Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kerekesszékes bajnokság: Sorozatban harmadszor bajnok a Soproni Tigrisek

Második lett a Törekvés SE.:

:

2017/18 és 2018/19 után a 2020/2021-es kerekesszékes kosárlabda bajnokságot is a Soproni Tigrisek csapata nyerte – a 2019/20-as évad a koronavírus miatt félbeszakadt, akkor egyébként a Törekvés csapata vezetett – számolt be róla a hunbasket.hu.

A múlt héten befejezett évadban is a fővárosi és a soproni gárda versengett az elsőségért. A koronavírus miatt rövidített szezonban az döntött a két együttes között, hogy az egymás ellen lejátszott három összecsapásból kettőt nyert a Tigrisek csapata, míg a Törekvés egyszer bizonyult jobbnak nagy riválisánál.

A mezőny másik két alakulata, a DVTK és az első teljes évadját lejátszó PTE PEAC Rolling Basket a bronzéremért küzdött – végül a miskolciak zártak a harmadik helyen. Bár a borsodiak és a baranyaiak időnként játszottak szorosabb mérkőzést a két élcsapattal, azok dolgát igazán nem tudták megnehezíteni.

Egyik játékosa, Benei László halála, valamint másik kosarasa, Serényi Tibor súlyosbodó sérüléseit követő visszavonulása után szerb légiósokkal erősített a Soproni Tigrisek, amely a bajnoki döntőnek beillő összecsapáson, még májusban másodszor is legyőzte a Törekvés csapatát, utolsó mérkőzésén pedig bajnokhoz méltó játékkal, 80-28-ra verte a miskolciakat.

A bajnokság végeredménye:

  1. Soproni Tigrisek
  2. Törekvés SE
  3. DVTK
  4. PTE PEAC Rolling Basket

A bajnokság adatai: http://hunbasket.hu/bajnoksag/x2021/hun_ker

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés