Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Keményen meg kellett dolgoznia a Falcónak a pécsi győzelemért

Sokáig benne volt a levegőben a meglepetés.

Pécsi VSK-VEOLIA – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 57-65 (15-7, 20-22, 10-15, 12-21)

Bajnokság, 21. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2000 néző
V: Győrffy P.A., Minár L., Kovács N. (Gorka Sz.)

PVSK: Pongó 8/6, Taylor 22/6, Demeter -, Csirics 8/6, Horti 10/6. Cserék: Budimir 9/3, Wright -.

Falco: Govens 16/6, Curry 6/6, Bíró 6/6 ,Bruinsma -, Reddic 16. Cserék: Tóth 2, Balmazovics 9/6, Perl 10/6.

Horti triplájával, és Taylor két gyors duplájával 7-2-re lógott meg a mérkőzés elején a PVSK. A Falco ekkor Curry triplájával feljött 7-5-re, de ezt követően hosszú gólcsendet, kapkodó játékot, és rengeteg kihagyott dobást láthatott a pécsi közönség. A 6. perc végén még mindig 7-5 volt az eredményjelzőn, amikor Pongó két sikeres büntetővel “mozdította” meg a hazaiakat. Támadásban egymást múlták alul a csapatok. A Pécs 28 %-kal, a Falco 30%-kal dobott.

A negyed hajrájában Govens betalált ugyan közelről, de rögtön érkezett egy Taylor-dupla, és egy Pongó-tripla, amivel már öt pont volt az előnye Csirke Ferenc csapatának. Gasper Okorn 15-7-nél végül időt is kért, de ez sem segített a vasiaknak, hogy “kijöjjenek” a tízből ebben a negyedben. 15-7.

Perl rontott dobásával kezdődött a második félidő, a válogatott játékos a vonalon kívülről próbálkozott. Ezt követően egy Reddic, Pongó kosárváltással folytatódott a mérkőzés. Úgy tűnt a pontszegény játékot gyorsan feledtetni akarják a csapatok. Pillanatok alatt 19-16 lett az eredményjelzőn. A Falco lendülete azonban nem tartott sokáig. Taylor megrázta magát, és Budimir is elkezdte  a pontgyártást. 28-18 után Govens egy duplával vitte közelebb az övéit, de minden hiába, a szombathelyiek képtelenek voltak átlépni árnyékukon. Taylor dupláját, egy tripla is követte. 33-20, és még mindig hátra volt három perc az első félidőből.

Bíró kóstolta meg a hazai gyűrűt távolról, de erre is érkezett egy Taylor válasz. Az amerikai 18 pontnál járt. A félidő utolsó perceiben megrázták magukat a vasiak. Reddic három duplát is hintett, Bíró pedig egy újabb triplával hozta fel a Falcót hat pontra. 35-29.

Durván bekezdett a második félidőben a Falco. Pillanatok alatt megfordították az eredményt. Govens és Reddic rengeteget hozzátett a sárga-feketék játékához. A Pécs azonban nem engedte meglógni a vasiakat. 40-41 után felváltva vezettek a csapatok. Továbbra is sok volt a rontott dobás a feszült hangulatú, kiélezett mérkőzésen. A negyed vége különösen kapkodósra sikeredett, így több kihagyott dobás után, háromperces gólcsendet követően, egypontos pécsi előnnyel fordulhattak a végjátékra a csapatok. 45-44.

Az utolsó negyed Tóth Norbert duplájával és Balmazovics triplájával kezdődött, a Falco lélektani előnybe került. A sárga-feketék teljesen átvették az irányítást, a Pécs teljesen elkészült az erejével. A hazaiak hiába küzdöttek becsülettel, Govens és Perl annyira beindult, hogy vendég-siker lett a vége. 57-65.

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
DrazsenHubie Brownboston_celticsPvsk Fanatic2lee14 Recent comment authors
boston_celtics
Olvasó

Hála a mindigonak, így csak beten sikerült követnem a meccset. Nyertünk, és ez volt a legfontosobb. A Pécset 57 ponton tartottuk. A statisztikából nrm derül ki, hog mi védekeztünk jól, vagy ők dobtak pocsékul, vagy a kettő között. Ami azért nem rossz. Nem kell elájulni tőle, de ragadjuk meg a pozitív dolgokat. Zozó betalált kintről, és Olivér is kapott lehetőséget, nem is kevesen.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Sajnos teljesen reális eredmény született, inkább az volt a meglepő, hogy a 4. negyedig tartottuk az egál eredményt úgy, hogy igazság szerint Taylor volt az egyedüli játékosunk, aki értékelhető teljesítményt mutatott. Budimir látszik sérülten játszott, ezért rajta nem kérhető számon a dolog, míg Pongó, Horti és Csirics szerintem hozzátette amit várunk tőlük, de amit Wright és Demeter ma a pályán művelt az több mint kritkán aluli. Wrightnál szerintem még Olasz Ádám is többet hozzá tudna tenni a csapat játékához, mert ma úgy mozgott mint egy felnőtt csapathoz felkerült ifi játékos, aki fél a labdától. Jól látható volt, hogy minden pick… Olvass tovább »

Koops
Olvasó

Milyen szurkolo taborrol beszelsz a Falcorol?! nem hetköznap lett volns sokkal többen le jöttek volna a kemény magból már bocs! Ezt úgy mondom, mint kivülálló! : D

Pvsk Fanatic
Olvasó

Akik ott voltak szimpatikusan szurkoltak, nem szidták az ellenfelet, nem bíróztak, csak a saját csapatukkal foglalkoztak. Róluk beszéltem. Én is tudom nem volt itt mindenki 🙂

panther
Olvasó

Sok igazság van abban, amit Demeterrel kapcsolatban írsz, de azért azt se felejtsd el, hogy ebben a szezonban alig kapott lehetőséget, így azért nehéz megszokni az iramot, a légkört, stb.

Ma is csak azért kezdett és játszott relative sokat, mert Budimir nem volt teljesen egészséges.

Két évvel ezelőtt Csirke azt nyilatkozta valahol, hogy az ő beépítése a következő feladat. Hát, ez sajnos nem jött össze…

Pvsk Fanatic
Olvasó

Szerintem azért játszott, mert Antóni sérült volt. De tisztán látszott, hogy nem lehet a pályán tartani, mert kb olyan volt mintha 4-en támadnánk. Volt amikor lejárt a támadóidő és még akkor sem dobta rá, amikor meg rádobta az teljesen esélytelen dobás volt. 5/0 -4 VAL 22 perc alatt…Ennyi idő alatt ha nem épült be a csapatba, akkor sanszos, hogy már nem is fog sajnos, pedig jó játékos lehetne belőle, amikor nem fél a labdától, akkor zseniális dolgai vannak.

2lee14
Olvasó

Lényeg hogy megvan. Szép volt fiúk. Jövő héten kettőzött erővel a Körmend ellen, meg kell védeni a hazai várat.
Hajrá Falco!!

Master1
Olvasó

Aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést,meg tudná mondani hogy Bruinsma miért csak 7 percet játszott ? Sérülés gyanús eset,vagy esetleg Okornnal szólalkozott össze ?

Hubie Brown
Olvasó

Hát igen, jó lenne tudni, hogy mi volt az oka. 14 percet játszott egyébként.
Akár a cikkből is kiderülhetne, de nem.

Drazsen
Olvasó

Megsérült felrepedt a szemöldöke, vérző sebbel pedig nem játszhatott otvább, de szerintem a Körmend ellen fog játszani. Ám azért pontosítanám nem 7, hanem pont a dupláját 14 percet játszott, ami alatt egyetlen pontot nem dobott, ami azért elég gyenge teljesítmény,

krapulaksz simon
Olvasó

Egy kérdés. Mi a fene történt Tyírittyel? Az ő jó teljesítményével győzhettek volna a pécsi pöcsik.

panther
Olvasó

Te szombathelyi pöcsi vagy, vagy máshonnan szalajtottak?

Ha az előbbi, akkor szólok, hogy csak lejáratod a normális földijeidet az ilyen megnyilvánulásokkal.

Bár feltehetően úgysem érted…

krapulaksz simon
Olvasó

Nem, Putnokról vagyok. Megbántottalak?

panther
Olvasó

Nem, csak nem értem, mi értelme az ilyen kommenteknek.

krapulaksz simon
Olvasó

Ne haragudj. Itt Borsodban máshogy gondoljuk a humort. De elfogadom hogy nem kellett volna leírni. Sajnálom, hogy nem nyertetek! 😉 Antóni nagy kedvencem. Tényleg, hogy hogy nem játszott?

panther
Olvasó

Oké, rendben.

Sajnos sérült.

Koops
Olvasó

Te sárga paraszt majom örülj neki, hogy az utolsó negyedbe a kibaszott Györfyyy féreg veletek volt! Tényleg a Pécs szarul játszott, de részben neki is köszönhetitek a gyözelmet! Undoritoan fújt az utolsó negyedbe!
Attól még jár a gratuláció nektek végre nyertetek idegenbe! Tovabbi meccsekbe is sok sikert kívánok nektek! ?

krapulaksz simon
Olvasó

Hahó, mondtam, BAZ megye. Nem Vas. Küldjek egy térképet? 😉

Koops
Olvasó

A megyéd nem számit hol vagy 😉 lehetsz más szurkoló már boccs!!!

falco2008
Vendég
falco2008

Hát ezt nem gondoltam volna..

J.R.Benitez
Olvasó

Örüljünk a győzelemnek. Ezzel a kerettel folyamatosan igy játszani bűncselekmény…… Fél éve mondom ez sehova nem vezet. Rajtunk csak a csoda segithet, erre várok, mint a gyerekek!!!!! FALCO!!!!

Falcobb
Olvasó

Első negyed 7 pont? Bruinsmával mi volt?
A lényeg, hogy megvan, és Bíró is megkapta a perceit. Innentől csak felfele. 🙂

810509
Olvasó

ez nem biztos , a gödör alján is lehet ásni !

SárgaPárna
Olvasó

Attól ez még egy NAGY RAKÁS SZAR volt!

panther
Olvasó

Sajnos a részünkről is…

57 dobott pont hazai pályán, ez katasztrófa. Wright pedig meccsek óta bizonyítja, hogy óriási baklövés volt leigazolni. Ennyit Kesar is hozzátenne a játékhoz, ha nem többet, még akkor is, ha nem 5-ös játékos.

Wright elvileg az, de sz…t sem ér, ha olyan fakezű, hogy az már bántó.

Kíváncsi vagyok, hogy kinek az ötlete volt ez játékoscsere?

Csak nem azé az emberé, aki azt gondolta, hogy Horti visszahozatala jó döntés?

Nem szeretnék vészmadár lenni, de tudva a hátralévő meccseinket, jó ha 10-ben leszünk…

Pvsk Fanatic
Olvasó

Nem igazán értem Hortival mi a problémád, hajt és küzd a pályán minden meccsen. Nyilván nem fog 30 pontos meccs nyerő ember lenni, de ezt szerintem nem is várja tőle senki. Stabilan védekezzen, küzdjön a lepattanóért és ha a gyűrű alá kerül, akkor dobja be ennyi. Csere centernek hoztuk, amihez képest stabil kezdőként kell pályán lennie (nyilván a légiós centereink hozzá nem értése miatt). Ha meg a számokat nézzük, akkor 8 pont 50 %-os dobással, 3.5 lepattanó, 2.5 kiharcolt hiba mindössze 20 perc alatt. Nem hinném, hogy ezt szégyelni kéne egy olyan magyar piacon, ahol kb lehetetlen még megfizethető áron… Olvass tovább »

panther
Olvasó

Hát ebben nem értünk teljesen egyet, de ez nem probléma, tiszteletben tartom a véleményedet.

Szerintem az a minimum, hogy hajt a meccsen, hogy a tiszta ziccert általában bedobja,de képességei alapján szerintem a gyengébb játékosok közé tartozik.(A válogatottságát most hagyjuk, az külön téma.) Az 50 % pedig 5-ös poszton nem számít kiemelkedőnek, de jónak is csak jóindulattal mondható.

Nem mindegy továbbá, hogy a 8 pontot milyen meccsen dobja és mikor.

És arra sem emlékszem, hogy bármikor meccset nyert volna nekünk, főleg, ha szoros volt.

Abban igazat adok, hogy ennyi pénzért csak ilyen képességű centert találunk itthon.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Én sem gondolom, hogy egy meccset eldöntő játékosa a csapatnak, de szerintem stabilan hozza azt a játékot, amit elvárnak tőle. A mai viszonyok között viszont érdemes az ilyen játékost megbecsülni, mert ha körbenézünk nem valószínű találnánk jobbat. Kevés sajnos a pályán tartható magyar magasember.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés