Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Kényes téma, ezért nem játszhat a Barcelona magyar sztárja a válogatottban

Hanga Ádám hosszú távon tervez Barcelonában.:

:

A magyar férfi kosárlabda-válogatottnak selejtezőcsoportja harmadik helyén kellene végeznie ahhoz, hogy kijusson a Kínában rendezendő világbajnokságra. Ehhez három hét múlva az olaszok és a horvátok elleni mérkőzésen is jó eredményt kellene elérnie a csapatnak, legjobb játékosunk, Hanga Ádám azonban szinte biztos, hogy nem csatlakozhat a kerethez. A Barcelona légiósa a DIGI Sport Eurostep magazinjában beszélt arról, hogyan kerülhettek ilyen nehéz helyzetbe az Euroliga-szereplő csapatok válogatott játékosai – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyagában a DigiSport.

– Ez nem rajtam múlik, ez nem csak az én helyzetem, és az összes többi válogatott játékos számára kényes téma. Nem egy szerencsés helyzet, amelyben most mi, játékosok vagyunk, a FIBA és az Euroligát szervező ULEB közötti harc a játékoson csapódik le – nyilatkozta Hanga Ádám.

Hanga Ádám címeres mezben – MTI

Az Euroliga és a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) jó ideje képtelen összeegyeztetni az éves kosárlabda-naptárt, így a sportolóknak kell eldönteniük, hogy a klubjukban vagy a válogatottban szerepelnek. A játékosok pedig – érthető módon – a fizetésüket biztosító klubcsapatuk Euroliga-mérkőzéseit választják.

– Azt gondolja minden néző, hogy miért nem megyünk el, úgyis megtehetnénk, ha a klubunk megharagszik ránk, az nem nagy baj.

Nyilván a klubtól ígyis-úgyis meg fogom kapni a fizetésemet, ez tény, de én például hosszú távon tervezek a Barcelonával. Nagyon kényes téma, és nagyon remélem, hogy meg fog oldódni. Fölösleges stressz, ami elkerülhető lenne azzal, ha az Euroliga és a FIBA elkezdene kommunikálni egymással, és valamilyen megoldást találnának, és nem azt mondanák, hogy majd lesz, ami lesz, és inkább a játékosokra hagyjuk, hogy döntsenek

– mérgelődött Hanga Ádám.

– Az lesz a vége, hogy a FIBA-nál nem is a legjobb válogatott játékosok játszanak majd, pedig az lenne a cél, hogy eladják a legeslegjobb kosárlabdát Európában, márpedig, ha az euroligás játékosok nem mennek el a válogatottakba, akkor nyilván a játéknak nem lesz ugyanaz a minősége. Nagyon érdekes ez a téma, és nagyon remélem, hogy még fogok tudni játszani a válogatottban, de egyelőre úgy néz ki, hogy ez nagyon nehéz lesz, főleg a szezon közbeni mérkőzéseken – zárta szavait a Barcelona szupersztárja.

A Hanga Ádámmal készített teljes interjút csütörtökön 16.55-kor meghallgathatják a DIGI Sport 2-n az Eurostep magazinban, majd ugyanitt élőben megtekinthető, amint Hanga Barcelonája az Olimpiakosszal játszik 19.55-től az Euroligában.

Kiemelt fotó: mti

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
baszketdonnarummadavekKendeffy Botondheraklith Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

“Ez nem rajtam múlik”…….
“a sportolóknak kell eldönteniük”—“inkább a játékosokra hagyjuk, hogy döntsenek”

DE,Ádám ez rajtad múlik!!!(azt hogy megértjük egy másik téma)

baszket
Olvasó

Segítek, hogy érts a sorok között:
A sportolónak kell eldöntenie, hogy szeretne-e jövőre (vagy mikor lejár a szerződése, Ádámnál ez ugye még egy szezon) is ugyanilyen szinten, hasonló pénzért játszani, és ezzel a saját és családja jövőjét a lehetőségei szerint maximálisan biztosítani, vagy otthagyja a kenyéradó klubját, kockáztatja a sérülését, és ennek eredményeképpen kikerül a pikszisből nincs vagy nem olyan jó kondíciójú a következő szerződése…
Mivel szinte semelyik komoly spíler nem jön el a EL-ban érdekelt csapatából a válogatotthoz, szerinted mennyire vannak “befenyítve” ezek a játékosok?

donnarumma
Olvasó

Segítek,hogy érts a sorok közt:
Ádámon múlik,hogy jön vagy nem!

Tudjuk,értjük miért nem jön…

davek
Olvasó

Az a nevetséges, hogy ezt problémát a fociban és mondjuk a kézilabdában megtudták oldani, akkor itt miért nem lehet egy normális megoldást találni, elég vicces na…

caseyjones
Olvasó

A másik két említett sporttal kapcsolatban kicsit más a helyzet szerintem. A kosárlabdának van egy nagy bázisa a tengerentúlon, az NBA, ahol (többnyire) a világ legjobb kosarasait láthatjuk. Ez az NBA szinte egy külön világ. Az ottani csapatok nemhogy a szezon közben zajló selejtezőkre, de néha még a világbajnokságokra, kontinensviadalokra sem engedik el a játékosaikat. A foci meg a kézilabda nem olyan sportok, amelyek az amerikai major sportokhoz tartoznak. Másrészt a kézilabda nem is egy olyan sportág, amit sok országban komolyan vesznek. Szóval, szerintem a kosárlabda egy kicsit eltér az említett két sporttól, s erről főként az NBA tehet. Ennek… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Az olasz-magyar az utóbbi évek legfontosabb meccse lehet. Teljes kerettel esélyünk sem lenne, így sem sok. De reméljük, hogy Keller és Allen jön és nekik ugrunk, lesz, ami lesz alapon.

caseyjones
Olvasó

A FIBA egy dilettáns banda. Nevetséges, hogy az aktuális Eb-győztes szlovén válogatott vagy a legalább 3-4 NBA-játékossal rendelkező Horvátország a hülye rendszer miatt nem tudott kijutni a vb-re. Ezáltal olyan sztárokat nem láthatunk Kínában játszani, mint Luka Doncic (!!!!), Klemen Prepelic, Dario Saric vagy Bojan Bogdanovic. Komolyan gondolta ezt a FIBA? Röhejes. Mármint az elképzelés, hogy legyen külön vb-selejtező (mert eddig ugye nem volt), nagyon jó ötlet, de azt komolyan gondolták, hogy az NBA- meg Euroliga-játékosokat majd csak úgy elengedik a klubjaik ősszel meg tavasszal a selejtezőkre? Sok helyen így olyanok viselik a címeres mezt, akiknek a közelében sem kéne… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Ez katasztrófa…
Én nagyon bíztam benne, hogy jöhet…
Ahhoz, hogy az olaszok ellen legyen bármi esélyünk Hanga Ádám kellett volna, így marad a “majdnem kijutás”, sietve hozzátéve, hogy ez is HATALMAS SIKER.

heraklith
Olvasó

Azzal, hogy Hanga és így az olasz sztárok (NBA, Euriliga) sem lesznek itt sokkal nagyobbak lettek az esélyeink.
Idegenben is jó meccset játszottunk és az olaszok kerete vélhetően most még gyengébb lesz.
Nehéz ennél jobb lehetőséget elképzelni, főleg ha Keller és Allen ezúttal csatlakozik a kerethez.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés