igazolását, Kerpel-Fronius Gáspárt. Az előző idényben a Szedeákkal a dobogó harmadik fokáig jutó irányító négy év után köszönt el a Tisza-partiaktól, s tervei szerint gazdálkodás és menedzsment szakon folytatott tanulmányait is a Debreceni Egyetemen fejezi be. A 22 éves játékos a kosarlabda.deac.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy miért választotta a cívisvárost játékospályafutása következő állomásának, összefoglalta eddigi karrierjét, értékelte a mögöttünk álló szezont, de azt is elárulta, milyen szerepre számít újdonsült csapatánál.

Egy elképesztő szezon végén bronzérmet szereztél a Szedeákkal. Hogyan emlékszel vissza a 2020-21-es kiírásra?

– Egy óriási élmény volt az előző szezon. Az már az elején látszódott, hogy nem a kiesés elől kell majd menekülni, de azt még mi sem gondoltuk, hogy egészen a bronzéremig juthatunk. Egy örök emlék lesz ez az idény számomra, amiből egyénileg is rengeteget tanultam.

Négy évet töltöttél Szegeden. Miért döntöttél a váltás mellett, és miért a DEAC lett a befutó?

– A nyáron járt le a kétéves szerződésem, így most egy nagyon fontos és egyben nehéz döntés előtt álltam. Nem tagadom, hogy az elmúlt négy évben nagyon a szívemhez nőtt a Szeged, a tavalyi bronzérem mellett két U20-as bajnokságot is nyertünk. Az előző idényben már csapatkapitányként számoltak velem így természetesen a szegedi vezetőkkel ültem le először tárgyalni. Több megkeresésem is volt, de az összes közül a DEAC által felvázoltak nyerték el leginkább a tetszésemet, és a végső döntésben közrejátszott Andjelko Mandics személye is, akivel két és fél évet már dolgoztunk együtt. Mindenképpen szerettem volna kipróbálni magam máshol is, szerintem jót fog tenni a környezetváltozás, azon leszek, hogy a DEAC-ban is meg tudjam majd állni a helyem.

Hogyan találkoztál a kosárlabdával, és hogyan lett belőled A-csoportos játékos?

– Mindkét bátyám kosárlabdázott, már egész kiskorom óta kijártam a meccseikre, úgyhogy ez elég hamar eldőlt, hogy én is ezt az utat választom, nyolcévesen mentem le az első edzésre. Az iskolai csapatom után a Budapesti Honvédhoz kerültem, ahol egészen 18 éves koromig játszottam. A gimnázium után egyből Szegedre kerültem, egyrészt az Egyetem, másrészről az A-csoportos lehetőség miatt. Az első osztályban kezdetben még csak epizódszerep jutott nekem, de igyekeztem élni a kapott lehetőséggel, és évről-évre egyre több perc jutott nekem a pályán.

Tavaly te voltál az U23-as szabály egyik legnagyobb nyertese, idén viszont korodból adódóan már nem felelsz meg ennek a kritériumnak. Milyen szerepre számítasz az előttünk álló idényben?

– Tisztában voltam azzal, hogy már nem vagyok a fiatal-szabály kedvezményezettje, de ez igazából mindenhol utolért volna. A tárgyalások alatt természetesen a csapatban betöltött szerepem is szóba került, elsősorban csereirányítóként számolnak majd velem. Tudom, hogy idén is erős csapat épül Debrecenben, és minden pályán töltött percért keményen meg kell majd küzdenem. Egy olyan klubnál, ahol ilyen komoly célok vannak, ott egy másodperc sem jár ingyen, de úgy érzem készen állok a feladatra. Nagyon boldog vagyok, hogy a DEAC-nál egyáltalán felmerült a nevem, és nagyon köszönöm, hogy lehetőséget kínáltak. Szimpatikus, ahogy a Debrecen évről-évre fejlődik, bízom benne, hogy együtt jövőre sikerül még előrébb lépnünk majd.

Miben tudsz a leginkább segíteni a csapatnak, és mi az, amiben még fejlődnöd kell?

– Egyértelmű, hogy dobásban rengeteget kell még fejlődnöm, már a szezon vége óta igyekszem rajta javítani, és ahogy befejezem a félévet az egyetemen, kettőzött erővel fogok rajta dolgozni. Nyilván fizikálisan is igyekszem magam a nyáron formában tartani, és ez az a terület, ahol szerintem mindig van hova fejlődni. Amiben a leginkább a csapat segítségére tudok lenni, az a védekezés, kapjak bármennyi időt, igyekszem mindig nagy energiákkal beszállni a meccsbe. Támadásban pedig iránytóként elsősorban a játékszervezés lesz majd a feladatom, amit legjobb tudásom szerint igyekszek majd ellátni.

Fotó: Karnok Csaba/ Délmagyarország/hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés