Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Keretet hirdetett a PINKK, amely újra elindul a nemzetközi kupában

Új edző mellett német válogatott irányító is érkezett. Három légiós lesz.:

:

A PINKK Pécsi 424 csapata a 2019/2020-as szezonban a Magyar NB1 A csoportos Bajnokság mellett ismét elindul az EWBL sorozatában is. Hazai mérkőzéseit továbbra is a Kozármisleny Városi Sportcsarnokban játssza.

A tavalyi csapat játékoskeretéből az előttünk álló szezonban is PINKK mezben szerepel Szücs Lilla, Jáhni Zsófia, Vári Zita, Zsilinszki Lilla, Szabó Laura és Séra Nikolett.

A PEAC-Pécs csapatától érkezett Pucz Eszter, valamint a két U20-as válogatott Kovács Kitti és Tenyér Zsófia. Győrből Chroméj Hajnalka, Szegedről Horváth Zsanett is a PINKK Pécsi 424-ben folytatja. Borbás Panni a PINKK-PVSK U23 Amatőr NB1-es csapata mellet a felnőtt keretben is helyet kap.

A német Emma Stach a Keltern Európa-kupás csapatától igazolt a PINKK-be. A 22 éves, 175 cm magas, 2-1 posztokon szereplő játékos az amerikai Gonzaga Egyetemen végzett, oszlopos tagja hazája felnőtt válogatottjának.

Emma Stach (fotó: dbbl.de)

Az amerikai Shenita Landry (32 éves, 190 cm magas, több poszton bevethető) a Temple Egyetemen végzett. A rutinos játékos több európai országban is megfordult már (Németország, Litvánia, Franciaország), a francia Angers csapatától érkezett, ahol 14 pont és 7 lepattanó átlagot ért el mérkőzésenként.

Shenita Landry (fotó: tapiolanhonka.fi)

Tetyana Jurkevicsusz (24 éves, 188 cm magas, 4-5 poszt) szerződtetésével teljessé vált a 2019/2020-as keret. Az ukrán 3X3-as válogatott tagja a tavalyi szezont a lengyel Siedice csapatában kezdte, januártól az ukrán bajnokságban (Ivano-Frankivszk) szerepelt, ahol 11,6 pontot, 11,5 lepattanót átlagolt mérkőzésenként.

Tetyana Yurkevicsusz (fotó: fiba.com)

Laczka Miklóssal egyeztetve a vezetőség edzőváltás mellett döntött, Laczka azóta a Sopron Basket szakmai stábjában folytatja, helyét Marossy Gergely veszi át. Az új tréner Budapestről érkezik, 48 éves, több mint 20 éve dolgozik a magyar kosárlabdában, 3 éves szerződést írt alá. A szakmai stábot alkotja továbbra is Veréb Viktor, Szabó Dorottya, Dr. Papp Zsolt és Tereki Péter – derült ki a klub honlapjáról.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tonymontana Recent comment authors
Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Hajrá Bulls!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés