Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kérdés sem volt, három negyed alatt döntött a Körmend

Nem tudta tartani a lépést a vasiakkal a Sopron.

Egis Körmend - Sopron KC 104-72 (27-23, 29-21, 34-16, 14-12)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Goda L., Pozsonyi L. (Dr. Gencsev P.)

Körmend: Bradford 12/6, Price 23/15, Ferencz 13/12, Hammonds 17/9, Delas 8. Csere: Kiss M. 3/3, Kiss B. 2, Csorvási 11, Takács K. 3/3, Thames 8, Oroszi -, Lajsz 4.

Sopron: Warner 18/3, Lemar 11/9, Supola 14/6, Wiggins 8/3, Gordon 12. Csere: Molnár M. 6, Dénes -, Élő -, Werner -, Buzsáki 3/3.

A rájátszás negyeddöntőjének egyik párharcában az első helyezett Egis Körmend találkozott a nyolcadik helyen végző Sopron KC-val. A play-off első meccsének egyértelmű esélyese a vasi együttes volt, mely veretlen volt hazai pályán az idei szezonban.

A Körmendnek sikerült meglépnie az első percekben, Ferencz triplájával 11-5-re léptek meg a hazaiak. A túloldalon azonban Lemar tarthatatlan volt ebben a szakaszban, pontjaira építve gyorsan visszajött a Sopron. A játék képe a folytatásban sem változott, négy pontos előnyt szerzett a vasi együttes (27-23).

Csorvási pontjaival indult a második negyed, miközben Warner talált be a soproniak részéről. A fiatal Takács hárompontosa után 37-28-ra vezetett a Zollner-legénység. Elkezdtek hullani a triplák, Warner kosarára Price válaszolt, majd Supola jött a vendégektől. Nyolc pont körül állandósult a hazai előny, ám az első félidő végéig még sikerült erre rátenni (56-44).

12-3-as rohammal indította a második félidőt a Körmend, így Sabáli Balázsnak bő két perc után időt kellett kérnie. Nem vettek vissza a tempóból a vasiak, a Sopron pedig teljesen szétesett. Price és Hammonds szállította a pontokat, miközben a különbség csak egyre hízott. Az etap végére gyakorlatilag eldőlt a találkozó (90-60).

Természetesen innentől már csak a különbség volt kérdéses. Érezve, hogy elúszott a meccs, a soproniak sem erőltették a kulcsjátékosaikat – gondolva a keddi visszavágóra. A századik pontot Ferencz jegyezte, aki ezen az estén négyből-négy hármast küldött a helyére. Végül 32 pont lett a különbség (104-72).

Fotó: hunbasket.hu

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Tom67ViggianoKoopsMásikVégétFújdMegGodemperor Recent comment authors
Koops
Olvasó

Szép győzelem! Gratulálunk sokan Pécsről!
Reméljük 4-be majd találkozunk 😉 Jó ki-ki meccseket játszhatnánk:D

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Úgy néz ki, továbbra is SopronGY… 🙁 Drágaszágaim tegnap úgy játszottak,ahogy egy listavezetőnek az elsö,hazai meccsén játszania kell a 8.helyezett ellen. Legkésőbb a döntőre felépülhet Németh Ákos is, ha nem lesz újabb sérülés,és Delas felnő a többiekhez,akkor meglesz a 4.bajnoki címe a Drágaszágaimnak ! Sztem megérdemelten amúgy.

Viggiano
Olvasó

Egyértelműen a Körmend tűnik jelen pillanatban a bajnoki cím fő várományosának! Ahogy a harmadik negyedben bekezdtek az nem volt semmi, konkrétan szétdobtak minket, de szerintem bárki mást is! Gratulálok nekik a tegnapi győzelemhez! Kedden remélem megszorítjuk azért őket, de ha nem, én akkor is örülök, mert szezon végére összekaptuk magunkat! Te viszont egy utolsó senkiházi fa.zfej vagy! Az egyik legrégebbi magyar várost fikázod folyamatosan s ami mégszomorúbb mindenféle következmény nélkül! Annyi mindenbe és mindenkibe belekötöttél már, hogy előbb-utóbb valaki megteszi ellened a feljelentést s akkor majd mondogathatod, hogy de hát én szeretlek titeket! Egy kib.szott undorító féreg vagy!

Kovács Gábor
Olvasó

Egyébként a következményekre reagálva.. Az nem lenne rossz dolog,ha valaki a bejegyzéseire csak negatív,vagy főleg negatív értékelést kap(például 50-60-vagy akár 100at) azt először töröljék,mármint a hozzászólást,majd a 3. ilyennél a felhasználót is a bb1ről. aztán lehet újra regelni,de akkor a következő ugyanígy járna…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Háháhá, kackac-kukac !!! 🙂 😀 😀 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Téged is nagyon SZERETLEK,te kis zsörtölődő soprongyi ! 😉 Szép hetet kívánok!

Tom67
Olvasó

Szarházi!

Red ball
Olvasó

Apropó! Csapat hajtott, MTE TV pihizett. Mi történt?

red-black01
Olvasó
Red ball
Olvasó

Éppen nézem. Tágabb környezetem 18:00 – 20:00-ig nem látta.

Kovács Gábor
Olvasó

Ez érdekes,mások is mondták,hogy nem működött. Nálam meccs előtt kb 10 percel elindult és egyszer sem állt meg. Végig néztem.

MrB1G
Vendég
MrB1G

Seprű lesz

nick19
Olvasó

Azt hiszem, nem nagyon volt senki, aki mást várt volna, érvényesült a papírforma. A kérdés az, hogy idegenben tud-e nyerni a Körmend kedden. A mai meccs alapján nem lehet kérdés, de minden nap más. MTE

bimbo
Vendég
bimbo

Bb1 ti komolyan ennyire balfaszok vagytok?

Born2Ball
Olvasó

Delas megsérült!????Még jó,hogy képben van a cikk írója?

egismte1
Olvasó

Szép volt fiúk! Jó lenne Sopronban is nyerni, aztán lezárni.

Red ball
Olvasó

Ebben nem vagyok annyira biztos. A középszakasz előtt 3 naponta meccs, pörögtünk rendesen és nyertünk.
Ezek a huszonéves amcsik nem szeretik a pihenőket. Helyesbítek! Az edzőnk nem tudja kezelni a + napokat. Félreértés ne legyen, ettől még jó tréner.
Mindentől függetlenül grat. a csapatnak.

Soma
Olvasó

Komoly ez a tudósítás???

red-black01
Olvasó

Így jár az, aki a fullcourt-ról írja meg a cikket.
Legalábbis azt azért remélem, hogy nem a helyszínről írta ?
Esetleg egy ellenőrzés közben, mondjuk gyanús és ránézek a közvetítésre és nem írok le egy ilyen mondatot…
??

Godemperor
Olvasó

Hát a fullcourt tud néha érdekes lenni. A mi meccsünkön is Verasztónak 18 pontot ír. Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez baromság. 😀
Mondjuk a cikkben szerencsére nem ez szerepel.

Soma
Olvasó

Delas 8 – Németh Ákos szegény sérült, nem játszott. Gratulálok a győzelemhez!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Visszavonom amit múltkor mondtam ez 3-0 lesz…

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/7ytJ2CQ

SopronKCfan
Olvasó

Semmi baj, kedden javítunk! Hajrá Sopron! SKC! Grat Körmendre!

pbask
Vendég
pbask

szép volt kollégák

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nagy grat Körmendre sokat segitettek a 100 ezremhez!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés